09.05.07
18:06
Имам проблем с гърдите ... няма сила в тях няма и маса . Помагайте !
п.с.
Сегашната ми програма за гърди като имате предвит че преди правех 4 упр. секи път но си мислех че претренирвам и за това почнах ето така:
Горна лежанка с дъмбели
Хоризонтална с дъмбели ( през 2-3седмици правя с лост )
Пек-дек
през 3-4 седмици правя и кросоувер
Стаж сериозно в залата : 7 месеца близо
Немога да бъда убеден че се храня както хората, но си мисля че се опитвам да подържам добро хране а и горе долу успявам така че май не е там проблем ....
09.05.07
19:00
Прави лег с щанга всяка тренировка, а не през няколко. Това си е основното упражнение за гърди.
Имате ли смит машина в залата? Ако имате прави на нея полулег като гледаш максимално ама наистина максимално да натоварваш гърдите там.
Един флайс за край и си готов. На лега може да правиш понякога по малко(4-5 повторения) с по - тежко. Или пък дори всеки път така. А другите 2 упр. някъде около стандартните 8 - 10ки се върти. Сменяй флайса с кофички(с тежест ако трябва) понякога.
П.С. На колко си години? От известно време забелязвам, че всички 15 - 19 годишни имат проблеми с гърдите и все си мисля, че може би на тази възраст все още не може да се изгради естествено голяма маса там.
Благодаря за напътствията !
Смит машина нямаме :(
На близо 18 години съм . От кофичките много ме болят лактите и спрях да ги правя доста от давна...
С дъмбелите много по добре усещам гърдите за това наблягам толкова много на дъмбелите а не лоста но ми се струва че сила с дъмбелите няма да мога да направя голяма така че сигорно ще послушам твоя съвет...
09.05.07
20:03
А при френско болят ли те лактите? Защото сигурно е кофти ставите да те болят и то при такива упражнения.
да болят ме ... в момента пия глукозамин та не се усеща много много но не смея да ги прявя точно тия 2 упражнения
Първото което е че не са въобще удобни незнам дали си тренирал с налактници, аз се пробах 1-2 пати беше отвратително... А и ми се струва че не помагат след като ги сваля съм 99% че ще ме боли а немога да живея с тия налакатници......
А относно до възрастта ... мен ми се струва че тя не е проблем просто на мене не ми вървят въобще на добре гърдите и за тфа се опитвам да ги корегирам до колкото е възможно със здрави тренировки
От повече от година тренирам с налакътници и нямам болки. Струват левче от аптеките - бели на цвят (НЕ кафевите!). Ако толкова не ти понасят, навивай си ластични бинтове, не много стегнато за да не спираш кръвта.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 09.05.07 20:57.
Ще пробвам ... дано само от начало да е кофтито после да си свикна....
Благодаря за съвета ;)
казано от Vesata на 09.05.07, 18:06:
Имам проблем с гърдите ... няма сила в тях няма и маса . Помагайте !
п.с.
Сегашната ми програма за гърди като имате предвит че преди правех 4 упр. секи път но си мислех че претренирвам и за това почнах ето така:
Горна лежанка с дъмбели
Хоризонтална с дъмбели ( през 2-3седмици правя с лост )
Пек-дек
през 3-4 седмици правя и кросоуверСтаж сериозно в залата : 7 месеца близо
Флайс ти трябва само го прави както трябва, много хора не го разбират - мислят че трябва да вдигат големи килогроми при него, флайса е позинг упражнение.Вземи по - леки дъмбели и в долната част като си разтворил ръцете задържаш, ще усетиш как гърдите агонизират след 3-4 секунди вдигаш и в най - горната част стягаш ръцете и напрягаш мускулите пак за 3-4 секунди просто ако го правеш както ти казах няма как да не усетиш разкъсването на микровлакната в мускула.
10.05.07
03:34
Препоръ4вам ти да вдига6 от леганка с лост за маса. Преди и аз изпозвах дьмбели но резолтата не бе6е голям. Запо4наь с лост и мисе появи мусколна треска, което ознаава е има ефект
Благодаря на всички включили се .... ;)
Аз се чудех дали да не направя следния експеримент, в 1 седмица да тренирам 2 пъти гърди примерно може първия ден за гърди да правя само долна и средна част а другия да правя горна. Какво ще кажете за тази идея , сконен съм да опитам всичко за да променя тези слаби гърди...
Два пъти в седмицата ако ги тренираш може да ги претренираш.И един път е достатъчно стига да е качествено.Дъмпелите правилно си стигнал до убеждението,че сила няма да ти дадат.Както каза Жорко лек с щанга прави.За храненето не отговори убедително.Ако като си почвал отначало тренировки то ти е стигало имай предвид,че като увеличаваш тежести и напредваш имаш нужда от повече храна с времето.Така,че може в един момент да ти идва недостатъчно разгледай тука разни таблици и си прецени.Ако прецениш може и добавки да пробваш.
В момента яденето ми е оскъдно защото съм на НВД но покривам 2.6-28гр белтъчини на кило , въглехидратите са ми около 90 , знам че е нормално при НВД да свалям сила това ми е пределно ясно, но тук е друг проблема гърдите от когато тренирам все са ми по изоставащи от другите мускулни групи ( вече 2-ра седмица на НВД ). Хранителни добавки съм вкючил вече от давна. За 2-та дена гърди в седмица ми е ясно че ще бъде много тънка границата до претренирването, но ми се иска да ги направя тези гърди силни и масивни така че съм готов да рискувам ....
10.05.07
12:48
В моя билдърски мозък се вмъкна още една идея. Веднъж месечно или веднъж на 3 седмици правиш една тренировка за гърди която е много по - тежка от обичайната. Нещо от рода на тия дето тотално незапознатите правят - лег, полулег, флайс, кофи, пулоувър, кросоувър :) Добър стрес мен ако питаш. Доколкото си спомням МИЛЕ правеше нещо такова но в суперсерии и за бицепс веднъж месечно. Може да пробваш.
Ако МИЛЕ вижда темата да помага и да разясни малко повече точно какво прави, ще му бъда доста благодарен ;) , защото ми се струва че с една такава тренировка ще претренирам само и нищо друго няма да излезе...
Може ли да ползвам темата да пиам нещо.От скоро почнах да правя кросоувър в тренировката ми за гърди (всяка седмица).Доколкото знам тва е упражнение за орелефяване на гърдите.Само че някои приятели ми казват че тва упражнение пречело на растежа на гърдите,и трябвало да го правя през седмица-2.Вярно ли е тва?Попринцип имам маса в гърдите ама искам още малко,тъй че редно ли е да го правя всяка седмица?
10.05.07
17:25
казано от Jorix на 10.05.07, 15:57:
Може ли да ползвам темата да пиам нещо.От скоро почнах да правя кросоувър в тренировката ми за гърди (всяка седмица).Доколкото знам тва е упражнение за орелефяване на гърдите.Само че някои приятели ми казват че тва упражнение пречело на растежа на гърдите,и трябвало да го правя през седмица-2.Вярно ли е тва?Попринцип имам маса в гърдите ама искам още малко,тъй че редно ли е да го правя всяка седмица?
Прави си кросоувъра всяка тренировка за гърди. Явно твоите приятели измислят някаква нова философия на бодибилдинга :coolsmile: