Два Въпроса относно упражнения за гръб ?

28.03.07
18:28

Здравейте,първият ми въпрос е следният:коя вариация на горен скрипец е по-добра?Лично аз правя зад врат по единствената причина,че усещам натоварването много повече.Има ли толкова голяма разлика между упражнението като се прави пред и зад врат и каква съответно е тя?Вторият ми въпрос е кое е най -доброто упражнение за уголемяване на плешките и разширяване на гърба ?Благодаря предварително на отзовалите се ;)

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 13:35.

28.03.07
18:44

ами щом го усещаш добре значи така си го прави  :) и аз наи добре усещам упражнението зад врат :) а за разширяване наи добро според мен е гребане с дъмбел

Мнението беше редактирано от kris4AN на 28.03.07 18:45.

IC

28.03.07
19:23

също така набирания !

28.03.07
20:28

казано от kris4AN на 28.03.07, 18:44:

ами щом го усещаш добре значи така си го прави  :) и аз наи добре усещам упражнението зад врат :) а за разширяване наи добро според мен е гребане с дъмбел

Гребането уплътнява ;)
За разширяване - набирания или горен скрипец с надхват пред гърди :)

LU

29.03.07
10:57

набирания или скрипец пред врат след тва греабне с дамбел ама само с тия двете упражнения няма да направиш хубав гръб може да пробваш така
скрипец или набирания
тяга
пул-овър или гребане с дъмбел
придърпване на долен скрипец
или
скрипец
тяга
гребане с щанга
придърпване на долен скрипец

която ти хареса серийте и повторенияти тря сам да си ги избереш по колко да правиш

Мнението беше редактирано от ludiaBG на 29.03.07 10:59.

MA

29.03.07
18:19

ем според мен е по добре да правиш и пред и зад!а за плешките кофички!

29.03.07
19:41

Благодаря за всички отговори ще опитам дано се получи ;) С набиранията съм много зле но ще почвам да правя по 1 2 3 докато станат 10 11 12 така се надявам де хаха :)

31.03.07
01:21

На мен единият инструктор в залата всеки път като ме види да правя горен скрипец зад врат ми разправя че било доста опасно упражнение.
Казва че не е естествено движение и имало някакви костици които се триели много лошо и след време започвали гадни болки.
Най-добре е това упражнение да се прави като набиране на лост с дупка по средата ( през която да минава главата ). В някои фитнеси има и уред който представлява лост с платформа като човекът стъпва на платформата и наглася каква част от тежестта да бъде поета. Така трениращият може да прави набирания с част от тежестта си.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1