08.03.07
20:35
здравейте,аз съм на 16 ,тренирам и искам нещо са растеж ,4е съм 1.58м.
моля дайте нещо което не натоварва организъма :wink:
а може би,ако беше пуснал търсачката,щеше да разбереш,че такова животно няма...Къфто ти е гена такова ще е.Обаче тук идва странното,по биология учихме,че като висиш на лост примерно се растяло,което аз не вярвам.
08.03.07
21:56
[quote author=“giass”]здравейте,аз съм на 16 ,тренирам и искам нещо са растеж ,4е съм 1.58м.
моля дайте нещо което не натоварва организъма :wink:
12 часа сън + добро хранене.
и аз така викам,че са глупости.как ше висиш тва е кретения :roll:
аре кажете какви добавки да пия поне :wink:
нещо за коси може би :cry: :?: :?: :?: незнам вие кажете
09.03.07
13:39
Виси на лоста дето се набираш в залата по малко накрая на тренировката, пък може и да порастнеш :)
09.03.07
14:37
[quote author=”Красимир!”]Виси на лоста дето се набираш в залата по малко накрая на тренировката, пък може и да порастнеш :)
Пък може и да спрат да го пускат в залата :lol:
09.03.07
16:53
Пич нищо от тва няма да ти помогне батка...единствения начин е ХР на спринцовки-опасен е но бих го ползвал ако съм 158..аз на 176 се чувствам тъпо па камоли 158.Не знам батка ако имаш пари отиваш при лекар и той ти орави цикъл...
Абе мъжа расте (включително и пишката му до 21 години!!! Споко, Доко, има време, НЕ почвай с инжектиране на ХР!!!
абе наще няма да ми дадът са.......ама да речем след 3-4 години ше има ли полза :?:
[quote author=“MOHCTAPA”]Абе мъжа расте (включително и пишката му до 21 години!!! Споко, Доко, има време, НЕ почвай с инжектиране на ХР!!!
е занчи кво.......да пея витамин А.....така ли за са :wink: :?:
09.03.07
21:20
Абе от ХР не се расте на височина, не се излагайте. Може да има ефект единствено докато си малък(на 16 май пак става, но не съм сигурен). Трябва да идеш задължително при лекар който разбира, понеже не е хубаво да се ебаваш с хормоните. И имай предвид, че свестен цикъл може да излезе 3-4000 лв и да дръпнеш в крайна сметка 4-5 см. Така, че според мен не си заслужава. Пий витамин А и тва е.
Взимай калцй на таблетки (разтворим) незнам дали ще пораснеш ама е хубамо за костите... Аз съм яко висок и си ръста от самосебе си-въпрос на ген.
както каза MOHCTAPA
мъжете растът до 21 такаче имам 5 години все пак
за са ще пия витамин А и Калций ...дано има ефект
то верно е ген но и аз последните 3-4 години често боледувах и не се хранех редовно (по 2-3 пъти на ден) та за да не правя нова тема
кажете какво да ям
ставам към 9 на там кажете вие :arrow:
Попринци се расте до 20 21 години но косният разтеж е до към 15г. ,но пък всеки организъм е различен... Моят съвет е да не се впрягаш толкова. Аз например преди 1 - 2 години не се хранех редовно не спях особено много ама сега съм на 14г и съм висок 1.86
И как стана със сън и ядене?
И как стана със сън и ядене?
Чети по внимателно
незнам пе4
спрямо приятелите ми които са между 1.65-1.80м на по 15-16г аз съм си бая дребен
а и както ви казах често боледувах - сега съм малко по-довре и лекарите казаха да тренирам
щото съм 45кг
от доста време се опитвам да качъ килограми ама не става!имам нервен стомах и незнам ко да ям
ако можете да ми помогнете,мерси :!:
10.03.07
15:49
За да не пускам др. тема да питам а за не растеж ми казаха,че Витамин B2 бил има ли нещо вярно?
