Трапец

04.05.07
15:09

Какви упражнения правите за трапец? Аз лично засега правя само “вертолет”,но искам да го накарам да ми стигне до ушите (за трапеца имам впредвид) :)  Правя трапец когато правя гръб, а за гръб правя набиране на лост,хоризонтален скрипец,мечка,гребане с дъмбел. Кажете да добавя или заменя упражнението си за трапец,за да го натоваря максимално и да расте още повече?

Темата беше редактирана от Kevin_Kostner на 04.05.07 15:11.

04.05.07
16:22

Вертолета май беше за рамена, до колкото се сещам...
А иначе и аз тренирам трапец в края на тренировката за гръб- 1 упражнение- повдигане на ръцете с дъмбел/щанга. Други упражнения за трапец не знам, но не са и нужни. А ония дето ги гледаш по Мр. Олимпия с трапецовидни мускули до ушите се зобят с хормони все едно пият аспирини, така че в близките 2 години не очаквай такъв трапец  :-)

Мнението беше редактирано от Martinakiss на 04.05.07 16:22.

04.05.07
16:27

Вертолета е за рамо, НЕ за трапец. За трапеца хващаш щангата с надхват на ширината на раменете и ги повдигаш все едно искаш да докоснеш долната част на ушите си. Това е.

04.05.07
16:37

Вертолета е и за рамо и за трапец, аз правя повдигане на рамената пред зад и отстрани.

04.05.07
16:45

Е, включва се трапеца, ама като помощна група, упражнението е основно за рамо.

В момента никакви не правя, защото съм на малко по особена програма. Правя тяга която е достатъчна за трапеца ;)
Иначе като съм на сплит повдигане на рамене с дъмбели правя. С щангата нещо отвикнах да го правя, не го усещам както трябва и някой път при изпълнението лоста закача някои работи и не е кеф :D

04.05.07
17:34

казано от Jorku на 04.05.07, 17:17:

В момента никакви не правя, защото съм на малко по особена програма. Правя тяга която е достатъчна за трапеца ;)
Иначе като съм на сплит повдигане на рамене с дъмбели правя. С щангата нещо отвикнах да го правя, не го усещам както трябва и някой път при изпълнението лоста закача някои работи и не е кеф :D

Хахахахахаха, е за да не ги закача трябва да се наведеш малко напред ^^

Абе 2 дъмбела и готово. Кой ще ти издребнява чак толкова и то за трапец...

04.05.07
18:23

Трапеца си го тренирам с щанга в края на тренировката за рамене. Едно упражнение ми е предостатъчно, защото моя трапец расте доста яко и дори се притеснявам да не стане несаразмерен спрямо останалото.

04.05.07
19:49

Не тренирам (не съм тренирал никога) трапец.

04.05.07
20:47

казано от MOHCTAPA на 04.05.07, 16:45:

Е, включва се трапеца, ама като помощна група, упражнението е основно за рамо.

Също така и от вдигане на дъмбели/щанга пред тялото се понатоварва.
Поне ми се е случвало да имам МТ в трапеца след това упражнение. :)

04.05.07
20:51

казано от MOHCTAPA на 04.05.07, 16:27:

.. За трапеца хващаш щангата с надхват на ширината на раменете и ги повдигаш все едно искаш да докоснеш долната част на ушите си. Това е.

Казва се Shrug -  Шрак ;)

04.05.07
20:53

Междодругото ако при вартолета хванеш щангата с тесен хват (по-тесен от рамената) и натоварва главно трапеца а синергисти са рамената

04.05.07
21:02

казано от difference на 04.05.07, 20:53:

Междодругото ако при вартолета хванеш щангата с тесен хват (по-тесен от рамената) и натоварва главно трапеца а синергисти са рамената

Точно така го правя аз

04.05.07
22:07

казано от Lounge Lizard на 04.05.07, 20:51:

казано от MOHCTAPA на 04.05.07, 16:27:

.. За трапеца хващаш щангата с надхват на ширината на раменете и ги повдигаш все едно искаш да докоснеш долната част на ушите си. Това е.

Казва се Shrug -  Шрак ;)

Целта ми беше да обясня нагледно и разбираемо, а за “шрак” незнам кой знае какво означава.
Също така искам да добавя - щом толкова ви товари вертолета правете го ако искате като основно упражнение за трапец.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 04.05.07 22:09.

05.05.07
09:14

С дъмбели и отделно с лост 3 серии по 10-15 ;) Тренирам трапец като тренирам гръб и рамо т.е. през 4 дена :)

05.05.07
13:47

Вижте колкото по тесен е хвата на т.н. вертолет толкова повече се включва в горната част на движението трапеца, един вариант на това упражнение е варианта на Чарлз Глаз при който хвата е максимално широк и целта е лактите да се вдигнат до перпендикулярно положение спрямо пода, този вариант удря само раменете и ги удря здраво, аз лично го правя него.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1