Добра ли е програмата ми

27.03.07
05:54

Много такива теми има и се реших и аз да ви попитам дали е добра програмата ми. Преди да коментирате програмата, имайте на предвид, че имам травма на гръбначния стълб и не трябва да се натоварва. Ако има упражнение, което го натоварва, кажете го.
Понеделник
1.Гърди
Кофички  4х10
Флайс  4х10
Пул-оувър  4х12
2.Корем
Коремни преси от обратен лег 4х30
Повдигане на крака 4х20

Вторник
1.Гръб
Придърпване на вертикален скрипец  6х10 (3 серии зад врат и 3 пред врат)
Придърпване на долен скрипец  4х10
Гръбни преси  4х20
2.Трапец
Повдигане на щанга отзад 4х10

Сряда - Почивка

Четвъртък
1.Рамо
Разтваряне на ръцете встрани от седеж  4х10
Повдигане на ръцете напред  4х10
Вертолет  4х10

2.Трицепс
Френска преса  4х10
Разгъване на дъмбел зад глава  4х10
Разгъване на горен скрипец  4х10

Петък

1.Бицепс
Бицепсово сгъване с щанга  4х10
Скотово сгъване  4х10
Концентрично сгъване  4х10

Тия упражнения ми идват обаче малко в повече, защото бицепсовото сгъване го правя 10 серии вдигам до 90 градуса, 10 серии от 90 градуса до горе и 10 серии пълна амплитуда. Това ми го препоръча един от фитнеса и е много добро.
2.Крака

27.03.07
06:15

някой неща не ми харесват:
1 гърди - няма ги базовите упражнения - права и наклонена лежанка
2 гръб - няма ги базовите упражнения - набирания, гребане, тяга
3 рамо - няма нищо за задното рамо
4 трицепс - прави ги 3х3.множко серии правиш
5 бицепс - същото като предното, а това дето го правиш по 30 повторения, направо го махни - викат му “21”  и се прави 3х7

6 крака - не си написал нищо по въпросапрепоръчвам ти краката да ги правиш в четвъртък, а ръцете в петък

Мнението беше редактирано от FRANKO на 27.03.07 06:18.

27.03.07
06:23

казано от FRANKO1 на 27.03.07, 06:15:

някой неща не ми харесват:
1 гърди - няма ги базовите упражнения - права и наклонена лежанка
2 гръб - няма ги базовите упражнения - набирания, гребане, тяга
3 рамо - няма нищо за задното рамо
4 трицепс - прави ги 3х3.множко серии правиш
5 бицепс - същото като предното, а това дето го правиш по 30 повторения, направо го махни - викат му “21”  и се прави 3х7

6 крака - не си написал нищо по въпросапрепоръчвам ти краката да ги правиш в четвъртък, а ръцете в петък

Ама трябваше да прочетеш и в началото де “Преди да коментирате програмата, имайте на предвид, че имам травма на гръбначния стълб и не трябва да се натоварва.” Затова ги няма базовите упражнения за гърди, тягата и гребането. Набиранията за гръб не ги правя, защото мисля, че скрипеца ги замества. 3х3 :o не са малко повторенията, все пак тренирам за маса, с тия три повторения :/ А това 21 не е ли добро упражнение доста ми натоварва бицепса. А за задно рамо, предложете упражнение.

29.03.07
06:47

Добре вместо това 21 ако правя Сгъване от тилен полулег по-добре ли ще е ?

29.03.07
13:18

3х3 имах предвид 3 упражнения по 3 серии, а повторенията са 8-10 в серия.за травмата - не съм го прочел.sorry.
ако това - за тилен полулег, имаш предвид седнал на наклонена лежанка - става, даже за мен е много добро упражнение

29.03.07
17:07

казано от FRANKO1 на 29.03.07, 13:18:

3х3 имах предвид 3 упражнения по 3 серии, а повторенията са 8-10 в серия.за травмата - не съм го прочел.sorry.
ако това - за тилен полулег, имаш предвид седнал на наклонена лежанка - става, даже за мен е много добро упражнение

Аха, мерси за помощта, оправих си програмата :)

HA

29.03.07
17:56

щам имаш проблеми каде си тръгнал да тренираш.каде дават така.по добре си седи да не си направиш нешо та после да сажеляваш

29.03.07
18:06

казано от hahhha на 29.03.07, 17:56:

щам имаш проблеми каде си тръгнал да тренираш.каде дават така.по добре си седи да не си направиш нешо та после да сажеляваш

Аз съм опорита гад, всеки ми казва да не тренирам, ама аз си продължавам... Вманиачил съм се много :/ Все пак си отделям упражненията и мисля, че тия не натоварват гръбнака. А и все още не губя надеждата, че космо диск ще ми помогне. (след около 5 дни си го взимам)

29.03.07
19:06

В зависимост от травмата ти, няма упражнение което да не може да ти навреди. Особенно тези за гръб могат серозно да те потрошат, ако не си на 100 процента възстановен/и още по конкретно долен скрипец и пул оувър/.

Иначе може да си и упорита гад, но това няма да те празпази от проходилка, ако не мислиш преди да действаш.

Къмет.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1