10.03.07
16:11
[quote author=“giass”]както каза MOHCTAPA
то верно е ген но и аз последните 3-4 години често боледувах и не се хранех редовно (по 2-3 пъти на ден) та за да не правя нова тема
кажете какво да ям
Абе кво му пълните главата с простотии бе къв витамин А и калций...хах калция на таблетки не е за растеж на костите а за задравяването им,а за витамин А просто да не коментирам...не си мисли че с тия глупости ще направиш нещо-камо ли пък с хранене :lol: ...единствено спането би ти помогнало,другото както казах е ХР...а относно тъпото изказване на Баш Майстора no comment :lol: -не се растяло от ХР хахаа а от кво се расте бе?Синтетичния ХР се извлича от трупове и ако се ползва преди 25 годишна възраст костите определено ще ти порастнат-и ако си под лекарски контрол и си правиш тестове редовно няма да има никакви проблеми,консултирал съм се по въпроса :wink: .Пич съветвам те да измислиш кво ше праиш бързо щото изпуснеш ли още някоя година никой няма да може да ти помогне...
10.03.07
20:21
[quote author=“jdoe”][quote author=”Красимир!”]Виси на лоста дето се набираш в залата по малко накрая на тренировката, пък може и да порастнеш :)
Пък може и да спрат да го пускат в залата :lol:
:D Абе да ти кажа в залата дето тренирам, уж е най - реномираната, най - голямата и т.н. А пък един клоун нон стоп се катери и прай няк’ви аеробични упражнения, все едно е по катерушките, мн ми е смешен :D
[quote author=“InDaHEad”][quote author=“giass”]както каза MOHCTAPA
кажете какво да ям
Абе кво му пълните главата с простотии бе къв витамин А и калций...хах калция на таблетки не е за растеж на костите а за задравяването им,а за витамин А просто да не коментирам...не си мисли че с тия глупости ще направиш нещо-камо ли пък с хранене :lol: ...единствено спането би ти помогнало,другото както казах е ХР...а относно тъпото изказване на Баш Майстора no comment :lol: -не се растяло от ХР хахаа а от кво се расте бе?Синтетичния ХР се извлича от трупове и ако се ползва преди 25 годишна възраст костите определено ще ти порастнат-и ако си под лекарски контрол и си правиш тестове редовно няма да има никакви проблеми,консултирал съм се по въпроса :wink: .Пич съветвам те да измислиш кво ше праиш бързо щото изпуснеш ли още някоя година никой няма да може да ти помогне...
ок печ мерси
само имам малко въпроси
:arrow: 1.какво точно означава ХР(хормони означава май ама да питам)
:arrow: 2.до колко години мислиш че ше има ефект (щото са трудно ше навия наще)
:arrow: 3.колко струва?
:arrow: 4.и колко см. може да дръпна :wink: :?:
:arrow: :?:
[quote author=“giass”][quote author=“InDaHEad”][quote author=“giass”]както каза MOHCTAPA
кажете какво да ям
ок печ мерси
само имам малко въпроси
:arrow: 1.какво точно означава ХР(хормони означава май ама да питам)
:arrow: 2.до колко години мислиш че ше има ефект (щото са трудно ше навия наще)
:arrow: 3.колко струва?
:arrow: 4.и колко см. може да дръпна :wink: :?:
:arrow: :?:
ХР-Хормон на Растежа
Скъп е и то доста , говоря за *000$
Кой знае може 10 може 20 а може и хич ...
И аз искам разяснение отноно това от къде се извлича ХР : найстина ли от трупове? Баси гадното ... :shock:
кажете неква цена и да речем след 3-4 години ше има ли ефект :?: (че наще нямя да се навият са)
Ти май не си наясно с химията (имам предвид науката).
“Синтетичен” и “извлича” нещо не ми се вързват.
А от хормона на растежа нараства мускулната тъкан, включително сърцето. И като допълнение получаваш нарастване на доста вътрешни органи и уголемяване на костите (не само удължаване, което в повечето случаи е минимално).
