Гръб!?

VI

21.04.07
15:24

да питам какви упр да правя за него(главния проблем са лопатките или там както им се казва) а и мн ме интересува мъртвата тяга влияе ли на ръста щото съм 1.73 и искам още да раста ама нз дали забавя или ускорява разтежа

21.04.07
15:52

Не се бой от тягата, само трябва да я изпълняваш правилно. Упражненията за гръб:
1.набирания с широх хват, ако не можеш да се набираш отиваш на скрипеца и теглиш пред гърди,
2.чукчета,
3.мечка,
4.мъртва тяга или екстензии

VI

21.04.07
19:20

Горна (частична) мъртва тяга - това както е описано в сайта ли се прави или по различен начин;екстензийте какво представляват и не мога да разбера нещо грешно правя с гребането с дъмбел :(

FL

21.04.07
19:21

Мъртвата тяга не забавя разтежа - напротив! Прави я задължително за да постигнеш желаните резултати - разбира се наблегни на техниката първо, а полсе на килограмите.

21.04.07
20:49

Допълвам само, че лично аз препоръчвам упражненията за гръб да ги правиш с колан, като на тягата затягай здраво.

VI

22.04.07
10:47

мерси мн за отговорите а сега се сетих да правя ли това придърпване на щанга към брадичката(защото четох че натоварва гърба и рамото отзад-което също ми трябва)

22.04.07
19:19

казано от kopa4a на 22.04.07, 10:47:

мерси мн за отговорите а сега се сетих да правя ли това придърпване на щанга към брадичката(защото четох че натоварва гърба и рамото отзад-което също ми трябва)

Ако съм те разбрал правилно, имаш предвид “вертолета”. Това е упражнение за рамене.  Моят съвет е да не оставяш тягата последна, защото е много тежко упражнение и докато стигнеш до него, вече ще си изморен.

казано от MOHCTAPA на 21.04.07, 20:49:

Допълвам само, че лично аз препоръчвам упражненията за гръб да ги правиш с колан, като на тягата затягай здраво.

При правилно изпълнение колана при тяга е ненужен. Убедих се скоро. Пак подчертавам правилно изпълнение.

23.04.07
13:44

казано от Jorku на 23.04.07, 11:48:

казано от MOHCTAPA на 21.04.07, 20:49:

При правилно изпълнение колана при тяга е ненужен. Убедих се скоро. Пак подчертавам правилно изпълнение.

Зависи от работните тежести. А ако човека е начинаещ още по-горещо го съветвам за колан!

казано от Vladimir8507 на 22.04.07, 19:19:

казано от kopa4a на 22.04.07, 10:47:

Ако съм те разбрал правилно, имаш предвид “вертолета”. Това е упражнение за рамене.  Моят съвет е да не оставяш тягата последна, защото е много тежко упражнение и докато стигнеш до него, вече ще си изморен.

Да, ама след една пълноценна тяга в началото ще има ли сила за останалите упражнения... Аз лично нямам никаква сила после да си задържа гърба изправен, а и краката се изтощават. Примерно чукчета след тяга е доста по-неприятно да се изпълняват. Ама това си е при мен де!

Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 23.04.07 13:55.

23.04.07
19:49

за лопатките - чукчета с по- широк хват , пулдаун с по- широк хват , и гребане с дъмбел може да вкараш като пускаш дъмбела до долу

23.04.07
20:55

Ма*ка му :), какво имате на предвид по това чукчета??? (Просто много хора от всякъде наричат различните упр. под какви ли не имена и какво ли не съм чувал, затова мисля че, нз какво имате на предвид под това???) Някой ако може да обясни...

казано от mitro6anov3 на 23.04.07, 20:55:

Ма*ка му :), какво имате на предвид по това чукчета??? (Просто много хора от всякъде наричат различните упр. под какви ли не имена и какво ли не съм чувал, затова мисля че, нз какво имате на предвид под това???) Някой ако може да обясни...

Гребане с щанга с прониран(надхват) хват.

24.04.07
09:01

да бе, сетих се и аз к’во само може да е...гребане с щанга(дъмбел)...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1