12.04.07
16:22
Здравейте.
Значи тренировката ми за бицепс се състои в 3 упражнения:
-набиране на лост с тесен подхват(пръстите са насочени към мен) - 3 серии по 8 повторения(което е идеално за момента)
-бицепсово сгъване с щанга - 2 серии с по-близко прилепнали до тялото ръце и 2 серии с по отдалечени, но не много. Също по 8-10 повторения
-бицепсово сгъване с дъмбели от седеж - 2 серии по 6 повторения
Не тренирам с уреди... защото у нас няма :) а и мисля че тази програма ме задоволява, но днес един приятел, също занимаващ се с бодибилдинг, ме посъветва да махна набирането, защото било за гръб и аз сериозно започнах да се замислям, но от това упражнение имам чувството, че най- много напрягам бицепса.
...Все пак това не е изолирано упражнение.
Какво мислите ?
Темата беше редактирана от Martinakiss на 12.04.07 16:24.
12.04.07
17:16
еми ако го правиш с тесен захват с прастите да сочат към теб става и за бицепс и за гръб е мн добро!според мен не го махаи !
12.04.07
17:21
Така е само за бицепс , не участва гърба(ако пръстите сочат към теб).
12.04.07
19:31
Не го махай ! Найстина от него се напряга бицепса (при повечето хора) , а и щтом ти си го чувстваш значи няма никакъв смисъл да го махаш .
12.04.07
19:56
Това упражнение много повече натоварва гърба(поне при мен е така), по добре сложи концентрично сгъване ;-)
16.04.07
19:05
според мен нетрябва да го махаш , тъй като ти сам казваш , че ти помага и при мен е така , като правя набирания (по този начин) и не пускам съвсем до край т.е. малко преди да ми се опънат ръцете и ми влиза яко бицепс иначи ако пусна докрай и осещам и гърба