26.04.07
22:24
Какво мислите за въртенето на въглехидратите когато решите да се 4истите за лятото ,4етох в едно списание едни съвети от КИНГ КАМАЛИ за въртенето им тоест тои как постъпвал в последните няколко седмици преди състезанието.Примерът му беше такъв ако сте на 120гр въгл. дневно на всеки трети ден удвоявате въглехидратите примерно към 250гр само за един ден и след това пак карате на 120гр. два дена и на третият пак двоино и така докато стигнете в наи добрата форма как ви се струва този съвет на КИНГ ,бихте ли го направили
26.04.07
22:54
Скоро ще бъде публикувана статия точно по този въпрос и ще обясня как да смятате грамовете в различните дни.
Предполагам, че резултатът е следствие на калорийния шок. Поемайки повече въглхидрати - ускоряваш метаболизма. След това намаляваш приема - организмът не може толкова бързо да се адаптира и продължава да гори със същия темп - но и мазнини. После пак приемаш повече въглехидрати и така... При мен имаше доста добър ефект.
27.04.07
05:21
Преди време и аз бях чел нещо подобно само,че беше 3 дни малко въгл. и 1 един много.На принципа на НВД.В 3-те дни 1 гр за кг и в 4 до към 3.5-4гр за кг.
От 5 седмици съм на CARB CYCLING, обаче съм си го модифицирал по мои си начин.Ефекта е зашеметяващ.Като даже се има предвид, че съм с около 150гр въглехидрати дневно.
Нещо от сорта на :
Moderate carb
Moderate carb
Low Carb
Moderate carb
Moderate carb
Low Carb
Carb Up
Като размествам всяка седмица, за да не може тялото да отгатва кой ден какъв е.Това последното ми го препоръчаха.
казано от emzo на 27.04.07, 06:05:
От 5 седмици съм на CARB CYCLING, обаче съм си го модифицирал по мои си начин.Ефекта е зашеметяващ.Като даже се има предвид, че съм с около 150гр въглехидрати дневно.
Нещо от сорта на :
Moderate carb
Moderate carb
Low Carb
Moderate carb
Moderate carb
Low Carb
Carb UpКато размествам всяка седмица, за да не може тялото да отгатва кой ден какъв е.Това последното ми го препоръчаха.
Ще обясниш ли малко по точно стана ми много интересно....
Ами то си е достатъчно ясно написано.
Moderate carb са ми дните в залата.
Единия low carb e изцяло почивен.
Другия е само с кардио.
Зареждащия ден си е ясно.
Смъкнах има няма 4кг, 2.5см от корема и 6санта от талията.Пресата взе да се показва :-) Без никакви бърнъри. Само протеин и мултивитамини.
Мнението беше редактирано от emzo на 27.04.07 09:49.
27.04.07
09:59
напиши го по добре в грамове за да те разберат вси4ки,до колкото разбрах от поста ти ти,правиш следното
1 ден Понеделник тренировка 150 гр въгл.
2ден Вторник тренировка 150гр въгл
3 ден по4ивка 0гр въгл.
4 ден 4етвъртък 150гр въгл.
5 ден Петък 150 гр въгл.
6 ден по4ивка 0гр въгл
7 ден зареждашт ден можеби вкарваш двоино въгл
Така ли е както съм го написал ако не е така поправи ме за да те разберем вси4ки
Aаааа, тъй кажете де :)
Понеделник - тренировка - 150гр.
Вторник - Тренировка - 150гр
Сряда - почивка - 60гр
Четвъртък - тренировка - 150гр.
Петък - тренировка - 150гр.
Събота - само кардио - 60гр.
Неделя - само кардио (тогава бягам, че иначе сутрин е студено още, а пък съм на работа иначе) - 350гр
Въглехидратите са само комплексни с нисък ГИ.Под 60гр не мисля да падам.Това ми е минимума, за да се чувствам добре.
5 седмици без нищо сладко ... хаха, инат съм голям като си наумя нещо.
Следващото в списъка е HIIT, ама времето е още кофти сутрин.
казано от GH0$T на 27.04.07, 18:44:
Само немога да разбера как ги разместваш че тялото да не може да отгатне ...
