22.09.04
16:31
Имам няколко въпроса за pullover-а.Първо за да ми разшири гръдния кош задължително ли трябва да го комбинирам с голяма мускулна група- примерно клек.И второ има ли някакво значение дали го изпълнявам легнал по дължина на лежанката или напречно на нея :?:
Аз лично правя пулоувър на всяка тренировка и ми се отразява много добре. Според мен няма нужда да го комбинираш с клек, но може да имаш и по-добри резултати. Има значение как си легнал на лежанката, защото ако си напречно можеш да натискаш с таза надолу и разпъването ще е по-голямо.
Пуловера е хубаво да се прави като се ляга напряко на лежанката,за да се свали натоварването от грьбните мускули.Освен това това упражнение е супер и за зьбчатите мускули.Ако си подьлжината на лежанката става повече упр.за гьрба :wink:
Тук бих поспорил :)
Аз лично това упражнение не го правя, защото много ми се схваща врата, каквото и да правя :( Но иначе е супер, така че го правете.
Когато си напряко просто се разтягаш много повече. Иначе за да работи повече гърба трябва да пускате дъмбела повече към корема си. Практически се натоварва мускула, както когато се прави на скрипеца с изпънати ръце надолу като буташ. Докато от най-разпънато положение работят повече гърдите. Тук Миле е прав, че работят доста и зъбчатите мускули и още бая други ама да не се задълбочваме толкова :)
24.09.04
09:46
Техниката? Легнал напреко на лежанка, главата свободна, тазът присвит навътре(един вид леко приклекнал) и разпъваш назад с леко присвити лакти до хоризонтално положение, без да свиваш лактите. Допустимо е при изпълнението и леко движение в таза/кръста нагоре - надолу.
Аз си харесвам това упр.ама малко хора го правят вече.Лошото му е там че може да се контузят раменете.Но все пак е страхотно за разширяване на грьдния кош.Да не спорим ,но все пак мисля че най-добре се товарят ако си легнал напряко на лежанката :wink:
kakva e razlikata v poziciqta na racete, vidqh da go pravqt s izpynati ryce, i sys raztvoreni ryce :shock:
Кой видя да пише на латиница та и ти пишеш?
Редактирай си мнението на кирилца!
Прочети правилата!
lexus
Не ми е ясно каква е разликата межо испънати раце и сравнително растворени! Но правилната техника е с леко сгънати раце и не трябва рацете да са изцяло разгънати.
по-здрави