10.03.07
17:18
От няколко дни започнах да ходя на фитнес и въпросът ми е с какво да заместя неприятното и трудно упражнение “Френска преса”? В залата също ми казаха,че не е хубаво да го правя още в самото начало,а и техниката му е доста трудна. Дайте предложение за нещо друго за трицепс
според мен то е наи доброто ! а иначе разгледаи http://www.bb-team.org/exercise/ :D
заместител на френската преса...”уш” е това http://www.bb-team.org/exercise/000082.php
[quote author=“J0”]заместител на френската преса...”уш” е това http://www.bb-team.org/exercise/000082.php
Точно.Странното е, че до скоро го правех заедно със френска преса в една тренировка
10.03.07
18:52
Разгъване с една ръка на скрипец :)
10.03.07
18:57
Глупаво е да заместваш упражнение защото “не било добре да се прави в началото”. Просто си слагай малко килограми.
10.03.07
19:02
[quote author=“Jorku”]Глупаво е да заместваш упражнение защото “не било добре да се прави в началото”. Просто си слагай малко килограми.
А с малко килограми ще има ли мускулен растеж :o :?:
10.03.07
19:04
[quote author=”КУМЧО ВЪЛЧО”][quote author=“Jorku”]Глупаво е да заместваш упражнение защото “не било добре да се прави в началото”. Просто си слагай малко килограми.
Е ти като свикнеш ще слагаш още.
10.03.07
19:12
[quote author=“Jorku”][quote author=”КУМЧО ВЪЛЧО”][quote author=“Jorku”]Глупаво е да заместваш упражнение защото “не било добре да се прави в началото”. Просто си слагай малко килограми.
кой вид френска преса е за предпочитане :?:
от лег
от седеж
от полу-лег
от стоеж
:?: :(
10.03.07
19:23
Която усещаш най - добре. Аз друго освен от лег не съм правил. Това ме товари яко.
10.03.07
19:28
[quote author=“Jorku”]Която усещаш най - добре. Аз друго освен от лег не съм правил. Това ме товари яко.
а щангата към челото ли е пускаш или зад главата как е по-добре :?: :(
10.03.07
19:31
[quote author=”КУМЧО ВЪЛЧО”][quote author=“Jorku”]Която усещаш най - добре. Аз друго освен от лег не съм правил. Това ме товари яко.
За тоя въпрос обикновено има яко спорове. Аз лично я пускам до челото.
10.03.07
19:34
[quote author=“Jorku”][quote author=”КУМЧО ВЪЛЧО”][quote author=“Jorku”]Която усещаш най - добре. Аз друго освен от лег не съм правил. Това ме товари яко.
а не е ли малко опасно а ,сигурно не слагаш много тежест :?:
[quote author=”КУМЧО ВЪЛЧО”][quote author=“Jorku”][quote author=”КУМЧО ВЪЛЧО”][quote author=“Jorku”]Глупаво е да заместваш упражнение защото “не било добре да се прави в началото”. Просто си слагай малко килограми.
кой вид френска преса е за предпочитане :?:
от лег
от седеж
от полу-лег
от стоеж
:?: :(
Горещо ти препоръчвам да опиташ тази от седеж, осигурява по-голяма работна амплитуда на мускула за разлика от лег!Преди правех от лег, но наскоро започнах да правя от седеж и ще ти кажа, че няма такова животно, 3 серии и всеки път след това имам много задоволителна мускулна треска на трицепсите :) ;) И още нещо, при изпълнението от лег стреса в лактите е доста голям при по-стабилна тежест.
А тук в тези списъци с упражнения по важност ли са подредени да попитам аз? :)
12.03.07
23:59
А тук в тези списъци с упражнения по важност ли са подредени да попитам аз? :)
Не!
Пробвай изтласкване на щанга от лег с тесен хват, или разгъване с дъмбел зад врат. Но лично за мен по-добро упражнение за трицепса от френското разгъване няма!
[quote author=”КУМЧО ВЪЛЧО”][quote author=“Jorku”][quote author=”КУМЧО ВЪЛЧО”][quote author=“Jorku”]Която усещаш най - добре. Аз друго освен от лег не съм правил. Това ме товари яко.
а не е ли малко опасно а ,сигурно не слагаш много тежест :?:
Всъщност, ако го правиш до челото /скулкрашър/ напрежението в лактите е по-малко. :)
Аз го правя така.
Не е за пренебрегване и изпълнението от стоеж/седеж - амплитудата е по-голяма, а и килата могат да са по-големи.
Аз предпочитам стоеж.
Казват, че е рисковано за кръста, но според зависи от тежестите и техниката. :)
Можеш да пробваш и в подхват и надвхват, определено се усеща различно. Надхват съм правил само от лег, иначе не ми изглежда безопасно. :P