Ами на random.
Едната седмица започва с moderate carb day, другата с low carb day и т.н. Вариантите са много :)
27.04.07
20:08
а въглехидратите смесваш ли ги с мазнините изобшто в коя 4аст на деня консумираш въглехидратите
На единия прием - 1ия имам отделно 8гр мазнини, което е нищо.11.00часа
На втория прием - нямам. 17.00часа
Ааа значи няма значение кога си на трен , просто хвърляш зарове ( примерно) и когато ти се падне си low carb day и когато ти се падне си moderate carb day .
Има ли нещо по специфично ? Допада ми защото само с 1 ден на малко повече карбс се чувстван като шит ...
01.05.07
06:58
Това което аз съм чел за въртене на въглехидрати беше преди около 2 години в “ОЛИМП”.Там принципа беше малко по различен.Караш 3 дни на 1гр за кг и 4 ден вдигаш,но там не пише по-колко мазнини да се приемат.И другото което забелязах е че в нвд дните протеина е много висок-400гр.Затова си мисля че този грамаж на протеин компенсира част от калорийте от мазнините и те се приемат в по-малки количества отколкото при нормално НВД!Ако има някой по-запознат с този принцип моля да каже!
Е варианти има бол.Аз си казах, че съм си го правил като за мен.
Основните са два.Всичко останало е копирано.То даже автора на единия твърди, че другия е краден* от него.
Те са:
T-nation Carb Cycling codex
&
Twin Peaks Carb Cycling**
Дефакто имам 2 ниско въглехидратни дни и като цяло гледам поне единия да е без физическо натоварване.Точно в този ден мога да си позволя по малко протеин и съответно по-малко калории т.к. нямам нужда от тях.Между другото има голяма философия не само във въртенето на въглехидратите, а и във въртенето на калориите.
——-
* - хайде по-скоро преработен, че по-добре звучи
** - това се смята за първоизточника
01.05.07
10:09
Аз примерно мисля да правя така:Високо въглехидратните ще ги правя в ден в които имам силова.Примерно в понеделник е бил вв ден и следващия ще го направя в петък защото тогава ми е последната силова за седмицата.След това ако броя 4 дни се пада в сряда ама тогава не тренирам и ще го направя в четвъртък.Следващия мисля да е във вторник и след това пак понеделник.Така за 3 зедмици всяка тренировка ще си има вв ден следователно по-бързо въстановяване след нея и по-малко загуба на мускул и тялото по-трудно ще свикне с нея(е поне за месец и полувина няма да може) защото вв ден е все в различни дни.Общо взето се получава едно хаотично редуване на вв ден през3-5-4-5 дни.Ще пробвам и ще напиша резултат.Ако имате някакви препръки или забелешки моля споделете!!!
01.05.07
13:12
И аз правя това въртене на въглехидратите-3 дена на ниски,1 ден на високи.И в деня за високи си ям каквото си искам,и сладкиши и тестени изделия и пак си свалям кг.Свалям си както съм си го намислил по 1кг максимум на седмица.И ефекта е за 1 месец и седмица-5кг по малко,7см от талията по малко.Като не съм загубил мускулна маса и сила.
02.05.07
16:32
Sky,а мазнините като при нормално НВД ли са ти или по-малко?Аз приемам по 70-80гр на ден.
03.05.07
12:23
Еми при ден с ниски въглехидрати мазнини поемам само колкото има в 1л прясно мляко.Когато съм на високи въглехидрати не ги гледам хич:)
03.05.07
12:25
казано от Sky на 03.05.07, 12:23:
Еми при ден с ниски въглехидрати мазнини поемам само колкото има в 1л прясно мляко.Когато съм на високи въглехидрати не ги гледам хич:)
И от какво живееш през този ден?? Въздух?? .. :roll:
03.05.07
12:42
Доколкото разбрах момчето питаше само за мазнините,а не за цялото ми НВД.
03.05.07
16:52
ЛОЛ!!!Не са ли ти малко?Ами калорийте?!При един застой ще трябва да махаш мазнините защото ще ти трябват поне -300 ккал,а като махнеш въглехидратите стават към 300 ама ще се чувстваш като парцал предполагам.Но това си е мое мнение!
