15.03.07
14:37
Здравейте,
Споделих с моите ученици, че искам да спортувам и те ме насочиха към вашия сайт. Аз съм на 50 години. Висока съм 1.65м и тежа 68 кг. Искам да отслабна поне с 5 кг. Моля за консултация - пишете ми и за хранителни добавки и за програма за фитнес.
Благодаря предварително!
15.03.07
14:40
еми то уж лесно отслабването, ама имам 1 госпожа по солфеж на седмица по 2 пъти прави кардио и за 1 месец свали едва 1 кг., а като си имате в предвид че избягваше мазните и висококалоричните храни. Но все пак при всеки човек е различно
15.03.07
14:42
Относно хранителните добавки мога да ви кажа че 1 мой съученик си взе аминокиселини и наистина му помогнаха - за около 3 седмици свали 2-3 кг мазнини като мускулната маса му се запази
Препоръчвам да изчетете статиите от сайта. СПецилано раздела “хранене”. Съставете Си една диета и напишете на каква физическа активност можете/искте да се подложите. Хранителни добавки не са Ви необходими! (още имам навика да говоря на Вие с учители)
elfisha_np, нищо лично, но с тези мнения не помагаш.
15.03.07
16:41
elfisha_np
Пълни глупости на търкалета пишеш.Моля престани.
Stoyana_Penova
Статиите в сайта ще ти дадът достатъчно познания, за водене на здравословен начин на живот. Както и познания за контролиране на теглото.
[quote author=“Huskarl”]elfisha_np
Пълни глупости на търкалета пишеш.Моля престани.
Stoyana_Penova
Статиите в сайта ще ти дадът достатъчно познания, за водене на здравословен начин на живот. Както и познания за контролиране на теглото.
Мда, Елфиша, откъде ги изкопа тези. Не е вярно.
Госпожо, браво за упоритостта и желанието.
Ако и аз имах такива учители навремето. Още веднъж браво и ви препоръчвам да погледнете сайта за диетите и тренировките в женския раздел.
Ще преместя темата и в женския раздел на форума. Там ще могат и момичетата да помогнат. След като си съставите програма за тренировки и диета, напишете я като вариант в темата и ще ви кажем дали има какво да се поправя и т.н. Успех!
:D Браво,чудесно решение сте взели ,вашата възраст е прекрасна . Аз бих ви посъветвала да потърсите, къде във вашият град има групови занимания (йога,пилатес ) и да се включите поне за две занимания седмично. Груповите занимания с инструктор са много подходящи за хора без познания в . Правете и кардио поне два пъти (седмично) ,но съобразено с вашето здравословно състояние. Четете форума намерете си фитнес зала, разговаряите смело с инструкторите. Ще се изненадате с каква готовност ще споделят разбиранията си с вас.Те могат да ви помогнат да разберете по- добре прочетеното тук.
Началото е трудно ,но ако сте упорита резултатите идват бъро.
Успех
Защо пък йога и пилатес. Не смятам че те ще помогнат (лично аз не ги и харесвам)! За мен подходяща фигура може да се постигне с фитнес, кардио и диета, но това си е лично мое мнение! За пилатес имам много негативно мнение, ако е само то, ако е съчетано с фитнес може би, но иначе не.
Никога не е късно човек да направи нещо полезно за себе си.
Немога да Ви предложа програма за трениране, защото това е строго специфично за възможностите на всеки човек.
Но като цяло идеята е следната:
1. Хранителния режим - малки порции на ческо около 6 хранения на ден, като е добре да прегледате раздела за хранене на тази страница. Там много добре е описано как се изчисляват необходимите калории на ден, и с колко е добре да бъдат понижени за да се постигне оптимален ефект. Там има и таблици за храните колко калории, мазнини и т.н. съдържат и така ще можете да си изготвите хранителен режим подходящ за Вас, който може да се обсъди във форума и да се доуточнят нещата които не са Ви ясни или Ви притесняват.
2. Тренировки - идеята тук е да се правят “кардио” тренировки. Това е аеробна тренировка, като се цели повишаване на пулса и изгаряне на мазнини. По време на аеробната тренировка, чак след 15-тата минута започва разграждането на мазнините. Важно е аеробната тренировка да не става и свръх тежка, защото тогава се включват защитните механизми на организма и освен да се изморите друго няма да постигнете. Най доброто време за провеждане на кардио тренировка е сутрин на гладно, когато глюкогена е изчерпан през ноща.
Похвално е, че сте решили да направите такова нещо. Погледнете из форума има доста статии на тема “Кардио Тренировки” и доста неща ще ви се изяснят. След като ги прочетете и имате въпроси пишете.
П.С. Слушайте предимно отговорите на жените, които имат опит.