21.11.04
15:42
Програмата ми е следната -
1 (ден) - гръб
2 - гърди
3 - почивка
4 - бицепс и трицепс
5 - рамо и врат
6 - почивка
и това се върти
след всеки ден за гръб усещам лека мускулна треска
след гърдите и бицепса също!
От време на време правя крака в 6-тия ден и се получава така че гърди правя 1 път в седмицата. Това ли е проблема ? (големия интервал почивка ) ?
21.11.04
15:56
Повече почивка никога не е проблем.Хубаво е,че усещаш мускулите си след тренировка .Ако се храниш и възстановяваш достатъчно качествено ,това означава,че добре си си свършил работата в залата.
да имаш мускулна треска ден-два след тренировка е нормало, стига да не се чувстваш схванат или да имаш болки в мускулите
21.11.04
21:47
Мога ли и аз да попитам:
Къде в гърба имаш мускулна треска? Да не е в областта на кръста?
Здрасти! Да си напиша и аз мнението. Мускулната треска е знак, че тренировката е била продуктивна, но ако можеш, направи нещо за да отминава по-бързичко: стречинг, масажче нещо или друго
Поздрави! :D
22.11.04
14:29
[quote author=“D3BEP”]Мога ли и аз да попитам:
Къде в гърба имаш мускулна треска? Да не е в областта на кръста?
в областта на перките!
22.11.04
14:54
Какви упражнения правиш за гръб?
Напиши си точно тренировката, упражнения, серии, повторения, почивки. Инак трябва да гадаем.
Лека мускулна треска е дори желателна. Силна и постоянна обаче е сигнал, че нещо не е наред. Понеже пишеш тук, предполагам ,че не говориш за първата, а за мускулна треска, която действително те смущава.
И аз да попитам нещо в тази тема. Значи нормално ли е след мъртва тяга да имам мускулна треска в долна част на гърба и в задната част на бедрото? Имам предвид не претренирам, нали?
23.11.04
02:08
Особено ако е с прави крака, в посочените места е акцента. Тя е тежко упражнение и натоварването й може да ти идва малко в повече.
23.11.04
21:06
Аз след като свърша тренировката и после имам мускулна треска това за мен е знак че не съм си изгубил времето напразно и съм свършил добра работа
24.11.04
13:58
D3BEP:
1 упр - набирания 3х8
2 упр - скрипец пред гърди - 4х 8
3 упр - мечка 3-4х8
4 упр - лодка 4х8
24.11.04
14:11
Хм, не съм сигурен че разбрах на кое викаш лодка(хоризонтален скрипец, количка?), но според мен ти преповтаряш акцента върху мускулите на гърба, човеко. УПражненията са ти 2Х2….
Опитай с различен ъгъл и движение. ПОдавам:
Например:
Мъртва тяга
Гребане със щанга
Скрипец зад врат
Набиране с успореден хват......
И т.н.
Виж сега мускулната треска в твоя случай според мен е от прекалено дългата почивка (1 ден -една мускулна група) така тренират много напредналите Ли Прийст и др. а ти според мен си начинаещ и този вид тренировка няма да ти даде резултати поради прекалено дългата почивка ти фактически започваш всяка седмица от началото виж ако нямаш прогрес един месец смени сплита това е моето мнение