11.03.07
00:42
Сумататропина наистина се извлича от умрели хора и по точно от хипофизата в мозака им има и по ефтин и по предпочитан от повечето хора вариат който е синтетичен куматотропин един курс е 2 месеца по 30 лева на ден излиза хормона ама се бие с специален пистолет като инсолинова писалка в папа. Преди да започнеш курса задалжително си правиш скенер на цялото тяло. Това е оная скапа машинка кадето ти прави 10000000 последователни напречни снимки на ватрешностите за да провериш за тумори и рак защото от сумататропа всичко расте вклиучително и те. След това си пускаш маркери на абсолютно всяка бемка и чернаточка по тялото за да не се окажат злокачествени образования. Ако всичко до тук е наред си взимаш инсолинови ижекции и по 300 гр протеин на прах на ден (да не е суроватъчен най-добре млечно яйчен или само млечен защото суроватъчния няма добра усвоимост с сумататропа не мога да ти кажа точно защо но това нещо специалист ми го обесняваше) зареждаш се още с много амино киселини всякакви добавки и много много много калций и витамин Д и препарат по избор да си завишиш белтъчния синтез. Ако всичко до тук е налице плащаш на някой доктор най-добре от НСА Дианабат или Спортния Диспансер в Пловдив да ти следи постоянно състоянието а след това мога да ти кажа само WELCOME TO DREAMLAND :wink:
PS. От ХР има ефект на височина преди да са калцирали костните пластини а това не става за 1 нощ а постепенно от влизането во побертета до 21-23 години след тази възраст няма да ти помогне а колкото по рано толкова повече ще ти помогне :wink: чрез този хормон малките бебета на които още изобщо не са им калцирали костите растат с по половин милиметър на ден :wink:
[quote author=“dn_bg”]Сумататропина наистина се извлича от умрели хора и по точно от хипофизата в мозака им има и по ефтин и по предпочитан от повечето хора вариат който е синтетичен куматотропин един курс е 2 месеца по 30 лева на ден излиза хормона ама се бие с специален пистолет като инсолинова писалка в папа. Преди да започнеш курса задалжително си правиш скенер на цялото тяло. Това е оная скапа машинка кадето ти прави 10000000 последователни напречни снимки на ватрешностите за да провериш за тумори и рак защото от сумататропа всичко расте вклиучително и те. След това си пускаш маркери на абсолютно всяка бемка и чернаточка по тялото за да не се окажат злокачествени образования. Ако всичко до тук е наред си взимаш инсолинови ижекции и по 300 гр протеин на прах на ден (да не е суроватъчен най-добре млечно яйчен или само млечен защото суроватъчния няма добра усвоимост с сумататропа не мога да ти кажа точно защо но това нещо специалист ми го обесняваше) зареждаш се още с много амино киселини всякакви добавки и много много много калций и витамин Д и препарат по избор да си завишиш белтъчния синтез. Ако всичко до тук е налице плащаш на някой доктор най-добре от НСА Дианабат или Спортния Диспансер в Пловдив да ти следи постоянно състоянието а след това мога да ти кажа само WELCOME TO DREAMLAND :wink:
PS. От ХР има ефект на височина преди да са калцирали костните пластини а това не става за 1 нощ а постепенно от влизането во побертета до 21-23 години след тази възраст няма да ти помогне а колкото по рано толкова повече ще ти помогне :wink: чрез този хормон малките бебета на които още изобщо не са им калцирали костите растат с по половин милиметър на ден :wink:
Опасно ли е всичко това което казваш :?:
Значи по-евтиния вариант е естествения хормон, който се извлича от трупове. Но от неговото приемане, като бонус получаваш и някои от наследствените заболявания на тялото от което е извлечен, както и някое и друго мозъчно увреждане.
При синтетичния тези странични ефекти ги няма, но е доста по-скъп.
Тялото на един здрав човек, може да произведе достатъчно количество растежен хормон. Просто трябва да се храниш правилно и да вземаш някои добавки.
L-Arginine, L-Ornitine, L-Lysine и L-Glutamine - тези амионокиселини увеличават хормона на растежа в тялото.
Витамин А, наричан още витамин на растежа.
Рибено масло - ускорява растежа на костите.
Задължително и комплексни витамини.
Преди лягане никакви бързи въглехидрати, защото отделения инсулин за тяхното усвояване блокира отделянето на растежен хормон, а той действа с пълна сила по време на сън.
Внимавай също и какви упражнения правиш, защото на тази възраст доста от тях могат да ти спрат растежа.
Големите тежести ги остави за по-нататък.
[quote author=“ivoivo”]Значи по-евтиния вариант е естествения хормон, който се извлича от трупове. Но от неговото приемане, като бонус получаваш и някои от наследствените заболявания на тялото от което е извлечен, както и някое и друго мозъчно увреждане.
При синтетичния тези странични ефекти ги няма, но е доста по-скъп.
Тялото на един здрав човек, може да произведе достатъчно количество растежен хормон. Просто трябва да се храниш правилно и да вземаш някои добавки.
L-Arginine, L-Ornitine, L-Lysine и L-Glutamine - тези амионокиселини увеличават хормона на растежа в тялото.