Ъммм , лактозата беше прост въглехидрат нали? Как ще пиеш прясно мляко по време на нвд и то 1л?
03.05.07
18:53
Ами защо да не пия по 1л прясно мляко на ден при положение,че не ми пречи със нищо на НВД-то?НВД не значи да умираш от глад за да свалиш.А за мазнините,незнам какво толкова,все пак правя зареждащ ден на всеки 4-ти ден и не се чувствам отпаднал,дори напротив,в залата имам по-голям прилив на енергия като тренирам.А тренирам на гладно сутрин,като съм пил само суроватъчен протеин.Тренировка и след нея кардиото.Засега си вървя по плана-по 1кг максимум на седмица.За 1 месец и 1 седмица съм свалил 5кг..т.е по плана.За застой е рано да се мисли,миналата година не стигнах до такъв и си свалих 15кг без проблем за 3 месеца и половина.Мисля че на всеки организъм различните неща влияят различно.Не съм привърженик на умирането от глад за сваляне на кг...все пак трябва да се пази мускулната маса.Моето НВД ежедневно се състои от:
-1 кг месо-200 гр протеин
-1л прясно мляко-30 гр протеин
-350 гр извара-около 60 гр протеин
-отделно около 50 гр протеин от протеини на прах,а понякога и повече
-като въглехидрати(около 100гр на ден) овесени ядки или печени картофи..но те нямат много мазнини като че ли...
Ок пичаго искам само да ти кажа че в прясното мляко има лактоза която е бърз въглехидрат и не е препоръчителна по време на нвд дори в зареждащи дни ...
03.05.07
19:01
казано от emzo на 27.04.07, 10:18:
Aаааа, тъй кажете де :)
Понеделник - тренировка - 150гр.
Вторник - Тренировка - 150гр
Сряда - почивка - 60гр
Четвъртък - тренировка - 150гр.
Петък - тренировка - 150гр.
Събота - само кардио - 60гр.
Неделя - само кардио (тогава бягам, че иначе сутрин е студено още, а пък съм на работа иначе) - 350грВъглехидратите са само комплексни с нисък ГИ.Под 60гр не мисля да падам.Това ми е минимума, за да се чувствам добре.
5 седмици без нищо сладко ... хаха, инат съм голям като си наумя нещо.
Следващото в списъка е HIIT, ама времето е още кофти сутрин.
Ami tezi vuglehidrati ot koi produkti gi nabavqsh ?
Kartofi, oriz li ?
P.P izvinqvam se che pisha na latiniza, ama neshto mi se precaka kirilizata.
03.05.07
19:15
казано от Sky на 03.05.07, 18:53:
Ами защо да не пия по 1л прясно мляко на ден при положение,че не ми пречи със нищо на НВД-то?НВД не значи да умираш от глад за да свалиш.А за мазнините,незнам какво толкова,все пак правя зареждащ ден на всеки 4-ти ден и не се чувствам отпаднал,дори напротив,в залата имам по-голям прилив на енергия като тренирам.А тренирам на гладно сутрин,като съм пил само суроватъчен протеин.Тренировка и след нея кардиото.Засега си вървя по плана-по 1кг максимум на седмица.За 1 месец и 1 седмица съм свалил 5кг..т.е по плана.За застой е рано да се мисли,миналата година не стигнах до такъв и си свалих 15кг без проблем за 3 месеца и половина.Мисля че на всеки организъм различните неща влияят различно.Не съм привърженик на умирането от глад за сваляне на кг...все пак трябва да се пази мускулната маса.Моето НВД ежедневно се състои от:
-1 кг месо-200 гр протеин
-1л прясно мляко-30 гр протеин
-350 гр извара-около 60 гр протеин
-отделно около 50 гр протеин от протеини на прах,а понякога и повече
-като въглехидрати(около 100гр на ден) овесени ядки или печени картофи..но те нямат много мазнини като че ли...
