тренировка за гръб

05.04.07
14:39

Здравейте на всички....не сам писал от доста време и сега реших да задам един въпрос отностно моята тренировка за гръб.
Значи тренирам от 1 година...но с прекасвания лятото и в тренировката ми използвам следните упражнения:
Придърпване на скрипец с широк хват пред гърди
Придърпване на скрипец с ресен супиниран хват
Гребане с щанга
Мечка
Правя по 3 работни серии с по 8 повторения...
Въпросът ми е в какъв ред да подредя тези упражнения...Също така искам да попитам дали е нужно да заменя някое упражнение или пък да увелича сериите(не че не се напомпвам достатъчно).И последно да добавя ли и тяга?!

Ако можеш да се набираш прави набирания вместо широкия хват на скрипеца. Като първо упражнение да е. Гребането с щанга и мечката да са 2ро и 3то и скрипеца с тесен хват накрая защото е по - леко от тях двете. Тяга... ами аз много харесвам тягата и не бих я махнал от трен. си за гръб без причина. Но пък ще ти дойдат много упражненията ми се струва. Съвета ми е да опиташ.

05.04.07
17:36

На твое място бих заменил скрипеца пред гърди с набиране. Гребането с щанга и мечката мисля че би било по-добре да ги правиш по 4 серии (12,10, 8, 6повт). Както са ти сега,имаш малко серии според мен.
Пробвай една тренировка това, което ти предлагаме с Жорку, ако не ти допадне - продължавай си по старата програма. Все пак, важното е как го чувстваш ТИ. Но недей оставя мечката като последно упражнение в никакъв случай.

05.04.07
18:48

Сложи си тягата, не се плаши от нея!

05.04.07
19:37

1.пулдаун широк хват / набирания
2.мечка
3.гребане с дъмбел / шанга
4.тяга / хиперекстензии

3 серии х 3 повторения

06.04.07
07:26

програмката ти е добра само махни скрипеца-широк хват
и прибави  набираниа широк хват.
увеличи сериите с по още една. :roll:

06.04.07
11:31

благодаря за коментарите а отностно тягата аз не се плаша от нея...правил съм я и я намирам за мн добро упражнение просто  ако сложа и пето упражнение няма ли да ми дойдат в повече сериите ?!

06.04.07
12:46

Без колебание ще ти кажа да махнеш нещо и да сложиш тягата (освен ако поради травма я изключваш де). Примерно махни тесния хват.

06.04.07
16:02

днес тренирах по следния начин
1.Тяга
2.Горен скрипец пред глава/Набирания/
3.Мечка
4.Придърпване на скрипец пред глава тесен хват

по 4 серии за всички упражнения...как мислите така добре ли е?!

06.04.07
16:35

Чудесно! Аз тягата си я правя последна.

06.04.07
16:51

казано от MOHCTAPA на 06.04.07, 16:35:

Чудесно! Аз тягата си я правя последна.

Аз също...

п.п. Аз предлагам да го направиш така:
1)Набирания(скрипец).
2)Чукове с щанга.
3)Тяга.

06.04.07
19:21

казано от Jorku на 05.04.07, 16:31:

Ако можеш да се набираш прави набирания вместо широкия хват на скрипеца. Като първо упражнение да е. Гребането с щанга и мечката да са 2ро и 3то и скрипеца с тесен хват накрая защото е по - леко от тях двете. Тяга... ами аз много харесвам тягата и не бих я махнал от трен. си за гръб без причина. Но пък ще ти дойдат много упражненията ми се струва. Съвета ми е да опиташ.

За тягата не съм съгласен-добро упражнение за маса е,но от нея на момчето може да му порасне ханша и гъза -справка-телосложението на щангистите,при които клека и тягата са основни движвния.Иначе това е въпрос на избор.

