11.04.07
19:55
ми с рамото тепърва започвам да тренирам
попринцип тренирам така
упражнение сета повторения
1 преса на арнолд 4 12
2 раменна преса с 4 12-10-5-15
лост зад врата
3 повдигане на гира
от страничен лег 3 12
4 разтваряне на
реце в страни 3 10
5 разтваряне на
ръце встрани
седнал 3 10
в суперсерия включвам упражнения 2 и3
и във втори суперсет упражнения 4 и 5
обаче не си натоварвам както треба рамото и нямам грам мускулна треска
КВО да правя?
1. раменни преси с дъмбели от седеж - 4х10-12
2. редувано изнасяне с дъмбел напред - 3 х 8-10
3. разтваряне встрани - 3 х 10
4. разтваряне от хоризонтално положение за задното рамо - 3 х 10
Това е в случай че тренираш рамото в отделен ден (отделно от гърдите или гърба). Суперсерии (щом казваш, че си начинаещ) не ти препоръчвам.
dobre а некой да каже със суперсерии качва ли се маса в смисъл дали се оголемяват мускулите или само се оформят
12.04.07
12:32
казано от FantarE на 12.04.07, 12:15:
dobre а некой да каже със суперсерии качва ли се маса в смисъл дали се оголемяват мускулите или само се оформят
За оформяне са по използвани, но са също и добър стрес за мускула.
Toва на какъв стаж?
Общо взето..повече от 3 упражнения, надали ще са ти нужни. По едно за всяка част.
Можеш да опиташ с раменни преси, като загряващо за цялото рамо и после 3 упражнения, но при мен лично, това не даде добри резултати.
Ако ги правиш и в 4 серии, най-вероятно ще са ти множко.
Трудно ще си докараш МТ на рамото. Повечето упражнения за рамо са трудни за изпълнение с големи килограми/освен може би раменните преси с щанга/ - просто се разваля техниката и се стига до як чийтинг. :P
Суперсериите за рамо - при положение, че тепърва ще го тренираш, както си написал по-горе, не мисля че ще имат положителен ефект.
Аз лично съм голям фен на арнолд пресите и въобще на раменните преси с дъмбели.
казано от FantarE на 11.04.07, 19:55:
ми с рамото тепърва започвам да тренирам
попринцип тренирам така
упражнение сета повторения
1 преса на арнолд 4 12
2 раменна преса с 4 12-10-5-15
лост зад врата3 повдигане на гира
от страничен лег 3 124 разтваряне на
реце в страни 3 105 разтваряне на
ръце встрани
седнал 3 10
в суперсерия включвам упражнения 2 и3и във втори суперсет упражнения 4 и 5
обаче не си натоварвам както треба рамото и нямам грам мускулна треска
КВО да правя?
Това за начинаещ.. :bug:
Не знам кой ти го е казал това чудо ,но ако тренираш така обем на рамото много трудно ще видиш.Суперсериите не са за тебе,но може един път в месеца да ги правиш.Виждам повторенията ти в едното упр.наподобяват дропсерии.Това за сега не е нужно.Преси зад врат!!По добре милитъри преса за тебе.Трябва да редуваш милитъри пресата с арнолд пресата в различни тренировки.Нещо такова:
1 вариант
1.Милитъри преса4х12,10,8,8
2.Разтваряне на дъмбели от стоеж4х12,10,8,8
3.Разтваряне на дъмбели от наклон(задно рамо)4х12,10,8,8
4.Вертолет 2х10(с тесен хват)и 2х10(с хват колкото раменете)
2 вариант
1.Арнолд преси(същите повторения)
2.Повдигане на дъмбел от полулег4серии
3.Разтваряне от наклон за задно рамо с всяка ръка поотделно
4.Вертолет с тесен хват
Вертолета в първия вариант е с тесен хват за предно рамо и с по-широк за трапеца
ПОвторенията са в пирамида т.е на следващата серия покачваш тежестта,като двете осмици да са с еднаква тежест.така че да направиш 8 повторения.Пробвай някой вариант и Успех
12.04.07
19:38
суперсериите са мн. добри те стресират мн. добре мускула и според мен идва маса в мускула
щом си начинаещ първо трябва да правиш цяло тяло за да свикнат мускултие ти на натоварване,а после когато тренираш самото рамо зависи с коя друга мускулна група си го комбинирал
но като цяло ти трябва раменна преса,упражнение за предно рамо,изнасяне встрани и упражнение за задно рамо 3 или 4 серии в зависимост от натоварването,а ако си го комбинирал с 2 мускулни групи по 2 серии са ти достатъчни,но раменната преса е най-доброто упражнение
съвета ми е:прави тренировки за кондиция и след това спроед възможностите си си направи програма.консултирай се със инструктор в залата
казано от buhalbot на 12.04.07, 21:26:
щом си начинаещ първо трябва да правиш цяло тяло за да свикнат мускултие ти на натоварване,а после когато тренираш самото рамо зависи с коя друга мускулна група си го комбинирал
но като цяло ти трябва раменна преса,упражнение за предно рамо,изнасяне встрани и упражнение за задно рамо 3 или 4 серии в зависимост от натоварването,а ако си го комбинирал с 2 мускулни групи по 2 серии са ти достатъчни,но раменната преса е най-доброто упражнение
съвета ми е:прави тренировки за кондиция и след това спроед възможностите си си направи програма.консултирай се със инструктор в залата
Абе как ги пишете тияработи,незнам.Разтварянето встрани е за средната глава,а от наклон е за задната.Недей да го объркваш.Раменната преса акцентирав/у целия делтовиден мускул и поне тук си прав че е най-добра за маса.Ако се поинтересуваш ще видиш че цялото натоварване се пада в/у предната и средната глава,а задната се н атоварва с около 10% от натоварването.За да натовариш отделните глави понякога има хитринки с лактите и дланите.За средната част например се товари яко ако при разтварянето извиеш леко китката надолу.
МИЛЕ не си ме разбрал правилно грешно си разтълкувал псотавените от мен запетаи
тоест запетаите ги слагам с цел изреждане на различните упражнения а не да поясня в случая коя част на рамото се натоварва от раменната преса и за какво е изнасянето встрани
грешно си ме разбрал!
Мнението беше редактирано от buhalbot на 13.04.07 22:30.
Ако си начинаещ, няма смисъл от суперсерии и повече от 3 упражения за рамо(по 1 на глава).
Примерно
1.Разтваряне на дъмбели в страни(средно рамо)
2.Раменна преса с щанга пред гърди(предно рамо)
3.Машина за задно рамо някаква или просто изнасяне в страни на дъмбели под наклон(задно рамо)
Иначе суперсериите са подходящи и при маса и релеф...Само че ако ще качваш не ги прави повече от 1 път на 3 седмици...
виж са аз тренирам от лятото на 2006 година ама чак сега почвам рамо и гръб така че само в тая област съм начинаещ не че в другите съм про но все пак гърдите например ги тренирам от сумати време