Достатъчни ли са четири км?

02.04.07
07:29

Здравейте, реших да започна да тичам имам за “сваляне ” 4-5 кг. Мястото където ще тичам е с дължина 4 км. та исках да питам достатъчни ли са като разстояние и  колко пъти е добре да ходя (аз мислях за два пъти седмично).Също така исках  да попитам  ако не се справя  с тичането (имам малък проблем с дясното коляно) и опитам с ролери дали ще има ефект.Благодря.

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 09:36.

02.04.07
07:33

не е важно разстоянието важна е диетата !!!

02.04.07
07:34

Пробвай, не е задължително да ги избягаш всичките от 1ия път.
Идеята е да бягаш 30 мин с нормално темпо, нито много бавно нито много бързо.

Всъщност идеята е да се поддържа точно определен пулс, докато бягаш , но е трудно да се следи навън.

Започни с два пъти седмично и ако трябва увеличи на 3-4 пъти.
Ако си много тежък/ка не  много добра идея т.к. ще се натовари доста коляното.В този случай е по-удачен велоергометъра.
За ролерите нямам идея какво натоварване се получава.

п.с. диетката е задължителна

02.04.07
07:56

тежа  54кг. Вело имам вкъщи но незнам защо имам чувство, че с него не се натоварвам достатъчно карам с по 20 км/ч по 1 час на лека степен и нити се изморявам нито се изпотявам  нито ми увеличава пулса абе все едно не съм тренирала, по тази причина искам да потичам.

02.04.07
07:59

Ами то от вело до вело има разлика, но примерно го пусни на степен почти до средата и върти с 30-32км/ч и не повече от 35мин.
Важен е пулса, смята се така:
220 - годините * 75%
По принцип и аз усещам по-голямо натоварване от бягането, но това не значи, че велото е неефективно.

09.04.07
10:32

Според мен, ако искаш аеробна активност, трябва да въртиш велото на 1-ва или 2-ра степен с голяма скорост 40-45 км/ч...

09.04.07
13:26

Тичането е по добрия вариант и от вело и от ролери.За тичането ти препоръчвам през ден като постепенно увеличаваш разтоянието (на гладно и сутрин,най-добре)За колело - по същия начин увеличаваш степента на натоварване постепенно. ролерите лично не съм пробвал но мисля че натоварването няма да е достатъчно.А може примерно да ги въртиш един път колело ,един път тичане пак през ден.И ако към това прибавиш една разумна диета ще имаш страхотен ефект!!!КЪСМЕТ!!!

09.04.07
18:45

О, ролерите са нещо супер и натоварват перфектно. Проблема е, че прецакват колената доста повече от тичането, особено ако ти е скапана техниката. Само лошо регулирано колело може да те прецака повече според мен...

Започни с бягане. 4км не са сериозна дистанция /особено ако си такъв атлет какъвто се пишеш :)/

Но по-важна е диетата. Ако примерно правиш 10 мин загрявка +30 мин бягане с умерено темпо /така че да усешташ трудност, но да може да поддържаш 30 мин/ през 3-4 дена в седмицата ще е ок.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1