коремни преси

03.05.07
07:02

за сега корема ми варви добре но има още кво да се желае.та искам да питам понеже на всякаде пише че  е добре да се правят коремни преси с тежести как се прави това упражнение ? никаде не мога да намеря инфо мерси предварително

AS

03.05.07
07:25

Еми хващаш 1 тежест с ръце...Как може да се чудиш :) то е повече от разбираемо как се прави :D

Зависи и за какъв тип коремни преси става въпрос, защото това понятие се ползва за няколко упражнения (поне аз така чувам). Макар да не е съвсем точно, поглеждал ли си това: http://www.bb-team.org/exercise/1187 ?

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 03.05.07 08:13.

04.05.07
12:33

казано от Димитър Михайлов на 03.05.07, 08:12:

Зависи и за какъв тип коремни преси става въпрос, защото това понятие се ползва за няколко упражнения (поне аз така чувам). Макар да не е съвсем точно, поглеждал ли си това: http://www.bb-team.org/exercise/1187 ?

Това упражнение което си го дал аз му викам молитви и за мене е едно от най-добрите за корема.

04.05.07
12:37

казано от seth на 03.05.07, 07:02:

за сега корема ми варви добре но има още кво да се желае.та искам да питам понеже на всякаде пише че  е добре да се правят коремни преси с тежести как се прави това упражнение ? никаде не мога да намеря инфо мерси предварително

Тежест може да се използва при римското столче (май-така му казваха), взимаш един диск от 10кг и го слагаш на гърдите и правиш коремните като го придържаш с кръстосани ръце, така се правят страшни плочки, аз самия сам го правил това с диск от 50кг и хората ме гледаха странно докато го правех хахахахахахах ^^

04.05.07
20:04

ясно :) мерси мн

04.05.07
20:43

казано от Alkorin на 04.05.07, 12:37:

Тежест може да се използва при римското столче (май-така му казваха), взимаш един диск от 10кг и го слагаш на гърдите и правиш коремните като го придържаш с кръстосани ръце, така се правят страшни плочки, аз самия сам го правил това с диск от 50кг и хората ме гледаха странно докато го правех хахахахахахах ^^

Аз попринцип съм чувал че повече от 20-25 кг. мах не трябва да се слагат като приш с тежести на римското столче защото много натоварвало кръста пък незнам не сам пробвал но зависи как ти го чустваш :)

04.05.07
21:06

казано от Alkorin на 04.05.07, 12:33:

казано от Димитър Михайлов на 03.05.07, 08:12:

Това упражнение което си го дал аз му викам молитви и за мене е едно от най-добрите за корема.

По добрия вариянт е да си опреш челото в скрипеца и да натискаш с глава като дърпаш с тесен хват и глава надолу- така че да се напряга коремната мускулатура

05.05.07
13:39

казано от difference на 04.05.07, 20:43:

казано от Alkorin на 04.05.07, 12:37:

Аз попринцип съм чувал че повече от 20-25 кг. мах не трябва да се слагат като приш с тежести на римското столче защото много натоварвало кръста пък незнам не сам пробвал но зависи как ти го чустваш :)

Да да и аз съм чувал много неща какво трябва и какво не, обаче нещата най-добре се усещат като ги опиташ, кръста попринцип си се натоварва от всякакви упражниния за корема, но мен това не ме притеснява имам здрав кръст нали правя редовно тяги.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1