Кардио въпрос : степен на натоварване

KO

13.04.07
06:36

Искам да попитам на коя стенен карате при кардио , зощото аз карах по 30 мин на 4 степен и краката ми се оголемиха ??!

При различните марки велоергометри или уреди за такава дейност степените вероятно са различни.

KO

13.04.07
08:50

Ами аз искам да знам дали да въртя на ниско съпротивление или на високо при кардио ?!

13.04.07
10:35

При аеробната тренировка продължителността е по-важна от мускулното натоварване. През цялата тренировка трябва да имаш забързан сърдечен ритъм (трябва да се усеща ясно като си пипнеш гърлото), учестено дишане и през втората половина на тренировката - загряване на тялото и изпотяване. Това е тренировка на сърцето, мускулното натоварване не е задължитено, дори прекаленото натоварване ще превърне тренировката отчасти в анаеробна.

13.04.07
13:47

Аз съм имал 3 велоергометъра и степените им варират - няма фиксирани стойности на съпротивлението. Върти  на ниско съпротивление около 30-40 мин. сутрин на гладно или веднага след тренировката.

14.04.07
07:57

казано от kosioip на 13.04.07, 06:36:

Искам да попитам на коя стенен карате при кардио , зощото аз карах по 30 мин на 4 степен и краката ми се оголемиха ??!

Ами естествено... кардиото се прави на 1-2 степен с голяма скорост...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1