21.04.07
18:41
За долната част на корема правя повдигане на краката от вис с изпънати крака , но ми стана много леко , правя по 16-18 повторения - не знам дали има смисъл от повече . Въпроса е как да си увелича интензитета , пробвах да слагам дъмбели долу някаде между глезените , но като повдигна краката дъмбела леко подскача и боли доста . Имаме и шведска стена в залата .
Ако някой има някакви идеи какво мога да направя или алтернатива на това упражнение да пише . Мерси ;)
21.04.07
18:52
Същото но от лег пробвал ли си ?
21.04.07
19:17
от лег е по лесно (поне на мен)
може да стане ако някой ти натиска краката леко за да
може да ти е по трудно :)
Мнението беше редактирано от Raiden на 21.04.07 19:18.
тогава си намираш човек , когато си повдигаш краката той ще ги избутва надолу , като и двете ( повдигането и свалянето ) движения трябва да са под контрол
Мнението беше редактирано от topeto на 23.04.07 19:53.
казано от torres на 21.04.07, 18:41:
За долната част на корема правя повдигане на краката от вис с изпънати крака , но ми стана много леко , правя по 16-18 повторения - не знам дали има смисъл от повече . Въпроса е как да си увелича интензитета
Повдигай краката максимално до горе, над главата, или докато опрат в лоста, а не само до хоризонтално положение ;)
23.04.07
23:16
Има едно приспособление с това предназначение. Не знам как се наричат, но се закрепват за краката, около глезените. Нещо като коланчета, пълни с пясък (за последното не съм сигурен).
24.04.07
09:03
Ехх.. кога ли и аз ще имам този проблем :)
Сигурен ли си, че не правиш махове ?
казано от DooM_MasteR на 23.04.07, 23:16:
Има едно приспособление с това предназначение. Не знам как се наричат, но се закрепват за краката, около глезените. Нещо като коланчета, пълни с пясък (за последното не съм сигурен).
И аз съм ползвал такова нещо то се стяга около крака или раката като колан но е по-широко и е пълно с тежест. Увеличава натоварването виш от някой спортен магазин да си купиш там по 5 кг или колкото ти трябват. На мен треньора по плуване ми беше донесъл от Гърция и си ги ползвам.
Моя съвет е да тренираш всички части на коремната мускулатура, правейки няколко упражнения едно след друго без почивки между сериите. Като оставиш повдигането на краката от вис за последно. Например правиш една по серия от три упражнения за корем без почивка, малко почивка и после пак. Препоръчвам ти едно подходящо упражнение, което го няма описано тук в сайта някой го наричат „бръмбар” (използва се и в някои пилатес тренировки, поради което някои го считат за женско упражнение и го пренебрегват но в действителност е много ефективно) изходната позиция: лягаш по гръб, ръцете зад тила и повдигаш горната част на тялото, повдигаш прави краката; упражнението се изпълнява като докосващ с ляв лакът –дясно коляно, изправяш се в изходна позиция с после десен лакът – ляво коляно. При връщането в изходна позиция мускулите пак остават напрегнати, не отпускаш краката на земята нито горната част, ъгъла между краката и земята определяш сам в позиция в която натоварването е най-голямо. Упражнението е много ефективно е защото натоварва цялата коремна мускулатура през цялото време. Когато стигнеш до повдигането на краката от вис мускулите вече са натоварени, прави повторенията много бавно, плавни движения без да оставяш мускулите да се отпускат. Когато правиш „бръмбар” направи няколко бавни после няколко бързи повторения и накрая много бавни повторения със задържане.
Можеш да започнеш с прави коремни преси (повдигане и на горната и долна част краката свити в коленете, стъпалата във въздуха) с бързи къси движения, после „бръмбар” и завършваш със повдигане на краката от вис като го изпълняваш бавно.
Благодаря за отговорите . Невена такива супер серии правя за корем от известно време , като упражнението което ми описваш също и въобще не мисля , че е женско . А ти по колко повторения ги правиш тези три упражнения едно след друго и после колко почиваш до следващата серия?
Например днес правих 15 повторения от първото; 15 „бръмбар” и 6 повдигания на лоста. Почивките по 1 мин, последната малко повече беше, но втората серия направих 20 повторения на първото и 8 на лоста. Според мен почивката трябва да e толкова, колко да се нормализира пулса, ако обаче е нужно повече от 2мин значи това натоварване е много.
Когато правиш „бръмбар” за повече натоварване може да го правиш така, че когато изправяш единия крак едновременно свиваш другия, лакътя слагай от външната страна на коляното. Движи колената само напред и назад, грешно е ако ги изнасяш настрани от тялото или ги движиш все едно караш колело. Важно е дишането дишай и с корема, при изправянето на крака вдишваш, при свиването издишваш въздуха до край като с заедно с това стягаш и корема.
Друго добре натоварващо упражнение ако се прави правилно (не знам как се казва) сядаш с прави крака, вдигаш ръцете на горе покрай главата вдигаш и краката, така че тялото на образува „V” после събираш ръцете и краката колко можеш по близо едно до друго ако можеш и на „I” :-) след това разтваряш пак на „V” изисква се да запазваш баланс, не отпускаш краката.
Има и други такива упражнения ако има интерес, може да напиша за тях, може да потърся и снимки, че така не знам до колко се разбира. Има едно много хубаво упражнение за долната част на корема с фитнес топка. Аз лично не мога да го правя в най-трудния му вариант, правя го в по лесната версия.
Сядаш на римското столче и се повдигаш интензивно само в начална фаза. Т.е. бързи повторения с малка амплитуда на свиване.
07.05.07
07:46
ако искаш пробвай като мен
аз тренирам корема в супер серии
20 коремни преси/20 подигания на краката тва сичкото в 3 серий без почивка
07.05.07
07:56
Хващаш се все едно ще се набираш и се пускаш надолу и буташ краката макс на горе и после пускаш...
казано от torres на 21.04.07, 18:41:
За долната част на корема правя повдигане на краката от вис с изпънати крака , но ми стана много леко , правя по 16-18 повторения - не знам дали има смисъл от повече . Въпроса е как да си увелича интензитета , пробвах да слагам дъмбели долу някаде между глезените , но като повдигна краката дъмбела леко подскача и боли доста . Имаме и шведска стена в залата .
Ако някой има някакви идеи какво мога да направя или алтернатива на това упражнение да пише . Мерси ;)
Вдигай краката без люшкане - бавно и ги спускай много бавно за 5-7 секунди това е начин да увечиш интензивноста на това упражнение.
Ще пробвам тази супер серия на лудия БГ . ти с кое упражнение почваш?
и колко почиваш между суперсериите?
10.05.07
07:45
без почивка няма значение с кое упражнени ще почнеш аз почвам с повдигане на кракаа ама ти ако искаш може и с преси мисля че няма значение с кое ще почнеш