26.04.07
11:51
Тренирам си ръцете в петък като отделна група правя 3 упр. за трицепс :
от лег с тесен хват 3х8
френско 3х8
скрипец за трицепс 3х8 ( с лост )
за бицепс :
повдигане на щанга от стоеж 3х8
повдигане на дъмбели от седеж 3х8
В петък не правя нищо друго ,ама ръцете не мърдат на горе забили са на 35 ;( срамота е станал съм 80 кила пък с тая смешна ръка . Храня се добре и всичко друго си раcте без проблем ,но ръцете.... Какво да променя в програмата ?
Темата беше редактирана от Sourcemag на 26.04.07 11:53.
26.04.07
11:57
Има доста варианти. Сменяй повторенията всяка тренировка, разменяй реда на упражненията, суперсерии, може да правиш основните упражнения(тесен хват, прав с лост) с по малко повторения(4-6) за да е доста по тежко, а пък останалите по 10 - 12. Общо взето трябва да експериментираш. Ще отнеме време, но пък ако успееш да нацелиш как точно ти вървят нещата ще дръпнеш бързо.
Абе наистина е проблем. 80кг- 35см ръка, сериозна диспропорция.
Опитай да сложиш тренировката след уикенда като първа за седмицата. Освен това убеден ли си, че ги тренираш достатъчно, повторенията не говорят много. Първо трябва тежестта да е оптимална. И второ нещое как изпълняваш самото повторение. Стреми се да влагаш много голяма екслозивност в съкращаването на мускула. Тоест правят си серията за максимално кратко време. Казвам го, защото има хора които си проточват серията смешно дълго време, според мен ефекта не е толкова добър. Предполагам го знаеш, но опитвай амплитудите ти да бъдат прилично големи./Не чак на 180 де.../ Пак съм виждал хора, които движат щангата с амлитуди от по 5 см.
Прави и още една серия за бицепс/скотово сгъване/, ако мислиш, че не натоварваш достатъчно.
А относно броя на повторенията, според мен за ръце не трябва изобщо дасе пада под 6. Както и не трябва да се използва прекомерни килограми. Примерно има хора които гребът с дъмбел за гръб само с няколко килограма по-малко отколкото правят за бъцепс, което може да доведе до травно според мен.
А за бицепс опитай нещо с надхват, често дава много добър резултат.
моето мнение:
1.махни щагната от стоеж и го прави на скота с тесен хват
2.сложи още едно упражнение за бицепс
3.понякога прави и чукчета вместо някое от другите упражнения
4.веднъж месечно ръцете ги прави в суперсерии
26.04.07
15:55
казано от tpd на 26.04.07, 13:22:
За кой ръст?!
казано от FRANKO1 на 26.04.07, 14:27:
моето мнение:
4.веднъж месечно ръцете ги прави в суперсерии
1. От това ще нараснеш :) само ако Бог ти помогне ;)
2. Това е точното решение! ХАХА
3. Супер за травми на гърба и раменете ;)
4. Да щото сигурно си шампион
От мен: намли упражненията за бицепс/ трицепс на 1 с по 6-8 повторения седмично!
26.04.07
16:17
Точно па с 6 повдигания на тежест на седмица ще трябва да ти помага Бог!
казано от Lounge Lizard на 26.04.07, 15:55:
1. От това ще нараснеш :) само ако Бог ти помогне ;)
4. Да щото сигурно си шампионОт мен: намли упражненията за бицепс/ трицепс на 1 с по 6-8 повторения седмично!
според теб може и нацяло да не тренира ръце
1.явно бог е с мене, защото на мен ми върши работа
2.3х3 си работи и то добре
3.нещо не се сещам как като си правиш чукчета на скота ще си докараш травма на гърба и/или рамото, освен ако не вкарваш някакъв страхотен чиитинг
4.нещо не се сещам какво общо има това дали си шампион със суперсериите, но ще поясня, че става за стресиране и разнообразяване
предполагам, че ти си вече шампион и то без да тренираш ръце ...... чудя се какво ли би станало ако започнеш ...... би трябвало да си първия българин на олимпията
казано от Lounge Lizard на 26.04.07, 15:55:
казано от tpd на 26.04.07, 13:22:
За кой ръст?!
казано от FRANKO1 на 26.04.07, 14:27:
моето мнение:
4.веднъж месечно ръцете ги прави в суперсерии1. От това ще нараснеш :) само ако Бог ти помогне ;)
4. Да щото сигурно си шампионОт мен: намли упражненията за бицепс/ трицепс на 1 с по 6-8 повторения седмично!
И какво ще направи с 1 упражнение за трицепс и бицепс ? Нищо ? Сигорно съм уцелил ?!
26.04.07
21:19
И моя бицепс от месец не е мръднал и съм в същото положение като автора на темата. Трицепса реагира,но бицепса никакъв го няма. Тренирам с щанга от стоеж и дъмбели от седеж (3 х 8)
абе нз що не ви ръстът но винаги ще стигнете до застои неможе секи месец да ти расте с по 1 см представи си 2 години да тренираш колко щи стане ръката по тази логика успокоите се малко гледаите как изглежда а не колко см е прави си така яж по добри храни и ще порасне не бързаите сичко става бавно може да само заради втълпението ти че не ръстът и за тва така ти се струва
Мнението беше редактирано от caspera на 27.04.07 05:41.
27.04.07
08:02
казано от DJПетко на 26.04.07, 19:47:
...
И какво ще направи с 1 упражнение за трицепс и бицепс ? Нищо ? Сигорно съм уцелил ?!