Витамин А, наричан още витамин на растежа.
Рибено масло - ускорява растежа на костите.
Задължително и комплексни витамини.
Преди лягане никакви бързи въглехидрати, защото отделения инсулин за тяхното усвояване блокира отделянето на растежен хормон, а той действа с пълна сила по време на сън.
Внимавай също и какви упражнения правиш, защото на тази възраст доста от тях могат да ти спрат растежа.
Големите тежести ги остави за по-нататък.
еми мерси
само кажи
какво точно до ям
на закуска ,преди обяд,на обяд,след обяд и вечерта-за горе-долу ям по 5-6пъти
ама и те кажи точна какво да ям
иначе са пия калций и витамини центрум (скъпи са 40ст.1таблетка сигурно са хубави)
като имаш врама пич кажи какво да ям и пия ,че с тоя ХР-не съм мн навит
а може и костите ти да са калцирани на по ранна възраст поради употребата на анаболни стероиди според мене ? :idea:
Няма точно определени храни и начин на хранене. Поне аз не съм чувал да има такива диети, освен при кърмачетата.
Под правилно хранене имам предвид да си набавяш необходимите хранителни вещества. В интернет има доста писано за правилното хранене.
мирси мн
ще потърся
а да започна ли да пия и тея неща дето писа -L-Arginine, L-Ornitine, L-Lysine и L-Glutamine и от кое да почна :wink: :?: и по колко :wink: :?:
:arrow:
11.03.07
15:34
Ти май не си наясно с химията (имам предвид науката).
“Синтетичен” и “извлича” нещо не ми се вързват.
А от хормона на растежа нараства мускулната тъкан, включително сърцето. И като допълнение получаваш нарастване на доста вътрешни органи и уголемяване на костите (не само удължаване, което в повечето случаи е минимално).
Пичага на мен точно за химия не ми говори щото това уча.Синтетичен буквално значи “съставен” и идва от гръцкия език...също може да значи изкуствен,в случая изкуствено извлечен.Тоест не ми е ясно кое точно не ти се връзва,но поне като правиш забележки гледай да са смислени...
[quote author=“InDaHEad”]
Пичага на мен точно за химия не ми говори щото това уча.Синтетичен буквално значи “съставен” и идва от гръцкия език...също може да значи изкуствен,в случая изкуствено извлечен.Тоест не ми е ясно кое точно не ти се връзва,но поне като правиш забележки гледай да са смислени...
Радвам се, че учиш химия. Това е една велика наука. Но да не превръщаме темата спор, който няма нищо общо с нея (темата).
Това за естествените, изкуствените и синтетичните органични вещества е малко сложна материя.
Органичните съединения се делят на естествени и химични. Хмичните от своя страна се делят на изкуствени и синтетични.
Синтетичен наистина означава “съставен”. Синтетичните органични вещества се получават чрез химичен синтез от други прости или сложни вещества (полимеризация, поликондензация).
Изкуствените органични вещества пък представляват химично модифицирани естествени (но се запазва структурата).
А естествените органични вещества се извличат от растения или животни.
Но няма такова нещо като изкуствено или естествено извлечено вещество. Фактът, че е “извлечено” противоречи на “естествено”.
12.03.07
00:24
Да де извлечено противоречи на естествено.Сам го казваш.Но чрез синтетично в случая се има предвид изкуствено извлечено...както и да е
пичове
аре по темата моля :!: :wink:
имам въпросче -е там по-горе :wink:
кое от тия неща дето писа да започна да пия първо и по колко :?: (L-Arginine, L-Ornitine, L-Lysine и L-Glutamine ) :?:
[quote author=“giass”]пичове
аре по темата моля :!: :wink:
имам въпросче -е там по-горе :wink:
кое от тия неща дето писа да започна да пия първо и по колко :?: (L-Arginine, L-Ornitine, L-Lysine и L-Glutamine ) :?:
ivoivo аре брат ми!!!
драсни някой ред :!:
12.03.07
09:56
Аргинин - преди сън 5 грама
Глутамин - 5 грама преди или след тренировка и преди сън 5 грама
Орнитин - незнам, може да го заместиш с ZMA - 1 доза преди сън.
Можеш да добавиш Казеин (млечния протеин), ленено масло, рибено и т.н.
Казеин - преди сън 40 грама
Ленено/рибено масло - 2-3 таблетки преди сън ;).