Упражнения за сваляне на мазнини?

06.05.07
18:15

Здравейте. Ще започна с това какво съм направил досега - бях 105кг докато не реших да отида на диетолог. За горе-долу 2 месеца съм вече 90 кг. Висок съм 183 - мисля да сваля до около 80 и после евентуално да тръгна на фитнес. Засега искам само да сваля излишното. Имам да свалям от гърди,  корем, бедра и прасци.
За корем си правя всеки ден коремни преси - 4 серий по 50.
Въпросът ми е какво да правя (ако може в домашни условия / навън) за крака - бедра и прасци и за гърди?
Благодаря! :)

06.05.07
20:34

Първо поздравления за хъса, с който си се захванал с това начинание - щом има желание, резултатите винаги ще дойдат. :)

Мисля, че вече си постигнал по-голямата част от плана си и малко или повече си разбрал, какво трябва да правиш .Лично аз ти предлагам към момента да наблегнеш на аеробните натоварвания като цяло, комбинирани с леки силови тренировки (да речем 2/3 пъти седмично, които да разделиш на тренировка за горна и долна част на тялото). Като идея за добро, но нетрадиционно аеробно упражнение, което влиза адски тонизиращо (поне за мен) ти предлагам да пробваш да поскачаш на въже. Ако имаш достатъчно свободно време по половин/ един час тичане или каране на колело надвечер също предлага прилична доза аеробно натоварване.

Смятам, че добра серия от коремни преси е тази, която те докарва до отказ в 25/30 повторения. За целта пробвай при изпълнението им да забавиш скоростта, за сметка на пълен контрол в/у тялото ти. Проблемът при коремните преси, който малко хора осъзнават е, че когато стигат в най-горно и най-долно положение на упражнението, мускулът на практика почива. Това важи горе долу за всички упражнения, но за пресите с особено голяма сила, защото пресата е бавен мускул, който търпи повечко на натоварване. Препоръчвам ти да ограничиш диапазона на движението - не се изправяй напълно и не лягай в долно положение - така постоянно ще държиш мускула под напрежение и ще получиш по-добър резултат от пресите си.

Останалото вече се свежда до режима ти на хранене. Недей да гладуваш, просто се храни здравословно и с повече зеленчуци за сметка на тестената храна. Успех.  :coolsmile:

Мнението беше редактирано от ApoloS на 06.05.07 20:39.

06.05.07
20:50

НВД и кардио това ве истината.Упражненията не са от значение

08.05.07
21:17

Здравей и от мен!
Имам същия проблем като теб - 102 кг - 178 см. Можеш ли да ми кажеш какво точно ти предписа диетолога?
Предварително благодаря!

08.05.07
21:39

И аз имам едно въпросче горе-долу по темата. Извинявам се на автора, че му ползвам темата... :)

При мен положението е същото и съм на диета. В началото се правят сериозно аеробни тренировки и почти нищо друго, нали? От 100 кг.  до колко трябва да сваля, за да почна да ходя на фитнес за покачване на мускулна маса?

08.05.07
22:11

Фитнеса си трябва още в началото.

Мнението беше редактирано от Петко К на 08.05.07 22:12.

PL

12.05.07
11:54

И аз имам въпрос свързан с темата , за да не пускам нова.
76кг. съм 184см , но искам да сваля до 70,5-71кг. , тренирам БИ и се потим яко , обаче не мърдам от тия кила вече 1 месец , гледам да не ям много и особено вечер след тренировка , усещам че ставам по-бърз и експлозивен обаче килата ми са си същите а искам да фърля котва на 71 ..
Някакви съвети?
Всъщност най-много искам да сваля от вътрешната част на бедрата...  :? Там ми е останало само малко запаси сиг 2-3 кила :D

Мнението беше редактирано от Plamko на 12.05.07 12:10.

25.05.07
15:31

Намери си една диета прави си кардио през ден(предимно на колело) и си земай протеинче или нещо друго вместо едното ти хранене.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1