Да да сигурно сте прави- наслука или квот там ви трябва ;)
27.04.07
08:14
Може да сложиш за бицепс набирания а за трицепс - кофички като първи упражнения. отделно прави и дроп серии. и аз имам г/д такъф проблем, трудно ми вървят ръцете .. наблегни повече на техниката не ги прави с чийтинг и пробвай различни повторения - 1 път прави с 6-10 друг път 10-15 или 15-20 и сам ще намериш кое е най-подходящо за теб.
А искам и аз да питам нещо, за да не отварям нова тема. Ако отдавна не съм имал МТ на бицепса (и правя 3 упр) дигнах ги на 4 и ме хвана треска (нормална не съм претренирал). Тва значи ли да правя 4 упр за бицепс :о
99% от хората претренират гърдите и ръцете и недотренирват краката и гърба.
Спрете да тренирате ръцете за един месец, като през това време се храните за маса и тренирате здраво с базови упражнения големите групи - гръб, гърди, крака.
Ако ръцете ви порастнат, значи досега сте ги претренирали. Ако спаднат, значи натоварването им, което сте прилагали досега е малко и можете да добавите още.
Аз съм на мнение, че до едно ниво няма смисъл да се тренират изобщо ръце.
Пробвай със супер серии трицепс-бицепс. Аз правя всеки път такъв тип тренировка. Правя 10-11 супер серии. Тоест общо към 22 серии с по 10+ повторения до последен дъх. Много хора ми казват, че са супер много, но първо че ми е кеф и второ има ефект според мен. Е*ава ти майката, но при мен имам месечен растеж с около 1см. Говоря от мое име. Може да не съм много прав.
Мнението беше редактирано от mitkoto на 27.04.07 09:20.
27.04.07
14:05
казано от mitkoto на 27.04.07, 09:17:
Пробвай със супер серии трицепс-бицепс. Аз правя всеки път такъв тип тренировка. Правя 10-11 супер серии. Тоест общо към 22 серии с по 10+ повторения до последен дъх. Много хора ми казват, че са супер много, но първо че ми е кеф и второ има ефект според мен. Е*ава ти майката, но при мен имам месечен растеж с около 1см. Говоря от мое име. Може да не съм много прав.
И от колко време е този растеж с по 1см на месец- може би от 2 месеца ги правиш тея неща и мако са се понапомпали-след още два такива месеца ти гарантирам че няма да си мръднал и ще пускаш тема “ЗАСТОЙ” или “Докторе кажи”, а и как мериш- на студено или след тренировка(което е неправилно)?
27.04.07
17:46
Ам бе ям... тренирам основно базо упр. всичко си върви както трябва килограмите ми се качват доволно ,но тези ръце.... и да си призная положението е още по трагично към 34 см. са. 185см. височина , добре че поне рамото е голямо и компенсира донякъде да не изглежда смешно.И съм 75кг. ,а не 80 :) ,а за техниката на изпълнение няма проблеми имам доста стаж ,но за жалост с големи паузи :/ и сега от около 3 месеца съм се хванал пак сериозно...дръпнах от 68-9 на 75 за това време .Днес добавих и скотово 2 серии по 8 ( просто след 2рата не можех да си мръдна ръцете от нечовешкото напомпване) ,а странното е че размера не се променя дръстично ,а всеки път тренирам с все по големи тежести. Ще видя как ще ми се отрази 3то упр. за бицепс и ако не се получи ще мина в другата крайност - да не тренирам ръце . А ще си оставя отделен ден за рамо,теглич и предмишница :)
27.04.07
18:00
Генетика бате. На мен пък, гърдите ми изостават. При всеки е различно. Няма човек, дето да е доволен от всичките си мускули.
Пробвай да ги стресираш - размени упражненията и последователността им, включи суперсерии, вземи си някакви хубави суплементи и ще стане работата. Мен ако питаш, не слушай съвети от сорта на “прави по едно упражнение за бицепс и едно за трицепс”. Тежка тренировка, стабилна почивка и здраво ядене - при мен това е формулата на успеха.
Само да спомена, че на това тегло при този ръст повече от 34 ръце няма как да имаш. Независимо какви тренировки им вкарваш.
27.04.07
18:49
Един приятел е 171см, 62 или 63 кила и дясната му е 36, а въобще не тренира, само от набиране..
Ми човек разнообразявай ама аз трицепс и бицепс ги трнирам в отделни дни защото като ги тренирам като теб нещо не ми върви,а другото при мен което деиства добре е да почивам между сериите не повече от 40 до 60 секунди гледай да се средоточаваш максимално върху изпълнението на всяко едно упражнение защото като гледам в залата някои хора прават някои упражнения колкото да им мине номера да си направат тренировката.
казано от Lounge Lizard на 27.04.07, 14:05:
казано от mitkoto на 27.04.07, 09:17:
И от колко време е този растеж с по 1см на месец- може би от 2 месеца ги правиш тея неща и мако са се понапомпали-след още два такива месеца ти гарантирам че няма да си мръднал и ще пускаш тема “ЗАСТОЙ” или “Докторе кажи”, а и как мериш- на студено или след тренировка(което е неправилно)?
Като имам проблем първо тебе ще попитам.
27.04.07
20:34
казано от Петко К на 27.04.07, 18:45:
Само да спомена, че на това тегло при този ръст повече от 34 ръце няма как да имаш. Независимо какви тренировки им вкарваш.
има нещо вярно...май е най-добре да си продължавам по тази програма ,а като стана 80-85 ( колкото ми е целта ) ще му мисля...дано да не изостанат драстично :)
мерси за отговорите на всички !