малък проблем с бицепса

16.04.07
12:15

имам изоставане на лявата ръка и по точно външната глава на бицепса.  В момента играя по тази схема:

1. бицепсово сгъване от стоеж с дъмбели  4 серии по 16 повторения
2. скотово сгъване 4 серии по 8 повторения

дайте някаква идея как да натоваря външната глава на лявата ръка и как да я вмъкна в тренировката

Темата беше редактирана от Polik на 16.04.07 12:17.

16.04.07
12:41

Прави бицепсовото сгъване от стоеж с лост, вкарай и малко хамър сгъване. Също така тренирай и двете ръце еднакво, недей да тренираш едната повече от другата с цел уеднаквяване.

16.04.07
13:47

сменям спограмата си на всеки два месеца с цел стресиране на мускула бицепсово сгъване от стоеж с лост прабих преди около 3 месеца. Не тренирам едната ръка повече от другата а питам за упражнение което може да ми изравни не силата а голимината на ръцете. От бицепсовото сгъване от стоеж с дъмбели вътрешната глава на двете ръце са горе долу еднакви на вид. Питам за упр което да ми изравни и външните глави. Иначе като сила дясната имам чувство че е с пъти по силна от лявата просто като сгъвам с лост  имам чувство че с лявата само придържам. Какво е хамър сгъване ако може и линкче

Мнението беше редактирано от Polik на 16.04.07 13:48.

16.04.07
14:34

хамър идва от чук,т.е. както би хванал чук - сгъваш дъмбелите с длани към тялото.

16.04.07
15:24

така не натоварвам ли предимно брахиалиса а на мен ми трябва външна част на бицепс иначе като идея е добре и мисля да го включа като 3 упр

Мнението беше редактирано от Polik на 16.04.07 15:31.

16.04.07
17:08

Ами има си упражнение специално за брахиалиса - бицепсово сгъване с надхват. При хамър-а пак пипаш брахиалиса, но работиш и за външна. Принципно няма как напълно да я изолираш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1