04.04.07
10:07
абе как се изпълнява това упражнение не мога да го схвана...ако може да ми обясните или да дадете някви снимки. гледах в сайта ама не го разбрах. то аз от там видях че дори съществува такова упражнение
казано от /ЭGO/@§ на 04.04.07, 10:07:
абе как се изпълнява това упражнение не мога да го схвана...ако може да ми обясните или да дадете някви снимки. гледах в сайта ама не го разбрах. то аз от там видях че дори съществува такова упражнение
ами лежанката трябва да е достатъчно висока, че ръцете ти да не стигат пода, смисъл да висят и хващаш щангата и дърпаш да се чуе едно “Чук” като се удари в пейката. Един авер ми обяснява, че от там идвало името “Чукчета”
04.04.07
18:26
На мен това изпълнение от лицев лег не ми допада изобщо. Предпочитам си класическото гребане от стоеж.
АЗ си бях направил специална лежанка за него. По - добре се изолира мускула с него, но за ефективност (маса) е съизмеримо с нормалното гребане с щанга. Може би е добре да се използва при НВД и релеф
казано от ASTOR на 05.04.07, 19:17:
АЗ си бях направил специална лежанка за него. По - добре се изолира мускула с него, но за ефективност (маса) е съизмеримо с нормалното гребане с щанга. Може би е добре да се използва при НВД и релеф
Абсолютно, аз съм го пробвал, но на лежанка, която не става много него и излора страхотно!
05.04.07
19:38
Съществува и във вариант с дъмбели , който аз предпочитам.Това дава по голяма амплитуда на движение и контракция в горната част на движението.Бих добавил ,че може да се изпълнява и под лек наклон на лежанката около 20 градуса ;-)
казано от mro на 05.04.07, 19:38:
Съществува и във вариант с дъмбели , който аз предпочитам.Това дава по голяма амплитуда на движение и контракция в горната част на движението.Бих добавил ,че може да се изпълнява и под лек наклон на лежанката около 20 градуса ;-)
Не че не съм съгласен, но така ще се включва прекалено често задното рамо? Ако ще се прави с дъмбели, то по-добре да е за рамото.
05.04.07
19:49
казано от MOHCTAPA на 05.04.07, 19:41:
Не че не съм съгласен, но така ще се включва прекалено често задното рамо? Ако ще се прави с дъмбели, то по-добре да е за рамото.
Какво имаш впредвид като казваш ,че ще се включва прекалено често?А и в случая не говорим за разтваряне , а за гребане
Мнението беше редактирано от mro на 05.04.07 19:50.
казано от mro на 05.04.07, 19:49:
казано от MOHCTAPA на 05.04.07, 19:41:
Какво имаш впредвид като казваш ,че ще се включва прекалено често?А и в случая не говорим за разтваряне , а за гребане
Имам предвид, че с дъмбели рамото ще влиза постоянно, а идята да се гъзуриш подобно на http://exrx.net/WeightExercises/BackGeneral/CamberedBarLyingRow.html е да излолираш.
05.04.07
20:20
Ти да не мислиш ,че със щангата го изолираш
Повече го изолираш отколкото изправен, освен ако не можеш да се залюлееш легнал по корем :lol:
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 05.04.07 20:29.
Имам спомени от преди много години, че здраво ми притискаше гръдния кош - трудно дишах. Затова и не съм го правил повече.
05.04.07
20:46
казано от MOHCTAPA на 05.04.07, 20:27:
Повече го изолираш отколкото изправен, освен ако не можеш да се залюлееш легнал по корем :lol:
В случая ставаше въпрос да изолираш гърба от задното рамо, ама ти май не си в час :lol:
...прави си го с дъмбели като искаш и влизаш в топ 3 на най-безсмислените упражнения незнайно за коя мускулна група.
05.04.07
21:06
Упражнението е едно и също ама ти явно не можеш да го разбереш :roll:
един от най-тъпите варианти за изпълнение на гребане освен ако не те боли кръста препоръчвам да го правиш по стандартния начин, а не легнал специялно при мен не ми е удобно имам чувството че някои ми стъпва на гръдния кош и не мога да дишам когато сложа много килограми
06.04.07
17:32
На всичкото отгоре амплитудата при този вариант на изпълнение е значително по-малка. А шума, който се вдига, изобщо няма да го споменаваме.
Прави си стандартния вариане с различните хватове ,другите описани варианти няма смисъл особено тва с дъмбелите изобщо не натоварва,отделно другото дет е на лежката с килограмите за загравка може ,но сложат ли се повече все едно някои ти е седнал на гръдния кош.Прави си стандартното и не се занимаваи с глупости!!!!!