25.03.07
19:25
Брашно от овесени ядки (в бг. Такова не открих, но алтернативата е „фини овесени ядки ).
1.Слага се водата да заври, след което се добавят овесените ядки, пропорцията е 1 към 2 овес/ вода , или чаша~200ml. овес ( 100гр/60 въгл.350Ккал) с 2 чаши вода. Вари се до изпаряване на водата и получаване на каша.
2. В овеса се добавят бъркани яйца ( Рони слага 12 белтъка) , добавя се топен кашкавал (от тези на листчетата) 2бр (~60Kcal, 8мазн). Цялата смес се разбърква хубаво, до получаване на омлет подобно консистенция.
Относно коли4еството овес/ белтъци, всичко е индивидуално, според диетата..Наистина е много вкусно, по тази причина слагам рецептата.
Това закусва всеки ден :))
е как слага само 12 белтъка без жълтъците ? Предварително ги е сварил ли ?
Иначе е доста добра закуска мойта е почти подобна без кашкавал и по-малко белтъци ..
29.04.07
10:27
#2
казано от AYO на 29.04.07, 09:32:
е как слага само 12 белтъка без жълтъците ? Предварително ги е сварил ли ?
Иначе е доста добра закуска мойта е почти подобна без кашкавал и по-малко белтъци ..
В САЩ се продават само белтъци в шишенце. Тука не съм виждал.
29.04.07
17:41
#3
казано от Jorku на 29.04.07, 10:27:
казано от AYO на 29.04.07, 09:32:
е как слага само 12 белтъка без жълтъците ? Предварително ги е сварил ли ?
Иначе е доста добра закуска мойта е почти подобна без кашкавал и по-малко белтъци ..В САЩ се продават само белтъци в шишенце. Тука не съм виждал.
Да, продава се чиста белтъчна течност в бутилки. Рони жълтици не консумира, във всичките му филми може да се види..(холестерола си го набавя от пържените картофки :D В някои от маркетите в София бях чул, че се продава подобно, но човек трудно забелязва всичко, ако не го търси конкретно! А и не виждам смисъл от това, освен ако не е по-евтино, жълтиците се отделят елементарно!