16.03.07
17:38
Да видим дали съм разбрал правилно.Взимам за пример днескашната направа.Слагам 300 гр ориз(една голяма чаша) със 3 чаши вода(съотношение 3 към 1)
След като ориза се свари той става около 900гр(така ли е?)
За да си набавя ~80гр въглехидрат колкото има в 100гр суров ориз,трябва да изям 300гр сварен ориз защото съотношението на ориз-вода е 3кум1.Така ли е ако не някой да ми изясни:}
16.03.07
21:36
#1
Явно ти се е изяснило :) ...
16.03.07
21:44
#2
Да :) За да набавиш 80гр. въглихидрат мериш 100гр. суров ориз като сложиш водата теглото му се увеличава 3но и става около 300гр. :)
Не само при ориза е така , примерно за да набавиш 25гр. белтък треа да премериш повече от 100гр. сурово бяло пилешко месо , ма нз точно колко , то при всички продукти е така де ...
[quote author=”[.::Ultras::.]”]Не само при ориза е така , примерно за да набавиш 25гр. белтък треа да премериш повече от 100гр. сурово бяло пилешко месо , ма нз точно колко , то при всички продукти е така де ...
Тц, тук е обратното, месото при готвене губи вода, т.е., намалява обема си, а не го увеличава.