02.05.07
12:52
Правя следните упражнения :
Хоризонтален лег истласкване 4х8
Изтласкване от полулег 3x8
Флайс + пуловер супер сериа 3х8
кофички 3х8
след тази тренеровка гърдите ме БОЛЯТ и седят напомпани 2-3 дена
02.05.07
13:14
Ей айде и на мен да ми направиш един пуловер ;-) Аз преждата ще ти я платя :lol:
Така:
1. Не се казва пуловер, а е ПУЛОУВЪР. Виж в сайта, ако не ми вярваш.
2. Личното ми мнение е че претренираш гърдите.
Корекцийте, които можеш да направиш са махане на кофичките и на пулоувъра. Или ако толкова много искаш да ги запазиш просто намали серийте на 2.
Един от най-определящите фактори за това дали претренираш е стажа ти във фитнеса, но според мен това са Мнооого упражнения за гърди.
махай пулоувъра и кофичките.
лег-8/10 щанга.
полулег-8/10 дъмпели.
флаис лег 8/10
всичко по-4/серий
tarpenie i postoianstvo :snake:
за долна гърда кво трябва да правя тя ми куца най много ... 1.85см ,90 кг сам и гърдата ми не е оформена както трябва..
02.05.07
17:32
За долна част - изтласкване на щанга или дъмбели от обратен лег. Но мен ако питаш гърдите се натоварват в долната си част достатъчно от хоризонталния лег.
казано от elfigor на 02.05.07, 16:42:
махай пулоувъра и кофичките.
лег-8/10 щанга.
полулег-8/10 дъмпели.
флаис лег 8/10всичко по-4/серий
tarpenie i postoianstvo :snake:
моята тренировка днеска беше такава, само че загрях с 2 серии кофички и първо полулега :)
добра трен се получи :)
лег-8/10 щанга.
полулег-8/10 дъмпели.
флаис лег 8/10
ще пробвам по тази програма :)
02.05.07
18:34
казано от No_WaY на 02.05.07, 13:14:
Ей айде и на мен да ми направиш един пуловер ;-) Аз преждата ще ти я платя :lol:
Така:
1. Не се казва пуловер, а е ПУЛОУВЪР. Виж в сайта, ако не ми вярваш.
2. Личното ми мнение е че претренираш гърдите.
Корекцийте, които можеш да направиш са махане на кофичките и на пулоувъра. Или ако толкова много искаш да ги запазиш просто намали серийте на 2.Един от най-определящите фактори за това дали претренираш е стажа ти във фитнеса, но според мен това са Мнооого упражнения за гърди.
T’ва пък е супер смешно да прайш упражнение 2 серии... По - голяма простотия не бях чувал!
02.05.07
19:24
казано от Красимир! на 02.05.07, 18:34:
...
T’ва пък е супер смешно да прайш упражнение 2 серии... По - голяма простотия не бях чувал!
А пък аз от твойта ;) - успешно може да се тренира и с 1 работна серия с дори 5 повторения седмично, който не вярва само Аллах може да му помогне :)
02.05.07
19:28
Не трябва да питаш нас дали претренираш. Сигурно знаеш симптомите на претренирал човек. Можеш и 16 упражнения да правиш, но ако те са само с лоста примерно пак няма да претренираш, защото го няма натоварването. Лично на мен тази програма би ми дошла доста тежка.
02.05.07
21:02
казано от Красимир! на 02.05.07, 18:34:
Добре. Дай някакви аргументи за това твое гениално хрумване, че не може да се тренира дадено упражнение в 2 серий. Знам че повечето културисти в интервюта и т.н. казват че тренират 3-4 серий, но съм виждал и такива, които правят и по 2, но пък правят по голямо разнообразие от упражнения. За да не съм голословен ще ти дам пример:
3 упражнения по 3 серий с 8 повторения ( 3.8=24.3= 72 повторения за мускулна група )
5 упажнения по 2 серий с 8 повторения ( 2.8=16.5= 80 повторения за мускулна група )
Повторенията са приблизително еднакви, но разбира се зависи и от интензивността на тренировката.
By the way, не съм единствения който не смята това за грешно. Два поста преди твоя:
казано от CrazyS на 02.05.07, 18:08:
моята тренировка днеска беше такава, само че загрях с 2 серии кофички и първо полулега :)
добра трен се получи :)
2 серий кофички(голяма простотия а???)
....
Ей body1 не си мисли че се заяждам с теб, ама чети това, което публикуваш. Всеки твой пост съдържа по някой бисер:
” 1.85см ,90 кг сам и гърдата ми не е оформена както трябва.. “
Мнението беше редактирано от Martinakiss на 02.05.07 21:13.
03.05.07
06:24
Наскоро четох че за маса не трябва да се правят повече от 3 серий на упражнение.И според мен има смисъл в това защото тогава слаш повече уражнения и натоварваш от всички ъгли мускула и тогава може би няма да се получи това за което говори момчето че долните гърди му били слаби.Е то и гена играе важна роля!Аз пробвах така с по 3 серий всяко за гръб и бях доста изненадан че имах мускулна треска защото по-принцип не я получавам на гърба,а серийте и повторенията баха същите от както преди!
Иначе аз препоръчвам това:
хоризонтален-3х8
полулег-3х8
братен лег-3х8
флаис от обратен-3х10-12(ако изостават долните иначе може да се замени с хоризонтален)
Мнението беше редактирано от Денислав Атанасов на 03.05.07 06:31.
03.05.07
12:39
Еми то претренирането секи трябва да си го усети.Аз последния месец докато качвах маса и сега като съм на НВД тренирам гърдите така:
-на Смит машина-наклонена лежанка 4 x 8-10
-Повдигане на дъмбели от полулег 4x10
-флайс 4x10-12
-кросовър 4 x 12-15
И втора тренировка след 3 дни с ръцете(преди да тренирам тях)
-на Смит машина-наклонена лежанка 4 x 8-10
-Повдигане на дъмбели от полулег 4x10
Наблягам на горната част щото ми изостава и не чувствам претрениране а напротив,подобрява ми се горната 1част...така че всеки както го усеща.
na мен гърдите най много ми вървят и се тренирам е така
щанга от полулег 4 15-12-10-8 с покачване на кг.
щанга от тилен лег 4 15-12-10-8 пак така
флайс 3 10
тва е иначе понякога добавям кофички или ги сменям с флайса
п.п. абе я кажете симптомите че съм претренирал щот от много време се чуда дали съм претренирал ръцете ,просто така за да знам кво става и може ли ако веднъж в седмицата напрягам до максимум почти всяка мг и да претренирам до максимум значи да имам мускулна треска след тва
Мнението беше редактирано от FantarE на 04.05.07 22:42.