10.05.07
08:26
проблема ми е следния: правя по две упражнения на тренировка по 4 серии с цел маса като едното от двете винаги ми е френско другото е или пулдалн или лег с тесен хват. Имам разлика в силата и размера на лява и дясна ръка пробвал съм с дъмбел зад врат и с разгъване с дъмбел от пейка но не ми влизат добре дайте някаква идея какво да правя като второ упражнение като не забравяте че целта е маса
казано от Polik на 10.05.07, 08:26:
проблема ми е следния: правя по две упражнения на тренировка по 4 серии с цел маса като едното от двете винаги ми е френско другото е или пулдалн или лег с тесен хват. Имам разлика в силата и размера на лява и дясна ръка пробвал съм с дъмбел зад врат и с разгъване с дъмбел от пейка но не ми влизат добре дайте някаква идея какво да правя като второ упражнение като не забравяте че целта е маса
Двете най - добри упражнения за маса на трицепсите, поне за мен са - изтласкването от лег с тесен хват, и френското разгъване от лег.Съответно можеш да правиш тези двете или да използваш и трицепсовото разгъване на скрипец като трето и да тренираш с по три серии.
2 упражнения са малко, трябват поне 3 (лично аз правя 4), като френскто и тласкането с тесен хват е препоръчително да присъстват в програмата, към тях съвета ми е да добавиш кик-бек и накрая едно изцеждащо разгъване с д-ръкохватка на скрипец.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 10.05.07 09:27.
10.05.07
18:10
аз ти предлагам да пробваш така
френско
дъмбел зад врат
4х кофички на пейката до отказ
повторенията и сериите нарочно неги пиша ти сам трябва да си ги определиш
някои препоръчват по ред на ефективността:1.скрипец с една ръка,2.френското,3.щанга от лег-вдигане и спускане до врата,4. от наклон напред тласкане дъмбел с една ръка,5.дъмбел зад врата.
11.05.07
21:55
и ще кажеш че скрипеца е по добър от френското ли ? Не се излагай
Това са резултати от изследвания на водещи немски специалисти по спортна медицина в Берлин.Правили са електромиография на мускулите,нещо като кардиограмата на сърцето.Измервали са кое упражнение предизвиква най-висок електрически потенциал,съответно най-голямо натоварване на мускула.И най-силен тренировъчен ефект.Резултата е получен средностатистически от голяма група студенти в спортна академия.Значи има индивидуални разлики при всеки от тях.За един най-добро е упражнение 3 или5,за други 1 или 2.Въобще немците са много напреднали в спортната медицина и правят много прецизни изследвания.
12.05.07
19:01
А кофичките (конкретизирам - тези, изпълнени м/у две лежанки... абе сещате се :P )? От както почнах да ги правя съм особено очарован от тях (слагам и бонус килца на мене - с 40 ми е добре, всъщност) - служат и за напомпване и за трупане на маса, а вероятно могат да се ползват и за релеф...
Значи ludiaBG е прав.Упражненията от класацията,която написах са най-добри за страничната глава на трицепса.Там скрипеца е номер1.За цялостна тренировка се правят отделни упражнения за различните части на трицепса.Тласкане на вертикален скрипец с две ръце е най-силното за двете къси глави на трицепса.Тласкане с трицепси с една ръка и статично задържане на изведената назад мишница е най-доброто за дългата глава на мускула.Френското е най-доброто комплексно упражнение за всичките три глави на трицепса.За упражнения със собствено тегло кофички между лежанки е най-ефективно за късите глави.А комбинацията кофички и лицеви опори-за целия трицепс.Трицепса има дълга и две къси глави.Дългата действа на рамо-лакът,късите(средна и странична)разгъват само лакътната става.