Задна част на рамото

22.11.04
12:55

от известно време се боря сьс задната част на рамото, а нещата все не помрадват “варвят доста бавно”
кои упражнения биха дали най-добри резултати?

Благодаря Ви :)

Дай си тренировката, особено упражненията за рамо и гръб.

22.11.04
13:54

Ако го тренираш с рамото го пусни с гърба или обратно. Включи го като първо упражнение или в началото на тренировката, докато още си свеж. Задното рамо е малък мускул, който трудно се изолира. Движението почти винаги е свързано с гърба, ето защо според някои е дорбе да се тренира с него. За да го изолираш максимално пробвай да го тренираш така: на наклонена лежанка (~30градуса) лягаш по корем и разтварящ дъмбели встрани. Идеята е лактитети да ги държиш напред и се стремиш да сочат тавана, движението да е нагоре не назад към гърба. В края на движението може да извърташ малкия пръст нагоре.

23.11.04
12:05

До сега не съм тренирал задното рамо с гърба.Трябва да пробвам,щото доста хора го правят.Това упр.което описа гоча е супер,бих добавил и още едно което при мене действа супер.То е разновидност на разтваряне на дъмбели от наклон,само че се прави с всяка ръка поотделно.Подпираш се на някоя пейка наведен и започваш разгъване на дъмбела с едната и после с другата ръка като води лакътя.След това може да направиш обратен пек дек 2х15 или придърпване на скрипец с въже

SA

23.11.04
22:19

има ли други упражнения за задно рамо?

24.11.04
11:16

Ами упражнения да искаш:
1. Значи, сещаш ли се за гребането с щанга до брада (хеликоптер). Е същото, ама щангата се хваща отзад. Амплитудата е ограничена, но доста колеги имат добри резултати от това.
2. А това мене ме кефи много: прав стоеж - с дъмбел в едната ръка - повдигаш лакетя назад и нагоре, като дъмбела следва линията на тялото - лакетната става се сгъва. друга разновидност е да не сгъваш лакетя, а само да изнесеш ръката назад и нагоре.
3.Чукчета, като дърпаш към стредата гърдите. Прави се бавно с лека тежест и натоварването се усеша в задното рамо.
Поздрави! :)

24.11.04
11:56

Тези упражнения наистина натоварват задното рамо, но покрай него участват още 101 мускула не, че е възможно да се изолира напълно, но според мен по-добрия вариант за тренировка на задното рамо е максимална изолация на мускула.

24.11.04
12:07

Е да, ама като говорим за нарастване, при тези упражнения използваната тежест е по-голяма, което (според мен) води до по-голям стрес на мускула и го подтиква да нарастне в по-голяма степен, особено любимото ми... :D
Поздрави!

SA

24.11.04
20:54

[quote author=“gotcha”]Ако го тренираш с рамото го пусни с гърба или обратно. Включи го като първо упражнение или в началото на тренировката, докато още си свеж. Задното рамо е малък мускул, който трудно се изолира. Движението почти винаги е свързано с гърба, ето защо според някои е дорбе да се тренира с него. За да го изолираш максимално пробвай да го тренираш така: на наклонена лежанка (~30градуса) лягаш по корем и разтварящ дъмбели встрани. Идеята е лактитети да ги държиш напред и се стремиш да сочат тавана, движението да е нагоре не назад към гърба. В края на движението може да извърташ малкия пръст нагоре.

ръцете изпънати ли са?
или само лактите се вдигат?

24.11.04
23:08

Изпънати, но не напълно, с лека чупка в лакета.

BO

24.11.04
23:15

прави някои от посочените по-горе упражнения, но според мен трябва да започнеш рамото с нещо тежко - вдигане на щанга зад врат от седеж например!!!

успех!

SA

25.11.04
09:34

а това упражнение за задно рамо ли е:

сядаш на машината за гърди, при която си седнал и събираш ръцете си пред гърдите (флайс или там както се казва...)
та на тая машина сядаш на обратно, с лице към облегалката и събираш ръцете зад гърба (движението е на зад)

MI

25.11.04
10:51

да упражнението е за задно рамо. :)

Подобно е на това, което ти казва да правиш Гоча. Ъгълът на натоварването е малко различен и е на машина - пек дек. ЛИчно аз го смятам за доста по ограничено от движението с дъмбел, пък и пек декът не е пряко предназначен за тази цел и едва ли отчита различните размери на трениращите.
Още може да пробваш и дърпане нагоре и назад на скрипец с макара отдолу, заставайки с лице към него, вдигане на ръцете(с дъмбел) успоредно към тялото и прилепването им до него и след това пак надолу, когато си легнал с лице към пейката, или вдигане на тежък дъмбел от земята до над главата(това ще включи повече мускули от рамото и акцента поради хвата е малко по - различен, отколкото вдигане на щанга).
Не казвам, че са по - добри упражнения; просто давам варианти :)
Мисля, че маш вече достатъчно :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1