27.04.07
15:40
в период на чистене съм имам мн да да правя по въпроса.186см,97кг.за кардио мися да тичам понеже нямам възможност да карам колело.въпроса ми е от голямо значение ли е дали ще тичам вечер или сутрин?
Блягодаря.
27.04.07
15:49
Има. Какво си ял преди това, метаболизма в различните части на деня, усвояването на въглехидратите...
http://www.t-nation.com/readTopic.do?id=835725 - част 1
http://www.t-nation.com/readTopic.do?id=461524 - част 2
Сутрин на гладно не винаги е оптимално.
27.04.07
21:44
мерси пичове може би ще правя кардио и сутрин и вечер и се надявам да имам максимален ефект :) ще комбинирам с Л-карнитинче на ДжейКа
Най-добре е сутрин не на гладно ( след зауска). Под сутрин имам предвид преди 11 12 часа
29.04.07
08:15
:roll: защо след закуска?всички са ми казвали че трябва на гладно... нещо не схаващам?
а ии взех си някакъв “Термо колан”,някой има ли наблюдения дали има някакъв ефект?
казано от locvs на 27.04.07, 16:14:
http://www.t-nation.com/readTopic.do?id=835725 - част 1
http://www.t-nation.com/readTopic.do?id=461524 - част 2Сутрин на гладно не винаги е оптимално.
пич ще разкажеш ли в кратце какво пише там, моя англ е слаб и почнах с речник да превеждам но се изнервих.. та разкажи общо взето за какво става реч?
29.04.07
09:56
ххх ми и аз мислех да помоля за същото амм преведох малку ама то нищу не разбрах ;-)
казано от Goshku88 на 29.04.07, 08:15:
:roll: защо след закуска?всички са ми казвали че трябва на гладно... нещо не схаващам?
а ии взех си някакъв “Термо колан”,някой има ли наблюдения дали има някакъв ефект?
Идеята е че така ще изгубиш много мускулна маса като тичаш сутрин преди закуска. Закуската е много важна :) .
Организмът преди 12-13 часа използва запасите от тялото и не трупа нови освен ако не се наядеш с много бързи въглехидрати като бяла захар :) . Вечер организма забавя процесите и трупа запаси , но ако нямаш време може и вечер да тренираш.
казано от jalokin на 29.04.07, 09:28:
пич ще разкажеш ли в кратце какво пише там, моя англ е слаб и почнах с речник да превеждам но се изнервих.. та разкажи общо взето за какво става реч?
То краткото може да дойде някоко страници. Изказват се някой от най-доказалите се автори в t-nation по въпроса за кардиото на гладно (fasten cardio). Сутрин нивото на инсулин е ниско и това спомага за разграждането на мазнините. Но от своя страна това спомага и за разграждане на мускули.
When it comes to cardio, eating protein before the session will preserve muscle tissue without impacting on fat loss. While some of the protein will be “burned off” as energy, the amount of muscle saved will more than make up for any minor alterations in fat calorie expenditure. Low-Carb Grow! is the perfect protein for this, because its slow entry into the blood limits the amount of amino acids that’ll be used for energy (i.e. oxidized).
Препоръчва да се яде протеин (яйце например) преди кардиото.
Общо взето препоръчват средно интензивно кардио, ако е на гладно
However, a higher intensity of work (above 75% of max VO2) can actually have the opposite effect. So in that regard a moderate or even low intensity of work would seem to be superior in the morning as far as fat mobilization goes. (Galbo, 1983, Poortmans et Boiseau, 2003)
В никакъв случай HIIT, Табата, или подобни на гладно!
Кардиото сутрин на гладно препоръчват на билдъри и атлети с мезоморфи и ендоморфи. Не го препоръчват на ектоморфи и ендо-/мезоморфи силови атлети и трибойци.
Няма единно “най-добро” време за кардио, нито най-добър вид (интервални спринтове, бягане средно темпо, колело, ниско темпо ...). Всяко си има плюсове и минуси.
Все пак ако кардиото ви е първата работа за деня, хапнете 1-2 яйца (2-3 белтъка) преди това. Не вредяло.
29.04.07
11:54
:coolcheese: ее пич е това се казва отговор.почти нищо не разбрах :lol: амааа ще си продължавам сутрин и вечер на гладно( вечер към 21 часа,като последното ми ядене е 16:30 някаде преди раута.Мерси
Е, ще го кажа така. Правиш, когато можеш. Професионалните състезатели могат да си избират време съобразено с хранителните режими и тренировките. Ние го съобразяваме с работа, училище, други задължения.
