Колебая се между две програми

27.03.07
10:23

Колебая се между една от най-разпространените:

1Понеделник
гърди+бицепс

2.Вторник
почивка

3.Сряда
гръб+трицепс

4.Четвъртък
почивка

5.Петък
Рамо+корем

6.Събота
почивка

7.Неделя
Мъртва тяга+крака+корем

и Тази Програма:

1Понеделник
Гърди+корем

2Вторник
гръб+корем

3Сряда
почивка

4.Четвъртък
рамо+корем

5.Петък
ръце+корем

6.Събота
почивка

7.Неделя
крака+тяга+корем

на 19 години съм, 181 см, 73 кг. Стаж 2 години, като през последните 2 месеца се занимавах главно със спорт (плуване/тичане/бокс) и се орелефих доста, сега пак започвам усилено с фитнес (да ме пита човек защо изобщо спрях)

Мисля да започна по първата програма, а след 1 месец да се преместя на втората, какво ще кажете?

Темата беше редактирана от HoBaKa на 27.03.07 10:25.

27.03.07
11:43

Ако имаш възможност да тренираш 4 пъти в седмицата има и по-добри програми от втората дадена.
А отностно първата всеки я научава на изуст още първата година ако не си я пробвал за 2 години пробвай я ;)

опа сега забелязах, че 2рата програма е 5 дневен сплит така че направо забрави за нея
пък и кво е това крака и тяга ..

Мнението беше редактирано от valaraukarky на 27.03.07 11:47.

Добре звучи. На мен втората не ми харесва честно казано, но ако не се хвърляш директно на нея няма да има проблем мисля. Тоя корем максимум 3 пъти седмично.

28.03.07
10:25

мерси, захващам първата пък каквото стане :)

Jorku защо корем само 3 пъти седмично? досега съм го тренирал по 5-6 средно последните 2 месеца и искам да си поддържам плочките.

казано от HoBaKa на 28.03.07, 10:25:

Jorku защо корем само 3 пъти седмично? досега съм го тренирал по 5-6 средно последните 2 месеца и искам да си поддържам плочките.

Защото както всички мускулни групи и тази се претоварва. При качествено натоварване 2-3 пъти седмично е напълно достатъчно.

IC

28.03.07
17:03

И аз мисля че първата е по-удачна :)

28.03.07
17:27

Ако тренираш отскоро първата си е стандартна и много добра програма.По втората тренирам аз от доста години,като с времето се разместват дните и групите.Тренировка в неделя при този вариант няма смисъл и е по-скоро претренираща.Когато тренираш една група на ден трябва да я атакуваш много здраво.Аз лично правя не по-малко от 20 серии и хич не са леки.Е в по-млади години и 40 съм правил,ама това не е необходимо.Ако си начинаещ първата,ако си сериозен -втората ;-)

31.03.07
16:10

казано от МИЛЕ на 28.03.07, 17:27:

Ако тренираш отскоро първата си е стандартна и много добра програма.По втората тренирам аз от доста години,като с времето се разместват дните и групите.Тренировка в неделя при този вариант няма смисъл и е по-скоро претренираща.Когато тренираш една група на ден трябва да я атакуваш много здраво.Аз лично правя не по-малко от 20 серии и хич не са леки.Е в по-млади години и 40 съм правил,ама това не е необходимо.Ако си начинаещ първата,ако си сериозен -втората ;-)

Миле имам един въпрос към теб защо на всяка тренировка има корем?

02.04.07
10:52

имам един въпрос по първата програма. Горе долу по колко упражнения с колко повторения да правя за 1-ви и трети ден, понеже сега съм с 17-18 серии гръб в 4 упражнения и 16-17 серии гърди, пак в 4 упражнения. Като ги събера със 3 упражнения трицепс/бицепс с 10-тина серии, стават по близо 30 серии на тренировка в 7 упражнения и ми се струват множко. Какво ще ме посъветвате? да смаля от ръцете 1 упражнение, от гърдите и гърба по едно, или просто да намаля сериите за всяко упражнение на по 3-4 макс, а не както е сега - до 5.

02.04.07
12:14

има и още един вариант - да не я променям и да се надявам с времето да привикна

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1