Извинявай, но ще напишеш ли подробно НВД-то си. Много ми е интересно как успяваш да изядеш 1кг. месо, 350гр. извара и т.н. без да хабиш мЪтеряла .. толкова много протеин отива за нищо .. или тежиш 100кг.? .. :bug: ..
03.05.07
21:14
В всеки хранителен режим трябва да има мазнини било режим за ка4ване или за сваляне
аз така съм си разпределил калориите в момента
50% протеин
30% въглехидрати
20% мазнини
2177 кал от които 272 белтъ4ини
163 въглехидрати
48 мазнини
единственото което правя е 4е не смесвам въглехидратите с мазнините(полезните)
03.05.07
22:18
казано от GH0$T на 03.05.07, 18:58:
Ок пичаго искам само да ти кажа че в прясното мляко има лактоза която е бърз въглехидрат и не е препоръчителна по време на нвд дори в зареждащи дни ...
Това не е точно така.Качва захарта до 32% Следователно не е бърз въглехидрат.Разбирасе киселото мляко е по-дорбия вариант-качва 14%
Така и така оспамихме темата :P
Какво е количеството лактоза в 100гр кисело мляко и прясно съответно ?
В прясното е около 5 гр на 100 гр . Сега търся за киселото ,но предполага че е около 1.
04.05.07
09:43
Е изяждам си я храната без проблеми.340 гр протеин са 8 хранения по 40 гр протеин на ядене и остават някакви си 20,които айде от мен да мине са в повече.Но при положение,че работя и нощни смени не ми е проблем да си я изяждам храната...нз...Тежа в момента 103 кг,бях 108….185 съм висок.Някои искаше подробно НВД-то.Ок.
-ставане-първо хранене преди тренировка: прясно мляко с суроватъчен протеин и извара
-след тренировка:отново мляко с протеин и извара,малко въглехидрати(печен картоф)
-следващите хранения са: 4 хранения x 250 месо
-преди лягане ми е последното хранене с мляко,протеин и извара
За тези които се чудят на млякото с протеин и извара...ми аз си го харесвам така,смесват се 1л мляко,350гр извара и протеин около 30гр-общото количество е около 120 гр,които серазпределят на 3 пъти:прети тренировка,след нея и преди сън.Това е.Незнам,което е фрапиращото.Вие изкарахте млякото едва ли не се едно пия разтопена мас.Мазнините от млякото не са толкова фрапантни...не съм го усетил и по себе си.Просто метаболизма ми си е такъв явно.
04.05.07
16:30
Пич щом ти деиства продължаваи.Остави го тва с млякото.Все пак си доста тежък и ти трябва доста енергия и предполагам че организма не ги осеща въглехидратите от млякото!Пък и дори да са бързи те са ти сутрин и около тренировката.Само тези преди лягане не са точно ама както казах щом ти деиства...Е според мен щеше да добре да беше сложил още някоя мазнинка повече в началото ама сега нестава защото може и да стигнеш до застои.
/Офтопик/
Белият варен ориз и пълнозърнестия хляб Бонус подходящи ли са за това въртене на въглехидратите. Ориза да се консумира за първо ядене - по около 100-150 грама, а хляба(2 филийки) за второ - 2-3 часа след първото?
04.05.07
19:24
НЕ!!!Белия ориз вече се води към бързите въглехидрати.Само кафяв.100гр на ден може но без хляба.Нз колко тежиш но ти трябват 1гр въгл.на кг телесно тегло а в зареждащия до към3-4гр на кг.
Ами 86кг. съм. Бонуса е само 20 грама бавен въглехидрат. Този ориз мога ли да го заменя със зрял боб и/или леща. Гледам ги, че са с нисък ГИ (това сигурно значи и че са бавни въглехидрати). Като се има в предвид, че докато се наготвят(да се сварят) боба и лещата трябва се слагат разни подправки - сол, брашно и др.?
Или пък има някакъв по-здравословен начин на приготвяне на боба и лещата?
Пълнозърнестите макарони/спагети подходящи ли са също за първото въглехидратно хранене?
П.С. След тези 2 въглехидратни хранения ям само яйца, салати, сирене, месо и евентуално нещо друго млечно; най-много въглехидрати се падат сутрин в първите 2 хранения.