06.03.07
15:30
Аз знам пек-дек и кросувър има ли други упражнения за канал на гърдите?
Направи преди това едни гърди “да събираш 3 пръста под тях” и тогава мисли за канал.
Спокойно гардите ми са почти 3 пръста :D
Абе добре съм си питам за упражнения на каналче?
ти каза че стажа ти е малак не може за толкоз време да са толкова големи даи снимка да видим поне :D
06.03.07
20:27
На мен добре ми действа пек-дек.Обаче важно е да събираш ръцете до край и да задържиш 2-3сек.Обаче без маса няма как да се получи.
добре нямаш проблем до 1-2 седмици ще намеря да ме снимат и ще сложа :)
09.03.07
18:15
Добре сега защо 15 човека повтарят нямаш маса, к’во питаш за упражнение, че няма няма сигурно, ама му помогнете, ако неможете не пишете :)
Кросоувър и Пек-Дек :)
Успех :!:
пек дек! Ама съм чувал от някй че и флайсът изпълнен по определен начин също ставало за канал (ама в това аз НЕ съм сигурен!!!)
[quote author=”Красимир!”]Добре сега защо 15 човека повтарят нямаш маса, к’во питаш за упражнение, че няма няма сигурно, ама му помогнете, ако неможете не пишете :)
Кросоувър и Пек-Дек :)
Успех :!:
Знам за Кросоувър обаче в мойта зала няма този уред?
10.03.07
09:23
Първо Пек Дек,Кросоувър,и Флайс
Второ:ако има в твойта зала скрипци,значи има и кросоувър..замо сменяш хватките..
Как да въртя дъмбелите ?
Въртенето им по време на упражнението не влияе върху натоварването на гърдите и е безсмислено. :)
значи няма смисъл
[quote author=“dandan”]Въртенето им по време на упражнението не влияе върху натоварването на гърдите и е безсмислено. :)
значи няма смисъл
въртенето влияе върху амплитудата(от максимално разтягане до максимално свиване).мисля, че му викаха мускулна контракция.
самото въртене е като лег с дъмбели, но в крайно горно положение, дъмбелите стават успоредни на тялото и се допират
Dancho,
за този канал за който питаш се изписа доста малко по-долу! само че там се питаше за вътрешна част на гърдите...... :P
ще поствам отговара ми от дискусията за вътрешната част на гърдите отново и после ще добавя нещо:
————
.....искам да се включа и аз по темата и да се опитам да развенчая един мит който от много години витае из залите и форумите и той е: “тренировка/упражнения за вътрешната част на гърдите”. Чисто и просто не съществува подобно понятие като: вътрешна част на гърдите!.
при различните упражнения за гърди Pectoralis Major се натоварва равномерно по цялата си дължина, т.е не е възможно да натоварваш само вътрешната му част! Този мускул се разделя на горна, средна и долна част и с раличните наклони се акцентира върху желаната от нас част....
————————
искам да добавя че както вътрешна така и външна част на гърдите няма!!! Pectoralis Major просто анатомично не се дели така. ако някой си позволи да дели по някакъв начин този мускул това е възможно само на горна спредна и долна част!!!