Последното хранене не е нужно да е толкова рано. не е никак хубаво да държиш тялото повече от 10-12 часа без храна. Мисля, че в доста теми е обсъждано.
29.04.07
12:51
Сутрин : Кардио
Вечер : Фитнес
29.04.07
19:33
ами вечер съм на работа и към 16:50 излизам а се прибирам 21:10 така че си мислех че това е по-добрия вариант да не се храня толкова късно след работа... ?
Няма проблем да ядеш след работа, стига да си в рамките на предвидените калории и да няма въглехидрати в последното хранене. Аз ям и 30 минути преди лягане. Това, че от храненето след 19/20 часа се пълнее са глупости. Пълнее се ако се ядат чипсове пред телевизора. ИНаче оставяш тялото за много дълъг период от време без никаква храна, което никак не е хубаво.
29.04.07
23:01
амий red face аз не съм си изчислил калорийте,но съм си преписал формулата и ще го направя.Даже ако мога да те помоля да гледаш темата иии ще напиша и примернане много точна (понеже нямам възможност да спазвам точна)НВД диета,съчетана с програмата ми за тренировки rasberry
ехх мн съм бърз :) получиха ми се 3317.31калориийки.
сега за кажа какво горе доло ще хапвам и оценете :)
закуска-кофичка кисело мляко (2%)+50-100 грама овесени ядки(мюсли)
2-ра закуска-1 филийка хляб пълнозърнест(най-често Бонус) 1 филийка с варено яйце или някакво месо
обяд-някаква манджа която майка ми е готвина (без хляб) супичка или нещо такова с пилешко месо или само пилешко месо (варено)
след обяд-извара с краставички и месо
вечеря-кофичка кисело мляко или зелена салата.
БЛАГОДАРЯ предварително ...
Охх ама за съм заухав ... забрах тренировките да напиша
понеделник-тичане 20мин.по обяд гърди,бицепс,корем.вечерта тичане 20 мин
вторник-тичане 20 мин коремни преси
сряда-тичане 20 мин.по обяд гръб,трицепс корем
четвъртък-тичане 20 мин коремни преси
петък-тичане 20мин ръце,корем
събота-тичане 20 мин———тичане 20 мин
неделя- почивка и може вечерта тичане ако не съм DEATH
Обединих ти многото поредни постове. Ще те помоля да използваш бутона за редакция за да не става така друг път.
Jorku
Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 30.04.07 15:56.
Яденето ти е добро, но има какво да се желае. Например на вечеря да сложиш мръвка, или яйца.
ИНаче 20 минути тичане ... Защо не пробваш Табата/ HIIT кардио? 15 минути три пъти седмично ще са достатъчни.
баце първо като гледам детата ти ще се стопиш (мн малко протеин), а колкото до извинението до медораторите мисля, че толкова поредни постове повечи биха ги издразнили..
30.04.07
16:00
Не знам дали си се объркал като си писал или просто тренираш 2 пъти в седмицата бицепс и трицепс, а рамо не. Ако не си се объркал, си оправи програмата.
30.04.07
17:43
казано от locvs на 30.04.07, 14:58:
Яденето ти е добро, но има какво да се желае. Например на вечеря да сложиш мръвка, или яйца.
ИНаче 20 минути тичане ... Защо не пробваш Табата/ HIIT кардио? 15 минути три пъти седмично ще са достатъчни.
:red: мий ако знаех какво е това чудо “табата” :lol: може и да го пробвам ...Не не съм се объркал просто към тренировката от петък (ръце) включвам и рамото.А защо да не тренирам 2 пъти в седмицата бицепс и трицепс.Мисля че добре ми се възстановяват ...
Мнението беше редактирано от Георги Попов на 30.04.07 17:45.
казано от Goshku88 на 30.04.07, 17:43:
:red: мий ако знаех какво е това чудо “табата” :lol: може и да го пробвам ...
Първоизточника на български http://daobg.com/forum/index.php?act=articles&CODE=03&id=144
ИМа я някъде и тук във форума, но не ми се търси. Иначе оригинала е на http://www.t-nation.com/findArticle.do?article=04-046-training на английски.
30.04.07
19:20
:snake: Лелелелел братее това мамта си е ебало май така като го гледам няма да издържа много много,мисля да си продължа с тичкането всеки ден :cheese:
01.05.07
02:03
Теоритически може, но ще е определено много по-лесно и съответно доста неефективно. А и идеята е да има натоварване на по-голямата част от тялото, не само на краката, или само на торса. Така че по-скоро не.
