Правилно изпълнението на Мечката

10.03.07
19:44

Искам да знам как е правилното изпълнение на мечката - дали да пускам ръцете до долу (сключа лактите) или да останат леко свити ? Вчера правих за пръв път и оставях леко свити ръцете, защото така ми казаха и сега има треска на гърба :)  въпроса ми е кое е по-правилното изпълнение, защото при едни упражнения се изпъват хубаво при други се оставят леко свити ...

10.03.07
20:31

Изпъвай докрай - гърба трябва да се разтегне

10.03.07
20:38

При някой упражнения ръцете остават леко свити главно за да се отнеме напрежението от ставите и сухожилията и да си стои в мускулите. Примерно при раменните преси е препоръчително да не се изпъват ръцете в най-горно положение. Що се отнася до мечката - можеш да ги пускаш.

11.03.07
14:25

мерси за отговорите :)

11.03.07
20:25

[quote author=“CrazyS”]Искам да знам как е правилното изпълнение на мечката - дали да пускам ръцете до долу (сключа лактите) или да останат леко свити ? Вчера правих за пръв път и оставях леко свити ръцете, защото така ми казаха и сега има треска на гърба :)  въпроса ми е кое е по-правилното изпълнение, защото при едни упражнения се изпъват хубаво при други се оставят леко свити ...

Правилно са ти казали и резултата е налице! :lol:  Целта е като отпускаш тежестта да отпуснеш, докато ти “паднат” и рамената надолу! И за да се постигне това не е необходимо да изпънеш лактите, защото - едно , че се натоварват така много лактите и второ, че в самото начало на движението нагоре, ако са ти напълно разгънати лактите, движението не започва със събиране на лопатките (вдигане на рамената), а със сгъване на лактите, тоест включване на бицепса и оттам повечето трениращи объркват цялото движение и дърпат с бицепсите.

П.П. Същото важи за всички упражнения за гърба.

По-здрави!

11.03.07
22:24

[quote author=“nikolaBULL”]
Правилно са ти казали и резултата е налице! :lol:  Целта е като отпускаш тежестта да отпуснеш, докато ти “паднат” и рамената надолу! И за да се постигне това не е необходимо да изпънеш лактите, защото - едно , че се натоварват така много лактите и второ, че в самото начало на движението нагоре, ако са ти напълно разгънати лактите, движението не започва със събиране на лопатките (вдигане на рамената), а със сгъване на лактите, тоест включване на бицепса и оттам повечето трениращи объркват цялото движение и дърпат с бицепсите.

П.П. Същото важи за всички упражнения за гърба.

По-здрави!

благодаря ти много за изчерпателния отговор :) иначе аз треска 2 пъти съм имал на гърба, и то винаги като сменя програмата или добавя др упражнение :) (но и без треска си е вървял, само че е плосичък :/)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1