16.03.07
18:55
На 18 години съм , тежа 70кг и съм висок 1.70 см. От 2 години се занимавам със фитнес , но бях много непостоянен.
От понеделник почвам по нова програма. Която е :
1ви ден - гърди + рамо(средно) корем
2ри ден - почивка
3ти ден - гръб + рамо(задно)
4ти ден - почвика
5ти ден - ръце + корем
Няма да тренирам крака.
1ви ден Лег , полулег ,флайс или изтласкване на дъмбели от полулег
+ раменна преса (тук незнам дали да добава още 1 упражнение или не ,защото след като тренирам гърди чуствам че и раменете са доста натоварени)
3ти ден Вертикален скрипец или набирания (като ги сменям на всеки 2 седмици) , гребане с дъмбел и хоризонталния скрипец
+ разтваряне на ръцете нагоре от наклон при седнало положение -от водоравен наклон ли беше не помня как се наричаше
5ти ден Бицепсово сгъване с щанга от стоеж , скотовско със щанга или бицепсово сгъване от седеж , концентрично сгъване (2 та варианта за бицепс ги сменям на 2 седмици)
+френска преса ,разгъване на горен скрипец - тук при трицепса очаквам предложения за други 2 упражнения с които да сменям за да има разноооообразие :)
Очаквам да ми кажете с какво да разнообразявам и тренировката за гръб. Не правя мъртва тяга тъй като не съм много висок . :)
Първа седмица правя по 8 10 повторения средно и не до отказа, втората 6 -8 и до отказа и след това повтарям първа втора пъва втора ... :)
Очаквам предложения и критики :)
16.03.07
19:58
Ако сега се връщаш сериозно в залата(така разбрах от първия пост) е добър вариант. Постепенно може да вкараш нещо по - тежко а гръб като гребане с щанга. Това, че не си висок какво общо има с тягата?
Ами тяга никога не съм правил с тази мисъл че пречи на растежа , както и клековете с тежест.
Като по-тежко какво имаш предвид - може би след месец 2 ще вкарам още упражнения.
Незнам на 18 години колко още мислиш че ще пораснеш, но според мен си почвай тяга и клекове, нама да ти спре растежа. :idea:
17.03.07
00:04
Моля ви се, стига с тези приказки за спирането на растежа от тягата и клековете. Бях 170 на 19 години, когато започнах да тренирам и никога не бях чувал за тези упражнения. Сега съм съм с два санта по-висок, а правя клекове от първата си тренировка.
Колкото до програмата, липсата на тренировка за крака, освен ако не е поради контузия, е голяма грешка. Лично аз не обичам да тренирам рамо с гърди, но при теб може да дава резултат. Казваш, че и без това товариш раменете при гърдите-вероятно е от лежанката, която спокойно можеш да замениш с нещо друго, например кофички.
Още един съвет-не прави такива схеми с повторенията. По график може да ти се пада да вдигаш по-леко, но да чувстваш, че имаш нужда от големи тежести или обратното. Така че слушай тялото си и прави това, от което има нужда то.
17.03.07
01:48
Аз лично си разделям ръцете, т.е. не правя никога бицепс и трицепс в един ден. За сметка на това правя цялото рамо на една тренировка.