07.04.07
11:33

виж сега...аз си правя тяга защото я усещам като мн добро упражнение за целия гръб и като има тяга в тренировката ми наистина добре се натоварвам просто не я бях писал в началото защото бях подбрал няколко упражнения и ако бях писал и тяга ставаха много...но сега махнах чуковете с щанга и добавих тяга.

07.04.07
12:12

аз тренирам така и смятам че трябва да се пробрам мн е добро ! и фитнес трениор съм питал каза че по добра няма до колко е вярно нз
набирания
гребане с щанга
скрипец с тесех подхват
тяга
това е то с по 3 серии с по 8-10 повторения
успех

07.04.07
16:17

аз съм съгласен с  сaspera,
тренирам по тази програма  и  съм  доволен.
единствено  правя  по-още една серия. :lol:

07.04.07
22:00

Значи аз тренирам по следната програма за гръб и засега тои и раменете са нах-силните ми мускулни групи.

Упражненията са 4-тири или 5 зависи от самия мен.Значи постоянно ги въртя,но упражненията са едни и същи
1.Чукчета
2.Тяга
3.Мечка
4.Гребане с дълбел
5>Хиперекстенизий
Като една тренировка правя тая програма една примерни Мечка и дъмбел и още 2-3 упражнния на лост и засега резултатите са доста добри.
Сериите са 5х4 ,а повторенията 15,12,12,10,10 за релеф и засега програмата дава доста дабри резултати

OH

10.04.07
21:24

Аз искам да вметна едно въпросче тук...

Избягвам да правя клек и тяга заради кръста. Затова наблягам на гребане, мечка, набиране и хоризонталния скрипец. Но досега не съм слагал в една тренировка гребането и мечката, мислих че натоварват гърба почти еднакво.

Ако не е така тогава следната програма за гръб добра ли е:
1. Набиране или скрипец
2. Мечка
3. Гребане с дъмбел
4. Придърпване на хоризонтален скрипец

Благодаря ви предварително :)

Нищо лошо не виждам, но нека първото да си е набиране, че много скрипци стават.
Един съвет - една тренировка прави гребане с дъмбел, на следващата с щанга и така ги редувай.

14.04.07
14:35

моето мнение е да правиш тяга, накарай някой който разбира да ти покаже как се прави точно тягата и я прави като 2 ро упражнение ..според мен това е най базовото упражнение за гръб и без нея няма да имаш плътен гръб

14.04.07
17:40

набиране  5 отдред
мечка 2
гребане 2
тяга 2

Мнението беше редактирано от xaxaxaxa на 14.04.07 17:40.

15.04.07
05:24

ако може6 да прави6 набирания с 6ирок хват замести ги със скрипеца

КА

17.05.09
18:25

Моята тренировка за гръб се състои в следните упражнения:

Гръб:
Придърпване на вертикален скрипец пред гарди и зад врат сяко по 4х8-10
Придърпване на вертикален скрипец с обратен , тесен хват 4х8-10
Мечка 4х8
Придърпване на хоризонтикален скрипец 4х8
Гребанбе с щанга 3х8-10
Тяга 1х10 , 1х8-10 , 1х3-4

ЧО

17.05.09
18:39

22 серии за гръб.. не е ли малко множко ? Лично мнение, махни ги тея скрипци и давай смело с набиранията : )

17.05.09
19:08

казано от Чо на 17.05.09, 18:39:

22 серии за гръб.. не е ли малко множко ? Лично мнение, махни ги тея скрипци и давай смело с набиранията : )

Тука не те подкрепям мой човек..скрипците са много важни особено за гръб! правиш си скрипците, чукчетата, мечката ако искаш, набирания (широк хват пред гърди) са задължителни според мен за гръб.

Темата е от 2007.. :)

КА

17.05.09
19:12

Ми според мен не е множко , като цялостна тренировка за сички мускули по гърба ...

Мнението беше редактирано от Кирил Ангелов Атанасов на 18.05.09 12:15.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1