07.05.07
17:53
Тренирам от няколко месеца, 3 всъщност и реших да сменя програмата малко... До сега бях така:
1. Гърди + Бицепс + Предм.
2. почивка
3. Гръб + Трицепс
4. -
5. (Малко) Горната част на краката + Прасец + Рамо
6. -
7. почвам от начало или почивам отново
Пр.-та беше за маса (качих няколко килограма)
Та какво мисля в момента:
1. Гърди + Рамо (и може би някоя и др. серия за трапец)
2. почивка
3. Гръб
4. почивка
5. Крака
6. Трицепс + Бицепс + Предм.
7. почивка
Значи за упр. няма голямо значение, ще си правя каквото и до сега вероятно... Въпросът ми е - ще имам ли проблеми със съчетанието на групите, като говоря най-вече за Гърди + Рамо? Един приятел ги беше събрал в един ден и каза че в началото му било малко кофти, но по-късно каза че тръгнали добре нещата...
Както казах искам да пробвам нещо различно и както съм го мислил това ми изглежда като един от най-добрите варианти, защото едва ли ще имам време за програма в повече дни, а пък и не искам да слагам гърди и трицепс в един ден...
Кажете вашето по-професионално мнение :)
става, но според мен трапеца си го прави с гърба.при краката може и малко корем да понаправиш
07.05.07
18:30
казано от FRANKO1 на 07.05.07, 18:23:
става, но според мен трапеца си го прави с гърба.при краката може и малко корем да понаправиш
Всъщност корема го бях забравил :P
Чесно казано мерси за подкрепата на програмата, наистина ми се иска да станат нещата с нея :D
казано от Avertuz на 07.05.07, 17:53:
Тренирам от няколко месеца, 3 всъщност и реших да сменя програмата малко... До сега бях така:
1. Гърди + Бицепс + Предм.
2. почивка
3. Гръб + Трицепс
4. -
5. (Малко) Горната част на краката + Прасец + Рамо
6. -
7. почвам от начало или почивам отновоПр.-та беше за маса (качих няколко килограма)
Та какво мисля в момента:
1. Гърди + Рамо (и може би някоя и др. серия за трапец)
2. почивка
3. Гръб
4. почивка
5. Крака
6. Трицепс + Бицепс + Предм.
7. почивкаЗначи за упр. няма голямо значение, ще си правя каквото и до сега вероятно... Въпросът ми е - ще имам ли проблеми със съчетанието на групите, като говоря най-вече за Гърди + Рамо? Един приятел ги беше събрал в един ден и каза че в началото му било малко кофти, но по-късно каза че тръгнали добре нещата...
Както казах искам да пробвам нещо различно и както съм го мислил това ми изглежда като един от най-добрите варианти, защото едва ли ще имам време за програма в повече дни, а пък и не искам да слагам гърди и трицепс в един ден...
Кажете вашето по-професионално мнение :)
Рамото се уморява при работата с гърдите, добре ще бъде да го махнеш от там, ти си в началото няма нужда да тренираш предмишницата отделно ако видиш по - натам че изостава тогава я включвай, според мен не ти трябва 4 дневен сплит по - добре е 3 дневен, примерно нещо такова гърди - бицепс, почивка, крака - рамо, почивка, гръб - трицепс.
Мнението беше редактирано от Alkorin на 07.05.07 18:51.
07.05.07
19:14
казано от Alkorin на 07.05.07, 18:50:
Рамото се уморява при работата с гърдите, добре ще бъде да го махнеш от там, ти си в началото няма нужда да тренираш предмишницата отделно ако видиш по - натам че изостава тогава я включвай, според мен не ти трябва 4 дневен сплит по - добре е 3 дневен, примерно нещо такова гърди - бицепс, почивка, крака - рамо, почивка, гръб - трицепс.
Ем то нали това което го написа всъщност е програмата ми в мометна...
Както и да е, ще питам и някои инструктур и ще видим...
ммм може да сменя рамото с корема (гърди + корем и крака и рамо)
07.05.07
20:01
Екстра е. Опитай, иначе няма как да разбереш как ще ти действа.
Аз пробвах нещо подобно както ти смяташ да направиш и мога да ти кажа,че действително после за рамото след гърдите нямаш сила и и доста зор и след като един месец експериментирах си минах на старата,която всъщност е подобна на твоята в момента.С две думи пробвай ако ти е зор след месец се върни на старата и така все пак си стресирал мускула.
по тази програма - гърди+рамо, не бих правил само предно рамо - то се натоварва достатъчно покрай гърдите.
докато не пробваш и не усетиш какво става, никой не може да ти каже дали ще ти свърши работа.
Честно казано не ти трябва дори такъв сплит, най - добрата тренировка за теб в момента е тренировка на цялото тяло с базови упражнения, примерно лег, тяга, лежанка, раменни преси, гребане, френско от лег, бицепсово сгъване с прав лост с тея упражнения бързо ще натрупаш маса.
08.05.07
14:06
казано от Alkorin на 08.05.07, 10:13:
Честно казано не ти трябва дори такъв сплит, най - добрата тренировка за теб в момента е тренировка на цялото тяло с базови упражнения, примерно лег, тяга, лежанка, раменни преси, гребане, френско от лег, бицепсово сгъване с прав лост с тея упражнения бързо ще натрупаш маса.
Не съм особено съгласен с теб. Тази тренировка на цялото тяло се прави, ако си напълно начинаещ поради простата причина мускулите да свикнат с напрежението и за да се изгради техника на тренировка с базовите упражнения, а в момента човека е тренирал 3 месеца ;-)
Гърди и рамо на едно нещо не върви. От опит разбрах, че трицепс и рамо не могат да се съчетаят в тренировката за гърди...
Бих ти предложил един 4 дневен сплит, който да правиш около месец и после отново да се върнеш към старата си програма:
1 ден: гърди, корем
2 ден: бицепс, трицепс, предмишница
(1 или 2 дена почивка)
3 ден: гръб, трапец
4 ден: рамо, крака
08.05.07
20:59
казано от No_WaY на 08.05.07, 14:06:
момента човека е тренирал 3 месеца ;-)
Гърди и рамо на едно нещо не върви. От опит разбрах, че трицепс и рамо не могат да се съчетаят в тренировката за гърди...
Бих ти предложил един 4 дневен сплит, който да правиш около месец и после отново да се върнеш към старата си програма:
(1 или 2 дена почивка)
Хей, 3 месеца не са много, но напредвам и съм наистина доволен :P
И така, реших да се спра на този вариант, само мисля да оставя 1 ден почивка м/у ръцете и гърба и още един ден почивка м/у гърба и краката.
Благодаря на всички :exclaim:
казано от No_WaY на 08.05.07, 14:06:
казано от Alkorin на 08.05.07, 10:13:
Не съм особено съгласен с теб. Тази тренировка на цялото тяло се прави, ако си напълно начинаещ поради простата причина мускулите да свикнат с напрежението и за да се изгради техника на тренировка с базовите упражнения, а в момента човека е тренирал 3 месеца ;-)
(1 или 2 дена почивка)
Аз съм се връщал на подобна тренировка за цялото тяло, когато съм тренирал 8 месеца и резултатите са били добри, но нека момчето прави каквото ще аз само давам съвети, има една поговорка - можеш да докараш коня до водата но не можеш да го накараш да пие...