Програма за средно-напреднал

01.04.07
21:50

Тренирам от година и съм минал на четиридневен тренировъчен сплит.  Работя за маса, висок съм 186, 76 кг. Ръка 37 см и гръдна обиколка 105 см. Ако може посочете слабите места в програмата ми. Старая се за покачване на маса предимно в ръцете, трапец и горен гръб както и средно рамо. Не тренирам крака понеже съм ги развил достатъчно преди и поддържам релефа им само с кардио (веднъж, два пъти в седмицата) В началото на всяка тренировка започвам с 10-15 минути кардио - тичане с 11-12 км/ч; сериите в скоби съм поставил като евентуални в резултат от натоварването, което имам от тренировката до тях (ако съм прекалено изтощен преценявам да не ги правя). Очаквам вашите мнения и съвети как да я подобря към повече покачване на маса. Хранителният ми режим е добър. Не взимам добавки, но се замислям за протеини.

Първи ден (бицепс, трицепс, брахиалис, предмишница):
4x8 кофички
4x8 сгъване с щанга за брахиалис
4x8 френско разгъване
4x8 скотово сгъване
3(4)x8 дъмбел зад врат от стоеж
4x8 чуково сгъване с дъмбели
3(4)x8 разгъване на горен скрипец
4x8 концентрично сгъване
4x8 сгъване/разгъване с дъмбел за предмишница

Втори ден (гръб, трапец, корем):
4x8 вертикален скрипец
4x8 гребане на машина вирок хват
2x8 гребане на машина тесен хват
3x8 хоризонтален скрипец
3x8 гребане с дъмбели
4x8 трапецовидно повдигане на раменете
След всяко упражнение правя коремни преси в почивката до другото (до 30-40 повторения) и вдигане на краката от вис веднага след коремните преси (20-30 повторения)

Трети ден почивка

Четвърти ден (гърди)
4x8 повдигане на щанга от лег
4x8 повдигане на щанга от полулег
3(4)x8 повдигане на щанга от обратен лег
4x8 флайс (2 на машина и 2 на лежанка)
6x8 пек-дек (3 стандартен хват и 3 хват за вътрешни гърди)

Пети ден (рамо, трапец, бицепс, корем)
4x8 раменна преса пред гърди
4x8 скотово сгъване
4x8 повдигане на щанга за задно рамо
4x8 чуково сгъване с дъмбели
3(4)x8 раменно разтваряне встрани с дъмбели
4x8 концентрично сгъване с дъмбели
3(4)x8 раменно разгъване напред с дъмбели или на скрипец
След всяко упражнение вдигане на краката от вис до 20 повторения

Шести ден почивка

Седми ден почивка

01.04.07
22:07

на мен ми се стува че бая претоварваш мускулчетата. Твърде много серии прависх за гърди, особено флайса! А пък и бицепса не трябва да се прави повече от 1 път седмично, че бая се преработва и се получава негативен ефект. Помисли малко да разтовариш програмата, така че мускулите да могат да се възстановяват.

AS

02.04.07
04:27

Ако се възстановяваш няма проблем за упражненията.

02.04.07
06:26

Намери друг начин да тренираш краката - кардиото само ти пречи да качваш.

MR

02.04.07
07:39

По тази програма тренираш гръб 24 часа след бицепс което не е добра идея, тъй като бицепса участва в упражненията за гръб и следователно го претренираш.Същото е положението и при гърдите и рамото.Колкото до краката не се притеснявай да ги тренираш защото за твоя ръст доста трудно ще ги преразвиеш.

02.04.07
10:40

Ами относно краката аз не се стремя да качвам маса понеже имам достатъчно в момента и само гледам релефа да им е наред. А другият проблем с последователността на тренировките ръце и гръб, гърди и рамо как предлагате да са подредени за 4 дневен тренировъчен сплит, за да се избягва пренатоварване, макар че досега никога не съм изпитвал такова. Имам и доста бърз метаболизъм, който определя бързото възстановяване след тежка тренировка.

MR

02.04.07
19:38

казано от BettaPlaya на 02.04.07, 10:40:

Ами относно краката аз не се стремя да качвам маса понеже имам достатъчно в момента и само гледам релефа да им е наред. А другият проблем с последователността на тренировките ръце и гръб, гърди и рамо как предлагате да са подредени за 4 дневен тренировъчен сплит, за да се избягва пренатоварване, макар че досега никога не съм изпитвал такова. Имам и доста бърз метаболизъм, който определя бързото възстановяване след тежка тренировка.

Тренировката за крака си е твой личен избор,но ако качваш маса само в горната част на тялото рано или късно ще се стигне до дисбаланс между долната и горната част,което според мен не е желателно.Ако не тренираш краката ти предлагам:
1 ден  гърди
2 ден  гръб
3 ден  почивка
4 ден  рамо
5 ден  почивка
6 ден  ръце
7 ден  почивка

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1