12 седмици до изчистване (персонален ЛОГ)

12.03.07
09:53

Не знам как точно да започна, но първо ще кажа за какво е тази тема. Започнах пролетното изчистване тази сутрин, това е третото ми чистене и вече имам известен опит с нисковъглехидратната диета, зарежданията, начина на тренировки и тн. В тази тема мисля да пускам през ден или повече резюме на дневния ми прием на храна, тренировките и всичко и да пускам всеки 2 седмици в таблица точен прогрес и снимки (тегло, обиколки, процент телесни мазнини).

Като за начало - имам 2 годишен стаж с фитнеса вече, не използвам никакви “забранени” средства, за да постигна целите си. Единствените суплементи, които ще използвам са суроватъчен протеин и мултивитамини + допълнително витамин Ц и Б комплекс.

Следващите 12 седмици ще правя ежедневно 30-35минути кардио сутрин на гладно след двойно кафе и лъжица протеин с вода. Тренировъчният ми план е 4 дневен сплит - 2 дни тренирам, един почивам:
Гърди/Гръб (в антагонистични суперсерии)
Рамена/Корем (с някои трикове за по-голям интензитет)
Почивка
Ръце/Корем (в антагонистични суперсерии)
Крака (с някои трикове за по-голям интензитет)

Предполагам скоро ще променя доста рутината си, като намаля интензитета и увелича обема.

Относно храненето - BMR-то ми е около 2200 kcal на ден, със спорта около 3700 - за сега три дни подред ще приемам около 3000kcal на ден при под 150гр въглехидрати на ден + един зареждащ около 3800kcal с 350-400гр въглехидрат.

Ако модераторите сметнат темата за неподходяща - нека я изтрият. Идеята ми е да седя съсредоточен върху това, което правя, като постоянно споделям резултатите си. Може да се окаже полезно за някой друг с подобни цели на моите... А те са да се изчистя до 7-8% телесна мазнина (сега съм около 15% при 90.5кг - измерени тази сутрин). Ако всичко върви както си гопредставям - това ще е най-изчистеното ми лято (миналата година февруари бях 107кг при над 30% телесна мазнина) - повече в следващ поуст ако изобщо темата си приеме позитивно...

Иначе очаквам всякаква конструктивна критика, предложения и въпроси...

Тук накратко резултатите...

http://modreactor.com/_private/_veseliq/fitness_log_pics/week_0.jpg

12.03.07
11:21

Ще ми е доста интересно и аз мисля да чистя без бърнъри.С каквото мога ще помагам.

AN

13.03.07
11:33

Мога ли да питам, как се измерва процента на телесните мазнини?
Как става, или го прави някой, някъде. Не съм се сблъсквал затова искам да питам!!!

13.03.07
12:15

вземи си и витамин Е

[quote author=“antivirusen”]Мога ли да питам, как се измерва процента на телесните мазнини?
Как става, или го прави някой, някъде. Не съм се сблъсквал затова искам да питам!!!

Най - точния начин беше подводно измерване или нещо такова с вода ама може да бъркам термима.
Омрона е друия вариант който препоръчват.
Калипер пък в България трудно се намира така, че...

[quote author=“Veseliq”]Не знам как точно да започна, но първо ще кажа за какво е тази тема. Започнах пролетното изчистване тази сутрин, това е третото ми чистене и вече имам известен опит с нисковъглехидратната диета, зарежданията, начина на тренировки и тн. В тази тема мисля да пускам през ден или повече резюме на дневния ми прием на храна, тренировките и всичко и да пускам всеки 2 седмици в таблица точен прогрес и снимки (тегло, обиколки, процент телесни мазнини).

Като за начало - имам 2 годишен стаж с фитнеса вече, не използвам никакви “забранени” средства, за да постигна целите си. Единствените суплементи, които ще използвам са суроватъчен протеин и мултивитамини + допълнително витамин Ц и Б комплекс.

