18.04.07
20:44
здравейте ,
от доста дълго време чета форума ,но тъй като тренирам от от около 6 месеца още не съм пълно запознат с с методиката на трениране
тренираме двама аз 33г. 184 см 85 кг и сина ми 13 г.
и двамата тренираме едно и също само че той с по малко тежести
тренираме 3 пъти седмично вторник четвъртък и събота
вторник
гърди ,рамо
лег ,полулег и една машина дето буташ както и дъмпели от лежанка 5 серии по 10 повторения от всеки за всяко упражнение
зя рамото дъмпели до хоризонтално положение отпред 3 серии до отказ и леко наведен разтваряне в страни
четвъртък
гръб ,трицепс
дърпане на скрипец пред врат и зад врат 5 серии по 10
дърпам и нещо с 2 ръце близко до корема и то 5 по 10
после една машина с 2 лъце дърпам като мога и поотделно с всяка ръка - надявам се да се сетите как се казва тая машина
от време навреме набирания на лост до брадата всичко това 5 по 10
трицепса го правя с френското както и дърпам на долу едно лостче също 5 по 10
събота
малко гърди със 2 ръкохватки малко лежанка основно бицепс и малко трапец
бицепса с права щанга 5 по 10 с крива щанга 5 по 10 и с дъмпели като съм седнал на лежанка и с всяка ръка последователно 5-6 по 10 повторения
към края на вяка тренировка правя коремни по 10-15 мин
рядко карам колелото във фитнеса ,но като го карам въртя 20 мин.
бих желал да чуя компетентното Ви мнение добра ли е тая програма за мен и за сина ми ?ако не с какво ?какво бихте ми препоръчали да сменя ,добавя или да спра ?
държа да отбележа че програмата съм си я правил аз на базата на питания на хора от фитнеса в който ходя ,един ми каже това е добре друг ми каже не е добре накрая си направих извод от това което виждам и чувам и си направих програмата
пълен аматьор съм затова се допитвам до вас -професионалистите или до такива които са с повече опит ;-)
18.04.07
20:55
Принципно 5 серии ми се виждат много. Може да свалиш на 3-4. Това е като забележка от мен. Не знам малкия как се чувства, но не го натискай много. Има време.
Поне според мен за 13 годишен кръгова тренировка би била по-удачна. Не е нужно да изцежда мускулите до край. Особено като не взима добавки. С кръгова ще напредва равномерно.
Аз лично бих посъветвал за сина ти да го оставиш повече на лостовете. Да прави набирания (ако може, ако не - скрипец) и да прави кофички за гърди. Евентуално да има само лежанка, а другото кофички и лицеви. Крака може да правите, да речем само клек (отначало без тежести, или само с лоста за сина). Гърди няма смисъл два пъти седмично.
като цяло по-добре базови упражнение със свободни тежести и упражнения със собственото тегло.