10.03.07
19:44
Искам да знам как е правилното изпълнение на мечката - дали да пускам ръцете до долу (сключа лактите) или да останат леко свити ? Вчера правих за пръв път и оставях леко свити ръцете, защото така ми казаха и сега има треска на гърба :) въпроса ми е кое е по-правилното изпълнение, защото при едни упражнения се изпъват хубаво при други се оставят леко свити ...
При някой упражнения ръцете остават леко свити главно за да се отнеме напрежението от ставите и сухожилията и да си стои в мускулите. Примерно при раменните преси е препоръчително да не се изпъват ръцете в най-горно положение. Що се отнася до мечката - можеш да ги пускаш.
11.03.07
20:25
Правилно са ти казали и резултата е налице! :lol: Целта е като отпускаш тежестта да отпуснеш, докато ти “паднат” и рамената надолу! И за да се постигне това не е необходимо да изпънеш лактите, защото - едно , че се натоварват така много лактите и второ, че в самото начало на движението нагоре, ако са ти напълно разгънати лактите, движението не започва със събиране на лопатките (вдигане на рамената), а със сгъване на лактите, тоест включване на бицепса и оттам повечето трениращи объркват цялото движение и дърпат с бицепсите.
П.П. Същото важи за всички упражнения за гърба.
По-здрави!
[quote author=“nikolaBULL”]
Правилно са ти казали и резултата е налице! :lol: Целта е като отпускаш тежестта да отпуснеш, докато ти “паднат” и рамената надолу! И за да се постигне това не е необходимо да изпънеш лактите, защото - едно , че се натоварват така много лактите и второ, че в самото начало на движението нагоре, ако са ти напълно разгънати лактите, движението не започва със събиране на лопатките (вдигане на рамената), а със сгъване на лактите, тоест включване на бицепса и оттам повечето трениращи объркват цялото движение и дърпат с бицепсите.
П.П. Същото важи за всички упражнения за гърба.
По-здрави!
благодаря ти много за изчерпателния отговор :) иначе аз треска 2 пъти съм имал на гърба, и то винаги като сменя програмата или добавя др упражнение :) (но и без треска си е вървял, само че е плосичък :/)