Следващите 12 седмици ще правя ежедневно 30-35минути кардио сутрин на гладно след двойно кафе и лъжица протеин с вода. Тренировъчният ми план е 4 дневен сплит - 2 дни тренирам, един почивам:
Гърди/Гръб (в антагонистични суперсерии)
Рамена/Корем (с някои трикове за по-голям интензитет)
Почивка
Ръце/Корем (в антагонистични суперсерии)
Крака (с някои трикове за по-голям интензитет)

Предполагам скоро ще променя доста рутината си, като намаля интензитета и увелича обема.

Относно храненето - BMR-то ми е около 2200 kcal на ден, със спорта около 3700 - за сега три дни подред ще приемам около 3000kcal на ден при под 150гр въглехидрати на ден + един зареждащ около 3800kcal с 350-400гр въглехидрат.

Ако модераторите сметнат темата за неподходяща - нека я изтрият. Идеята ми е да седя съсредоточен върху това, което правя, като постоянно споделям резултатите си. Може да се окаже полезно за някой друг с подобни цели на моите... А те са да се изчистя до 7-8% телесна мазнина (сега съм около 15% при 90.5кг - измерени тази сутрин). Ако всичко върви както си гопредставям - това ще е най-изчистеното ми лято (миналата година февруари бях 107кг при над 30% телесна мазнина) - повече в следващ поуст ако изобщо темата си приеме позитивно...

Иначе очаквам всякаква конструктивна критика, предложения и въпроси...

Аз проявявам интерес.  :o

13.03.07
18:37

Желая ти успех, абониран съм.

13.03.07
19:34

@antivirusen - използвам калипър Fat Track Gold, не твърдя че резултата е точен, но е доста постоянен. Голямо значение (освен за самочувствието) няма дали показва 14.2% или 17.2% мазнини (дават до 3% отклонения тези калипъри според производителя) стига резултатите да са ми постоянни - така ще знам дали губя мускулна маса.

@FRANKO1 - дневния ми прием на Витамин Е е около 3-4 пъти над RDA, а ако си намеря рибно масло (или добавя съвсем скоро лен в диетата си) ще вдигам с по 400 IU за всеки 10 грама рибно масло или 10 грама мазнини от лен...

@Jorku - калипери на Accu Fitness (AccuMeasure и Fat Track) видях преди месец два в SNC на пиротска...

13.03.07
22:29

И сега по темата :)

http://modreactor.com/_private/_veseliq/fitness_log_pics/week_0.jpg

За сега на нисковъглехидратни дни ще приемам по около 80-90 грама въглехидрати сутрин след кардиото и още 30тина идващи от шейка ми след силовите тренировки - 1 банан, 250мл нискомаслено мляко и 30гр суроватъчен протеин пудра. Шейкът ще е първото нещо, което ще отпадне от диетата ми ако чистенето на мазнини в даден ден намали значително. Останалите въгли идват от фибри предимно покрай салатките и малкото бавни въглехидрати в орехите, които ям...

ПОНЕДЕЛНИК 12.03.2007

135гр въглехидрати
310гр протеин
142гр мазнини
около 3000kcal

Сутрин на гладно след лъжица протеин - 33:04 кардио - 5.5км бягане.

Силова тренировка - гърди и гръб в суперсерии

Лога по тренировките е УПРАЖНЕНИЕ; ПОВТОРЕНИЯ Х ТЕЖЕСТ

А1 Горна лежанка лост;              12х45 10х55 6х60 9х50
А2 Горен скрипец пред гърди;      7х65 8х60 10х55 12х50

Б1 Равна лежанка с дъмбели;      10х22.5 10х22.5 10х20 10х20
Б2 Гребане хоризонтален скрипец  12х50   10х55   10х55 12х50

В1 Пек-дек                          10х50 10х50

Г1 Мъртва тяга                      12х60 10х80 6х100 12х60
Г2 Pull-over                         15х20 15х25 12х30 15х20

ВТОРНИК 14.03.2007

Рязкото намаляне на въглехидратите ми се отрази доста, сутрешното кардио беше доста тегаво, после и целия ден, надявам се до края на седмицата да се адаптирам.