01.05.07
10:42
Пич яж си нормално , просто гледай да не си на +калории :)
01.05.07
11:34
казано от Don Corleone на 01.05.07, 10:42:
Пич яж си нормално , просто гледай да не си на +калории :)
ами както съм написал смятах и излезна че ми трябват по 3317 кал на ден.прочетох на 1 щоколад (90гр) че 100 грама от него дават 520 кал ,следва ли че мога да ям по 6 шоколада на ден ?ми е мн интересно .... :gulp:
01.05.07
23:26
Хехехе , е не - 6 шоколада средно по 60 гр. въглехидрати = 360 грама дневно ?! По - добре не опитвай ;) , повярвай ми няма да е добре за теб.
Яж повече белтъчини , мазнини и по малко въглехидрати :)
02.05.07
07:24
мхмм :lol: ясно значи има значение дори дали тази енергия (3317 кал) я набавям от бързи или бавно въглехидрати ... нали ? а предполагам по-добре бавни да хапвам (зърнени храни,черен хляб,картофи ...) ? искам да попитам и дали сухарите не са по-добри от хляб Бпнус за НВД ?
02.05.07
17:53
Най-добрите въглехидрати са кафяв ориз,картофи,овесени ядки и пълнозърнести макарони.
02.05.07
20:30
казано от asdfg на 02.05.07, 17:53:
Най-добрите въглехидрати са кафяв ориз,картофи,овесени ядки и пълнозърнести макарони.
мерси ,а макароните варени с прясно мляко ? бива да ги хапвам нали иии имаш в предвид тези които са за диабетици черните макарони :)?
02.05.07
21:39
да бе тия кафевите :) бива с мляко ама да е сутрин..
02.05.07
21:50
ооо екстра тъкмо ще има с какво да заменя овеса и мюслито :cheese: мерси пич
Успех !!!
02.05.07
22:03
казано от Don Corleone на 01.05.07, 23:26:
Хехехе , е не - 6 шоколада средно по 60 гр. въглехидрати = 360 грама дневно ?! По - добре не опитвай ;) , повярвай ми няма да е добре за теб.
Яж повече белтъчини , мазнини и по малко въглехидрати :)
Добре, за малкото въглехидрати съм съгласен и за повечето белтъчини, ама не съм много съгласен с това че трябва да се ядат повече мазнини. То щом е така дай всеки ден да ям по 3 бъркани яйца с много масло и после да се чудя що съм толкова мазен и що не свалям кила. 8-/
В сайта си има страхотна статийка за нисковъглехидратната диета.
03.05.07
11:57
Мазнините ти дават енергия , но тряба да си сметнеш точно колко ти трябват на теб . Е , да - няма начин да не си мазен , ако приемаш 250-300 гр. мазнини дневно ... Аз лично съм м/у 140 - 160 гр и е идеално.
казано от No_WaY на 02.05.07, 22:03:
Добре, за малкото въглехидрати съм съгласен и за повечето белтъчини, ама не съм много съгласен с това че трябва да се ядат повече мазнини. То щом е така дай всеки ден да ям по 3 бъркани яйца с много масло и после да се чудя що съм толкова мазен и що не свалям кила. 8-/
В сайта си има страхотна статийка за нисковъглехидратната диета.
Ам аз всеки ден закусвам с 4 цели яйца + 40 грама масло. ПОеманите чрез храната мазнини НЕ се лепват по тялото, освен, ако не си над нужните калории. Ако обаче покрай тез яйца и масло мушнеш и 3-4 филии хляб ще си мазен. Мазнините се ядат за енергия. Все пак мазнините са предпочитаният източник на енергия за тялото. Обича ги и при повече поети въглехидрати си складира мазнинки по корема...
03.05.07
13:36
Това, че мазнините са добър източник на енергия си е напълно вярно. По биология едно време се е казвало, че мазнините са най-богатия на енергия източник за тялото, но са трудно разградими. По тази причина при свалянето на килограми се ядат малко въглехидрати, за да може след като свършат запасите на въгл., да могат да се изгарят и мазнините.
А аз не съм казвал, че е вредно да се приемат мазнини, а че не трябва да се прекалява с тях.
Добре е човек да си хапва, но не и да прекалява.
Пробвайте метода табата!!!!Доста те изпотява и има ефект.
Вече за не знам кой път ти правя забележка да не пишеш поредни постове, защото преглеждането на темата става кофти. Имаш бутон за редакция на последното ти мнение, използвай го!
Jorku
Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 15.05.07 16:28.