анализирай тази програма

28.03.07
08:39

Програмата е съобразена с НВД. Използвам този сплит от доста време - само сменям упр и разменям местата на муск групи, и смятам да продължа с него.

ръце
1. френско разгъване с дъмбели
2. разгъване на дъмбел от стоеж
3. кик бек

1. сгъване на дъмбели от стоеж
2. скотова пейка (с дъмбел)
3. концентрично сгъване

гръб/трапец/корем
1. pulldown с широк хват пред гърди
2. гребане с Т-щанга
3. гребане с дълбел
4. тяга или хиперекстензии
  - повдигане на рамене с лост
  - коремни преси и повдигане на крака от вис
    в 3 суперсерии

гърди/корем
1. полулег
2. флайс от лег или кросовър
3. пек дек
4. кофички
  - коремни преси и повдигане на крака от вис
    в 3 суперсерии

крака/рамена
1.рам преса с дъмбели
2. разтваряне на дълбели встрани
3. придърпване на лост зад гръб

1.напади
2. бедрени разгъвания
3. бедрени сгъвания

Всички упр са в 3 серии по 12-15 повторения. Тренирам в понеделник, сряда, петък и неделя. Ще правя кардио сутрин рано във вторник, четвъртък и събота.
Чудя се дали да не махна едно от упр за гръб - гребане с Т-щанга или тяга.

Темата беше редактирана от Voland на 28.03.07 08:40.

28.03.07
09:39

програмата си е добра, но аз бих направил някой промени в нея:
1.за трицепса може да се вкара 1 уражнение, което да не е със свободни тежести - скрипец например, на мястото на дъмбела или кик-бека
2.предпочитам да правя сгъванията с дъмбел седнал - по-малко чиитинг се вкарва така
3. за гърба бих махнал някое от гребанията и бих вкарал тяга и хоризонтален скрипец или вертикален с тесен подхват
4.коремните преси ги правя с тежест
5.прави клекове на смит машина и нещо за прасец
6.при ръцете вкарай и упражнение за предмишница

28.03.07
11:29

казано от FRANKO1 на 28.03.07, 09:39:

програмата си е добра, но аз бих направил някой промени в нея:
1.за трицепса може да се вкара 1 уражнение, което да не е със свободни тежести - скрипец например, на мястото на дъмбела или кик-бека
2.предпочитам да правя сгъванията с дъмбел седнал - по-малко чиитинг се вкарва така
3. за гърба бих махнал някое от гребанията и бих вкарал тяга и хоризонтален скрипец или вертикален с тесен подхват
4.коремните преси ги правя с тежест
5.прави клекове на смит машина и нещо за прасец
6.при ръцете вкарай и упражнение за предмишница

10х
1. Отдавна не съм правил кик-бек и затова реших да заложа на него, но вероятно ще е добра идея да сложа скрипец  (примерно на мястото на разгъване с дъмбел);
2. не бях се сетил...ще пробвам сгъванията от седнало положение;
3. принципно за гърба съм сложил по едно упр за горна, средна  и долна част на гърба - пулдаун, гребане и тяга със сигурност остават; колебая се за мечка...
4. засега правя 3х30 коремни  преси без тежест + 3х10 вдигане на крака от вис
5. клекове правя от много време и затова реших да ги заменя за известно време с напади - при все, че те са повече за сила и издръжливост; още повече, че - както се вижда от програмата, поставям акцента върху рамената; прасец правя - просто съм пропуснал да го напиша;
6. предмишница не правя - разчитам на това, че тя се напряга достатъчно при др упр.

Трябва ти едно упражнение за бицепс с лост. Прав, ЕZ разликата не е убийствена, но трябва да го имаш. Другото ми харесва.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1