09.03.07
13:56
искам да питам като тренирам на лежанка и като дигам и не фашта толко гарди колко предмишница и трицепса.защо така.А и като тренирам на успоредка кофи4ки пак сащото фаща пове4е трицепса отколкото гърдите
ами отначало е така . ако си начинаещ е нормално защото явно трицепса и предмишницата са ти по слаби
а ако си по напреднал значи не правиш упражнението както трябва
09.03.07
14:10
Стягай тия гърди и работи с тях.
09.03.07
14:12
Не нормално е. И аз бях така първата седмица, след тва вече започнах да усещан тръпката в гърдите.
Абе не е съвсем нормално.Значи не првиш движението както трябва.Трицепса е възможно да те боли ,тъй като участва в движението,но предмишница...значи слагаш много тежести и първо тя ги поема
09.03.07
18:51
еми незнам ама като ги измардам малко дамбелите да имат наклон.така ми фаща по4ти само гърдите и трицепса а не и предмищницата
09.03.07
18:59
Не нормално е. И аз бях така първата седмица, след тва вече започнах да усещан тръпката в гърдите.
Не е толко нормално. Особено за предмишницата. Както каза МИЛЕ най - вероятно много тежко слага.
За гърди от успоредка - дай лактите встрани!!! Разпери ги възможно най в страни и наведи тялото напред!!! Ако лактите са ти плътно до тялото тогава това си е трицепсово! И стягай гърдите по време на упражнението.
11.03.07
21:42
Аз ще ти кажа някои моменти при лега на които да наблегнеш за да натовариш максимално гърдите:
- отпускаш щангата в/у зърната (гърдите изпъчени постоянно - кръста извит); краката стабилно на пода, а не на лежанката;
- отпускаш щангата бавно под контрол - не трябва да се блъска в гърдите, а леко да ги докосва;
- изпъваш ръцете по-бързо, отколкото когато отпускаш тежестта;
- когато повдигаш тежестта спираш малко преди да разгънеш лактите напълно (тоест не ги “заключваш”). Когато изпънеш лактите напълно тежестта се поема от трицепса и лакътната става - затова и много трениращи спират там за да си почиват като така се отнема натоварването от гърдите. Я се опитай да задържаш щангата горе, ако не са ти разгънати напълно лактите и ще усетиш разликата!
- при отпускане на тежестта вдишваш, а при изтласкване - издишваш;
- щангата само допира зърната и веднага я изтласкваш нагоре; в горно положение (с леко сгънати лакти, разбира се) задържаш за 1-2 сек. и стягаш гърдите;
Пробвай така 3х8-10 и ще видиш как гърдите ти горят направо! И хич не си и помисляй да сложиш същите тежести, с които правиш досега - сложи поне 10кг по-малко... ще разбереш защо! :wink:
По-здрави!
П.П. Тц-тц-тц... Мога да напиша книга за всяко едно от основните упражнения! :lol:
11.03.07
21:49
ееее николабулл ти знаеш ли че няма да е ло6о да напраиш 1 такав пост вместо книга де :lol: много ще помогне :D
12.03.07
16:56
Засега няма време, а и по-лесно е да се покаже, отколкото да се обясни на думи... Ти пробвай така и кажи тук как е. Това ми стига! :wink:
Specialno za lejankata nikolaBULL e mnogo to4en naistina e taka no spored men ne se uto4ni pravilno. Kogato pravish lejanka naistina za da vliza to4no v gyrdite ne trqbva da izpyvash rycete dokrai i ne trqbva da udrqsh gyrdite no ne vseki pyt trqbva da pravish taka ta za udrqneto na losta v gyrdite (da ne stava i duma za tova).Vednyj vyv meseca trqbva da se narushi tova pravilo za pravilnoto izpylnenie na uprajneniqta no ne na 100% razbirira se,za6toto ako se zamislite ako vseki pyt pravish 1 uprajnenie pravilno nqma da napredvash po tqlo i po muskuli edin vid shte napredvash po bavno(No tova se pravi vednyj v meseca).Kogato slaga6 ne max kg a pove4e ot max kg otkolkoto diga6 taka svikvash sys tejkite kg i natrupvash opit .Tozi zport spored men ne moje da se obqsni sys dumi ili obqsneniq za pravilno izpylnenie za uprajneniqta toi se use6ta i pri vseki 4ovek 1 ured ili uprajnenie vliqe razli4no i sam trqbva da useti6 silnite si strani.Verno e na 16 sym treniram ot 2 godini bqh adski slab i visoki4ak nau4il sym mnogo ne6ta no ima mnogo ne6ta koito ne znam za tozi sport no vse pak 4ovek se u4i dokato e jiv.Az sym 74 kg bicepsa mi e 34,5 na lejanka slagam 85 kg i gi butam 8 pyti i zapomnete SILATA E VSI4KO !!!!
Петко К - пиши на кирилица!
Мнението беше редактирано от Петко К на 02.04.07 20:00.
06.04.07
09:45
а да те питам с кое е по добре да тренирам с дъмбели или с щанга.като тренирам с щанга имам чувството че само едната гърда е в напрежение а другата не.
казано от kr1sto на 06.04.07, 09:45:
а да те питам с кое е по добре да тренирам с дъмбели или с щанга.като тренирам с щанга имам чувството че само едната гърда е в напрежение а другата не.
Пробвай с дъмбели, и аз не усещам особено пълноценно лоста ;-)
ami i lejankata i dymbelite za gyrdi sa spr uprajneniq dobre e da se reduvat.Ot tiq 2-te nqma po lo6o i po dobro prosto vdigai no spored men pri dymbelite moje6 pove4e da natovari6 gyrdite za6toto moje da pusne6 mnogo pove4e otkolkoto na lejankata na koqto puskash do gyrdite a dymbelite moje da gi pusne6 i na nivoto na ramenete.No nai dobre e da se reduvat pres daden period ot vreme
Пиши на кирилица във форумите!
Jorku
Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 12.04.07 16:38.
12.04.07
13:52
Кирилица нямаш ли или се правиш на малоумен..
Следвщия път ще отнесе банна
ASTOR
Мнението беше редактирано от ASTOR на 12.04.07 20:18.