01.03.07
17:05
Интересува ме дали има такова животно като “вървяща” мускулна група или казано с други думи, мускул, които да се развива доста по-добре от другите, заради генетични особенности? Аз си мисля, че такова животно нема или разликата е незначителна, всичко е въпрос на правилна тренировка. Според мен факторите, които имат значение в случея са следните:
1.Връзка мисъл-мускул.
2.Начин на тренировкатехника (брой и вид упражнения, брой серии и повторения), както и честота на трениране.
3.Граница на поносима болка и психическа нагласа за даване на максимум зор.
Интересуваме има ли гена връзка в случея и ако има какво точно прави този ген?
П.С. Да предположим, че храненето е правилно.
Да кажем, че някой дори и без да тренира, може да е по-як в ръцете или гърба от някой, който тренира. :P
Възможно ли е?
01.03.07
17:42
Има го това явление според мен. Доста хорат казват “Вървят ми и винаги са ми вървяли гърдите, обаче ръцете...”. Това го чух миналата седмица от един в залата. Беше вярно действително. Това обаче не може да ме убеди че не се оправя с корекция в тренировката.
02.03.07
17:40
С тренировка всичко се управя.
Тука из форума има още доста компетентни лица... дайте някакво мнение де..
Ами да, на мен примерно прасеца ми е колкото главата (образно казано) - голям и релефен, а никога не съм го тренирал с тежести, ама НИКОГА. Тренирал съм баскетбол 8 години, но преди 6 съм спрял.
10.03.07
09:08
еми явно такава ти е генетиката ,и аз никога не съм си тренирал краката докато почнах фитнес ,но 5 години съм тренирал футбол и при мен е така :)
10.03.07
21:41
Абе не е точно така че мускулите не се обуславят от генетиката,защото аз когато вече имах 7 месеца стаж ръцете ми бяха 36,а краката ми бяха БЕЗ НИТО ЕДНА ТРЕНИРОВКА 57см. бедро и 38см. прасец(при това с приличен релеф :wink: ).Така че е напълно възможно някои мускули да вървят по-бързо от други поради генетични фактори.
е,то от там и грешката на някой, които наблягат на вървящите им мускулни групи, които напредват още повече в сравнение с останалите и стават неприлично несъразмерни.
10.03.07
22:33
[quote author=“Huskarl”]Интересува ме дали има такова животно като “вървяща” мускулна група или казано с други думи, мускул, които да се развива доста по-добре от другите, заради генетични особенности? Аз си мисля, че такова животно нема или разликата е незначителна, всичко е въпрос на правилна тренировка. Според мен факторите, които имат значение в случея са следните:
1.Връзка мисъл-мускул.
2.Начин на тренировкатехника (брой и вид упражнения, брой серии и повторения), както и честота на трениране.
3.Граница на поносима болка и психическа нагласа за даване на максимум зор.
Интересуваме има ли гена връзка в случея и ако има какво точно прави този ген?
П.С. Да предположим, че храненето е правилно.
Ако гена на даден мускул не играе никаква роля то всички прота щеха да са c прасци като на Dorian Yates