08.05.07
14:02
здравейте двуомя се дали да започна да тренирам по тази програма
http://www.bb-team.org/workout/1283
но набиранията немога да ги правя ... дали не трябва да вдигам малко за сила ?
тренирал сам месец и половина но преди 2 седмици спрях защото имах проблеми и сега пак ще тръгвам
висок сам 170 и тежа около 60 кила
Горе-долу и аз сам с такива мерки( 1.78/65кг) и съща тренирам по тази програма , само че малко сам я изменил:
1 ден - гърди
2 ден - ръце
3 ден - почивка
4 ден - гръб
5 ден - крака , рамо
Корема го правя накаде през 2-3 дни , когато дойде. Иначе за сега не се оплаквам. Чакам да мина още малко време да видя дали ще има ефект. Късмет!
08.05.07
16:55
Програмата е много добра,но незнам дали става за начинаещ.Защо не изкараш няколко месеца по някоя програма за начинаещи,след което да започнеш сплит.
Ако имам стаж 3-4 месеца мога ли да мина на тази програма? ( или колко време трябва да мине , за да я ползвам)
09.05.07
15:22
казано от Sharp на 08.05.07, 16:55:
Програмата е много добра,но незнам дали става за начинаещ.Защо не изкараш няколко месеца по някоя програма за начинаещи,след което да започнеш сплит.
значи малко за сила да тренирам така ли ?
09.05.07
16:43
Прегледай програмите за начинаещи в сайта,избери си и пиши тук пак,ако нещо не ти е ясно или искаш да го промениш.
Между другото 2 пъти споменаваш сила-каква точно ти е целта на тренировките?
казано от cyberman на 08.05.07, 14:02:
здравейте двуомя се дали да започна да тренирам по тази програма
http://www.bb-team.org/workout/1283
но набиранията немога да ги правя ... дали не трябва да вдигам малко за сила ?
тренирал сам месец и половина но преди 2 седмици спрях защото имах проблеми и сега пак ще тръгвам
висок сам 170 и тежа около 60 кила
Тая програма ми се струва убийствена и то в лошия смисъл, направена е по идеята колкото повече толкова по - добре, не става така, повече от два непосредствени дни за тренировки и няма достатъчно възтановяване а оттука постиженията падат.
10.05.07
04:12
Това стана офтопик вече..
Alkorin, има истина за твърде многото тренировки...Но в тази програма всяка мускулна група се тренира само веднъж в седмицата(изключвам корема),при това сериите са в рамките на нормалното за една мускулна група.Т.е. ако с друга програма трябва днес да тренираш гърди и бицепс,сериите ти стават много и тренировката ще е над 40 мин.,а с тази в повечето дни си готов за около 30мин.Да не говоря за широко разпространената комбинация крака-рамо.Сигурно тренировката е над 1 4ас,което също си е убийство,но много хора го практикуват.
Мнението беше редактирано от Sharp на 10.05.07 04:14.
казано от Sharp на 10.05.07, 04:12:
Това стана офтопик вече..
Alkorin, има истина за твърде многото тренировки...Но в тази програма всяка мускулна група се тренира само веднъж в седмицата(изключвам корема),при това сериите са в рамките на нормалното за една мускулна група.Т.е. ако с друга програма трябва днес да тренираш гърди и бицепс,сериите ти стават много и тренировката ще е над 40 мин.,а с тази в повечето дни си готов за около 30мин.Да не говоря за широко разпространената комбинация крака-рамо.Сигурно тренировката е над 1 4ас,което също си е убийство,но много хора го практикуват.
Не е проблем да се тренира от порядъка но 1.30ч дори 2ч в някои случай, макар че някои ще кажат че е .Проблема идва от непрестанните тренировки при които тялото отново го вкарваш твърде често в катаболна фаза.По твойта логика дай да тренираме двуразово 7 дни в седмицата за по 10-15 мин, мислиш ли че ще има резултат ?
11.05.07
14:15
Например според Павел Цацулин ще има резултат...
12.05.07
05:23
;-)
казано от Sharp на 11.05.07, 14:15:
Например според Павел Цацулин ще има резултат...
Павел Цацулин при цялото ми уважение към него е силов атлет, силов а не бодибилдър - цялата му тренировка е ориентирана към повишаване само на силата а не към повишаване на мускулната маса, принципите му на интензивно кратко натоварване от 1-2 серии и само по няколко повторения преди да настъпи умора просто не са приложими при бодибилдинга където настъпването на умората и преодоляването на този момент е от основно значение това е т.н. трениране на всеки мускул във всяка серия до отказ за да се стигне до микротравми на мускулните влакна.
Микротравми не се получават от работа до отказ, а от обема и интензивността на извършената работа.
13.05.07
05:08
Самият Павел Цацулин обяснява разликите в тренировките само за сила и тренировките за сила, и маса, така че мускулен растеж ще има...
П.П. Само за пример - достатъчни са 15 мин. ,при това не на ” бодибилдинг ” принципа на трениране до отказ, а на принципа “свежо и чисто”. 3 серии клек със 70%,80%, 90% (примерно) от макс.тежест и 3 серии тяга по същия начин. За 15 мин. си свършил, без да ти се налага да се бориш с умората.Не ми казвай,че няма да си получил микротравми...
Автора на темата да ни извини ... На каква програма се спря между другото?
Поздрави
Мнението беше редактирано от Sharp на 13.05.07 05:11.
14.05.07
14:07
ами спрял съм се на тази програма(http://www.bb-team.org/workout/1358) и мисля да започна високо въглехидратна диета
15.05.07
03:28
И тази програма ми се струва малко тежка за начинаещ.Ако все пак смяташ,че ще се справиш- опитай и виж как ще се чувстваш.И диетата е добър избор,само да си я спазваш.
Успех!