Суров продукт-готов продукт

SP

16.03.07
17:38

Да видим дали съм разбрал правилно.Взимам за пример днескашната направа.Слагам 300 гр ориз(една голяма чаша) със 3 чаши вода(съотношение 3 към 1)
След като ориза се свари той става около 900гр(така ли е?)
За да си набавя ~80гр въглехидрат колкото има в 100гр суров ориз,трябва да изям 300гр сварен ориз защото съотношението на ориз-вода  е 3кум1.Така ли е ако не някой да ми изясни:}

ВН

16.03.07
21:36

Явно ти се е изяснило :) ...

16.03.07
21:44

Да :) За да набавиш 80гр. въглихидрат мериш 100гр. суров ориз като сложиш водата теглото му се увеличава 3но и става около 300гр. :)

Не само при ориза е така , примерно за да набавиш 25гр. белтък треа да премериш повече от 100гр. сурово бяло пилешко месо , ма нз точно колко , то при всички продукти е така де ...

16.03.07
23:59

[quote author=”[.::Ultras::.]”]Не само при ориза е така , примерно за да набавиш 25гр. белтък треа да премериш повече от 100гр. сурово бяло пилешко месо , ма нз точно колко , то при всички продукти е така де ...

Тц, тук е обратното, месото при готвене губи вода, т.е., намалява обема си, а не го увеличава.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1