09.03.07
18:28
Ами чудех се дали би имало ефект след като свърша с упражненията за дадената мускулна група в края да правя 1-2 упражнения по 3-4 серии за предмишница? Изключение като правя ръце, тогава няма смисъл.Ще рече 4 пъти в седмицата.
Предмишницата си я прави в тренировката за ръце.Тя се тренира и в дните, когато правиш гръб(мъртва тяга,набирания и т.н.)Така че няма смисъл всеки ден да я тренираш.
09.03.07
18:48
Има смисъл точно ако е при тренировката за ръце.
според мен пък няма смисал да се прави предмишница тя си идва сама от другите упражнения 8)
И аз мисля, че няма нужда да правиш предмишницата...пробвай няколко месеца без нея и ако вече не си доволен я включи...успех:) 8)
09.03.07
20:28
Абе има си... ако не са ти много здрави предмишницата и трицепса какво ще стане като легнеш на лежанката с повечко кила? Аз лично си я правя 2 пъти седмично и вече успявам да бия на канадска едно доста силно момче, което ме биеше цяла година. Както реши момчето
Абе има си... ако не са ти много здрави предмишницата и трицепса какво ще стане като легнеш на лежанката с повечко кила? Аз лично си я правя 2 пъти седмично и вече успявам да бия на канадска едно доста силно момче, което ме биеше цяла година. Както реши момчето
Добре де, да го кажа така... не е излишна;)
а за лежанката, не е необходимо чак пак толкова да се изсилваш с големи тежести:)
09.03.07
20:34
Добре де, да го кажа така... не е излишна;)
а за лежанката, не е необходимо чак пак толкова да се изсилваш с големи тежести:)
Е да, разбира се. Но ако решиш да правиш единичка с макс кила? Аз всяка седмица, когато правя гърди пробвам с макс кила единичка :)
Аз до колкото знам, се прави с бицепса в един ден. И аз мисля да я вкарам в тренировката, обаче не съм сигорен дали са тези упражнения дето съм избрал:
Сгъване на китките 3х20
разгъване на китките 3х20
Захвата кажете също как трябва да е, че не ми стана ясно от статиите на сайта.
аз ,честно казано, не го правя това, щотото се пазя от контузии, а и не знам как да го разположа тоя опит с максимум кила, щото ще ми отнемат от силата, струва ми се по-разумно да наблегна на 7-8 повторения с малко по-малки кила,май има повече смисъл, иначе ,ако няправя едно повторение с големи кила,после сигурно ще ми е трудно да си изкарам упражнието ползотворно, а пък от друга страна в края след всички серии, не мога да дигна много;)
..тука го обърнахме на тема за лежанката,ама няма лошо,пак е обмяна на опит:) :lol:
09.03.07
20:46
[quote author=“iliadimo”]Аз до колкото знам, се прави с бицепса в един ден. И аз мисля да я вкарам в тренировката, обаче не съм сигорен дали са тези упражнения дето съм избрал:
Сгъване на китките 3х20
Според мен - разгъване на китките е излишно. Захвата е много лесен - хващаш лоста горе-долу на широчината на раменете, подпираш си китките на коленете ( за опора ) и започваш полеко да спускаш надолу по дланта докато стигнеш края на пръстите. Тогава започваш нагоре да сгъваш. Мисля, че е това. Не го прави с много кила, за да не получиш някоя травма. Аз правя с 30 кила 3х8
[quote author=”-=ExErCiSe=-”]
Според мен - разгъване на китките е излишно. Захвата е много лесен - хващаш лоста горе-долу на широчината на раменете, подпираш си китките на коленете ( за опора ) и започваш полеко да спускаш надолу по дланта докато стигнеш края на пръстите. Тогава започваш нагоре да сгъваш. Мисля, че е това. Не го прави с много кила, за да не получиш някоя травма. Аз правя с 30 кила 3х8
освен това прави и едно упражнение с дъмбел с чуков хват...мисля, че е това е достатъчно
[quote author=”-=ExErCiSe=-”][quote author=“iliadimo”]Аз до колкото знам, се прави с бицепса в един ден. И аз мисля да я вкарам в тренировката, обаче не съм сигорен дали са тези упражнения дето съм избрал:
Сгъване на китките 3х20
Да, ама става въпрос - палеца как трябва да е при двата вида упражнения. Успоредно на другите присти или срещопуложно (как се изразих само... :oops: :lol: )
[quote author=“iliadimo”]
Да, ама става въпрос - палеца как трябва да е при двата вида упражнения. Успоредно на другите присти или срещопуложно (как се изразих само... :oops: :lol: )
Мисля, че няма никакво значение , както ти е по-удобно..поне според това,което знам аз..
09.03.07
20:58
[quote author=“vergo”][quote author=“iliadimo”]
Мисля, че няма никакво значение , както ти е по-удобно..поне според това,което знам аз..
Съгласен съм
09.03.07
21:10
Има значение. :!: Трябва да е “успоредно”.
Има значение. :!: Трябва да е “успоредно”.
Обади се баш майстора:) :lol:
п.с. не знам точно какво е значението, но ,като повдигна тоя въпрос и се опитах да го направя сега с домашната гира и не ми е хич удобно, освен ако не е “успоредно”..