06.05.07
16:38
Да -още едно здраво базово упражнение, което трябва задължително да преобладава.
1. Стойката- краката колко на страни трябва да са един от друг (нормален стоеж ли трябва или....), а пръстите на двата крака трябва ли задължително да са успередни и да гледат точно напреде? (че тъпо го обясних.)
2. Ръцете на ширината на раменете ли трябва да придържат лоста или може по широко?
3. Какъв трябва да бъде максималният ъгъл в долно положение? (аз смятам, че поне до 90% ъгъл трябва да се образува мейду бедрата спрямо прасците... пробвал сам до 70% някаде, обаче повече немога - тялото започва да се накланя напреде от тежестта и губя равновесие.
4. Забравете за различните видове програми- според вас как трябва да се тренират краката? (имам предвид като бързина, тежести%, повторения серии - моля с малки обосновки :) )
5. Предполагам всички сме на едно мнение- ако тренираш всичко освен краката по-добре се откажи!
6. Мерси! :)
казано от flame1 на 06.05.07, 16:38:
Да -още едно здраво базово упражнение, което трябва задължително да преобладава.
1. Стойката- краката колко на страни трябва да са един от друг (нормален стоеж ли трябва или....), а пръстите на двата крака трябва ли задължително да са успередни и да гледат точно напреде? (че тъпо го обясних.)
2. Ръцете на ширината на раменете ли трябва да придържат лоста или може по широко?
3. Какъв трябва да бъде максималният ъгъл в долно положение? (аз смятам, че поне до 90% ъгъл трябва да се образува мейду бедрата спрямо прасците... пробвал сам до 70% някаде, обаче повече немога - тялото започва да се накланя напреде от тежестта и губя равновесие.
4. Забравете за различните видове програми- според вас как трябва да се тренират краката? (имам предвид като бързина, тежести%, повторения серии - моля с малки обосновки :) )
5. Предполагам всички сме на едно мнение- ако тренираш всичко освен краката по-добре се откажи!
1. Не трябва да са успоредни пръстите. Ширината е както ти е удобно, обикновенно на ширината на раменете. С по - широк разкрач включваш повече мускулите по вътрешната страна на бедрата.
2. Както ти е удобно, стига да я държиш и да не я изпуснеш.
3. 90 градуса ъгъл в коленете е полуклек. За пълен клек бедрото трябва да падне под паралела. За накланянето - липсва ти гъвкавост в прасците и таза.
4. За маса - по - обемни тренировки (повече серии и повторения общо) с интензивност над 75-80%.
За сила, по чести тренировки, с по - малък обем, нещо от типа на 3х3, 5х3 и т.н. и по - висока интензивност (85-90% от максимума)
5-6. :)
Мнението беше редактирано от Петко К на 06.05.07 17:27.
казано от flame1 на 06.05.07, 16:38:
Абе човек няма ли кой да ти ги обясни тея работи в залата?... както е да е
има много варианти на клека в зависимост от това коя част на крака искаш да удариш повече и каква ти е структурата - имам предвид коя част на тялото ти е по - дълга долната или горната и т.н.Нормалния клек е следния разкрач на ширината на раменете стъпалата са успоредни, ръцете държат здраво лоста погледа е насочен леко нагоре - това е важно за да не се изгърбваш, лоста е опрян плътно на раменете и клякаш... това е.Ако долната половина на тялото ти е по - дълга от горната за теб е по - добре да правиш полуклекове, ако си по - късичък и набит пълни клекове, ако си нещо по - средата паралелен клек.Повторенията са в зависимост от целите аз ти препоръчвам от 6-10 за едновременно качване на маса и сила, айде дано съм помогнал.
стъпалата трябва да са на ширината на раменете,леко разтворени навън но не много.Погледа да е напред,гърба изправен.При клякане колената да остават над стъпалата,а не Х-крака.Колкото по-малко се сгъват коленете,толкова по-високи тежести могат да се преодолеят.Колкото повече се сгъват коленните стави,толкова по-силно се натоварват големият седалищен мускул,правият бедрен мускул и долната част на дългия гръбен разгъвач.