Въглехидрати 115гр
Протеин        280гр
Мазнини        146гр
Общо: около 2900kcal

Сутрин - 5km за 32:28 бягане

Силова - рамене и корем, както никога гонех да правя по 8 повторения на сериите, вместо да вкарвам различни тежести след загряването, получи се добре...

Разтваряне на ръцете в страни дъмб.  8х10 8х10 8х10 8х10 20х5
Реманна преса с лост                      8х40 8х40 8х40 8х40 20х20
Повдигане на ръцете напред с лост  8x22.5 8x22.5 8x22.5 8x22.5 20x15
Странично разгъване на скрипец
(този с подвижната макара)            8х13 8х10 8х10 8х10 20х5  

И за задно рамо:
Суперсерии
A1 Разтваряне на ръцете назад с дъмбел      8х10 8х10 8х10 8х10 20х5
А2 Гребане на хориз. скрип. с въже към врата  8х30 8х30 8х30 8х30 20х15

Корем:
Повдигане на краката на стенд  3 серии по 15 повт.
Молитви на скрипец с неподвижна макара 15х40 15х40 15х40

СРЯДА 15.03.2007

Храненето ще е като горните два дни, силова днес нямам, кардиото вече го направих - 5.5км за 33:57, ще се опитам да поспя няколко часа повече  :)
Иначе поне силовите са минали добре, докато тичах всичко ме болеше :lol:

Поздрави,
Димо

16.03.07
23:57

Четвъртък 15.03.2007

Кардио - 5.5км за 33:44

Зареждащ ден:

Въглехидрати 375
Протеин: 320
Мазнини:

kcal: 3800

Тренировка: Бицепс, Трицепс, Корем:

Суперсерии:
А1 Придърпване на горен скрипец тесен хват: 4 серии по 6-12 повторения (50-70кг)
А2 Кофички на пейка при вдигнати крака: 4 серии по 12-15 повторения

Б1 Скотово сгъване с малък лост: 3 серии по 6-9 повторения (30-35 кг)
Б2 Трицепс екстензии с дъмбел: 3 серии по 10-12 повторения (22.5-25кг)

Ц1 Бицепсово сгъване с дъмбел от стоеж с гръб и ръце опряни в стената: 2 серии по 5-10 повторения (10-12.5кг)
Ц2 Трицепсово разгъване на горен скрипец с надхват (този с подв. макара): 2 серии по 5-10 повторения (40-45кг)

Корем:
Коремни преси под наклон с изправени крака: 3 серии по 15 повторения без тежест
Повдигане на краката от вис: 2 серии по 12 повторения
Наклон на страни на портален скрипец за коси коремни мускули: 3 серии по 20 повторения с 60кг (повдижна макара)

Петък: 16.03.2007

Кардио - бягане 6км за 34:58 - зареждането ми се отрази страхотно :)

Храна:

Въглехидрати около 120гр
Протеин - много, като предишните дни
kcal: около 3000 :)

Силова: крака - няма да поуствам тренировката, защото последните ми 5-6 за крака бяха ужасно интензивни и сега малко “разпуснах” както му е ред.

За сега това - след 2 дни ще пусна и замерванията на прогреса след първата седмица, може и някоя друга снимка.

Успехи със спорта!
Димо

17.03.07
10:25

Гледам доста протеин консумираш.Около 3.5гр/кг, няма нужда от толкова много, просто няма да го усвояваш.

AL

17.03.07
11:33

[quote author=“emzo”]Гледам доста протеин консумираш.Около 3.5гр/кг, няма нужда от толкова много, просто няма да го усвояваш.

