01.04.07
12:15
здр.на 19 съм,тежа 70 и съм висок 170.прочел съм целия форум и из между вас наистина има компетентни билдери,които могат да помогнат на по-начинаещите.значи имам 2-3 години стаж в залата,но от няколко месеца не съм влизал в нея загубих и тегло и вс,което съм постигнал през тези 2-3 години.тренирам за мм.от 3 седмици започнах пак да ходя.? ми е-като сляза ва залата и тренирам,на другия ден имам енергия и стимул за още повече,чуствам че ми е малко,а немога да слизам вс ден защото ще претренирам,незнам какво да правя,на 4-дневен сплит съм и ми е малко,но не смея да го увеличя защото ще претренирам.сачетавам 2 групи на ден,както си е редно,като разпраделям дните в седмицата да има почивка м/у тях.чудя се,ако тренирам 1 муск.група на ден ще претренирам.правя по 3-4 серии,по 6-8 повторени и селед трен се чуствам скапан,но на сутринта съм готов за още 15 такива тренировки.КВО ДА ПРАВА?ебати дилемата.нищо не взимам,бачкам по 8 часа на ден,еба си гаджето,въобще не знам кво става.
благодаря ви предварително!
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 09:36.
01.04.07
13:16
Аз в крайна сметка не можах да разбера къде ти е проблема !?
Напълно нормално е, когато си си починал добре да имаш желание да тренираш - по-хубаво от това, здраве му кажи. Лошото е, ако го изгубиш това желание -тогава вече има повод за притеснение.
А ако и приятелката ти е доволна... значи наистина няма какво да се притесняваш :-)
просто незнам как да ги сачтая нещата разбираш ли,границата между макс. натоварване и претренирането е мн малка.вярно е,че само аз мога да си ги усетя тия неща,щото е индивидуално,но някаква примерна тренировка или де да знам.вс съм прочел и моя трен съм си правил,но нещо не се пасва.задалжително ли е да има 1 ден почивка след трениране на голяма м.група?някакав савет или нещо от сорта ще ми доиде добре.знам,че тва ви се виждат глупости,но човек се учи докато е жив.
благодаря!
01.04.07
13:52
Не тренираш пълноценно просто. Увеличи тежестите за да усетиш, че мускула е работил, а не след серия като пуснеш лоста все едно изобщо не си го вдигал.
П.С. Едвам ти се разбират постовете...
Когато заека е в торбата не му гледай ушите колко са му дълги, сложи му вода да пие.
Моето мнение е, че най-вероятно нещо в подбора на упражненията куца или може би тяхното правилно изпълнение, а както Jorku казва и тежестите може да са...
Според мен не тренираш достатъчно интензивно и не даваш всичко от себе си във всяка серия.Трябва да тренираш кратко-като времетраене,но адски интензивно и да чувстваш как ти се разкъсва тренирания мускул от болка.След няколко такива серии просто няма да имаш сили за нищо повече,камо ли желание.А за това че се чувтваш бодър в дните без тренировка-ми то така трябва,за кво трябва да си парцал?! Това не го разбирам нещо.