Няма да ги усвои ако ги приема на 1-2 приема,ако разпредели на 6-7 няма проблем.

17.03.07
14:50

Ще напишеш ли каква храна приемаш?

17.03.07
15:17

[quote author=“ale”][quote author=“emzo”]Гледам доста протеин консумираш.Около 3.5гр/кг, няма нужда от толкова много, просто няма да го усвояваш.Няма да ги усвои ако ги приема на 1-2 приема,ако разпредели на 6-7 няма проблем.

Напълно ли си сигурен ? Или просто ей така пишеш.
Едва ли има 7 пълноценни хранения, това той ще го каже.
Приемам, че са 6.
320/6 = 53гр протеин - голяма част ще отива в ..........

AL

17.03.07
15:20

[quote author=“jackson”]Ще напишеш ли каква храна приемаш?

Ето едно мое примерно меню:7ч.овесени ядки 150гр,една лъжица мед,яица3-4бр/30гр суроватка като нямам време/ 9.3ч.20гр суроватка глутамин,амино,таурин.10ч трен 11ч.40гр. суроватка,глутамин,амино,таурин.12ч200гр. месо 150гр ориз/картофи,спагети/салата 14.3ч.30гр.суроватка,17,сандвич/две филиики бонус с някакво месо 5гр амино/19,3ч.консерва риба тон,салата,преди лягане 40гр казеин,глутамин,omega 3-6 1гр.Това ми е храненето в момента.

AL

17.03.07
15:51

[quote author=“emzo”][quote author=“ale”][quote author=“emzo”]Гледам доста протеин консумираш.Около 3.5гр/кг, няма нужда от толкова много, просто няма да го усвояваш.Няма да ги усвои ако ги приема на 1-2 приема,ако разпредели на 6-7 няма проблем.

Напълно ли си сигурен ? Или просто ей така пишеш.
Едва ли има 7 пълноценни хранения, това той ще го каже.
Приемам, че са 6.
320/6 = 53гр протеин - голяма част ще отива в ..........

Ти пък откъде знаеш на колко приема ги приема?Маи ти си пишеш само  :evil:

17.03.07
15:57

Оф. Айде избийте се сега за глупости. Има пари човека, блъска яко протеин, жив и здрав да е. Ако му действа и не му свършват парите, да си продължава :wink:

26.03.07
07:40

@emzo - можеш ли да се реферираш към изследване или като цяло някакво доказателство, че мъж с тегло към 90кг при тази активност не може да усвои 50грама бавноусвоим протеин на прием?

Да не говорим, че е съвсем нормално да надхвърлям протеиновите си нужди докато чистя, това е единствения начин да се запази мускулната маса, както и съотношенията на храната в някакви граници. Иначе наистина не твърдя че всичкия приет протеин отива в аминокиселини, ни най-малко - част от него се обръща на въглехидрати благодарение на глюконеогенезиса, който е доста неефективен процес в тялото и се гори около 30% от енергията в протеина при него. Освен това протеина предизвиква и термогенезис (горя повече калории в отделяне на топлина) - определено хубави неща.

Иначе имам 6 пълнцоенни приема (понякога идва и 7ми по-малък точно преди лягане) с по 40-50гр протеин + един отделен всяка сутрин преди кардиото около 10-15грама от суроватъчна пудра и още около 30-35 от суроватъчна пудра и мляко след силовите сесии.

PS:  Радвам се че форума се върна, скоро ще нахвърлям резюме от изминалата седмица, както снимки от старта и сега и отново ще започна да си пиша по темата.

29.03.07
15:26

Как възстановяваш краката от ежедневното кардио?Не ти ли идва малко нанагорно? Аз правя 2 пъти седмично високоинтензивно интервално кардио-10 серии по 30 сек. спринт и 30 сек. по-лежерно на велото. Досега всеки път не мога да се опомня в следващите 30 часа. Като ударен с парцал съм,никакъв пауър и обща размазаност.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1