Моля за няколко съвета.

08.05.07
23:15

Съжалявам ако темата ми се повтаря с някоя от предишните, но имам проблем, който сам не мога да реша.
Значи, ситуацията е следната - на 16 години съм, 182см, 68кг, ходя на фитнес не-отдавна, но основният ми проблем е че ръцете ми са ужасно слаби-разбирайте едва правя серии на лежанката с 30-35….ръката ми е 39-40см и е що-годе чиста...Тъпото е че приятелите, с които ходя на фитнес ми се подиграват постоянно а и ми е неудобно, защото в този фитнес уредите не са много, но пък има доста посетители и ми е тъпо да си правя сериите със съвсем малки тежести докато 3ма селски бека ме гледат подигравателно чакайки “най-после да свърша” ...приятелите, с които ходя са на моята възраст,килограми и ръст,но да кажем единият ходи откакто ходя и аз,175 см е и около 60 килограма с ръка на вид по-малка от моята и си прави спокойно серииките с по 60-70 килограма....Въпросът ми е мога ли по някакъв начин да ускоря силата/разтежа на ръцете, да ги направя по-здрави да кажем с някакви упражнения вкъщи или да започна да взимам някакви добавки(какви?)?Има ли друг начин ?Моля за помощ, защото, повярвайте ми, чувството не е от най-приятните :)С останалите упражнения проблеми нямам...
Имам и още един въпрос - след седмица-две ще ремонтират стаята ми и се чудя дали няма да е оферта да ми сложат някакъв фитнес уред ? Ако наистина има смисъл какво да си сложа ?Благодаря предварително.

09.05.07
05:31

Трябват ти здрави тренировки като начало с правилно изпълнение на упражненията.Добавки може да почнеш след няколко месеца тренировки.Не виждам защо просто не си тренираш вместо да се притесняваш,че вдигаш с малки тежести.То всеки като е почнал отначало е вдигал с малки тежести.Освен това ти казваш,че имаш проблем с ръцете,а даваш пример за вдигане от лег(лежанка),което е упражнение за гърди и съответно за вдигането на повече килограми огромно значение има и дали са ти развити мускулите на гърдите.

09.05.07
06:49

на селските бекове не им обръщай внимание, а и те не са се родили с по 55см ръце.тренирай си и резултатите ще дойдат.обаче нещо не ми се връзва - 39-40см ръка не е малко.хората с месеци и години тренират да ги докарат до толкова изчистени  :-/

09.05.07
08:54

казано от Celestial на 08.05.07, 23:15:

Съжалявам ако темата ми се повтаря с някоя от предишните, но имам проблем, който сам не мога да реша.
Значи, ситуацията е следната - на 16 години съм, 182см, 68кг, ходя на фитнес не-отдавна, но основният ми проблем е че ръцете ми са ужасно слаби-разбирайте едва правя серии на лежанката с 30-35….ръката ми е 39-40см и е що-годе чиста...Тъпото е че приятелите, с които ходя на фитнес ми се подиграват постоянно а и ми е неудобно, защото в този фитнес уредите не са много, но пък има доста посетители и ми е тъпо да си правя сериите със съвсем малки тежести докато 3ма селски бека ме гледат подигравателно чакайки “най-после да свърша” ...приятелите, с които ходя са на моята възраст,килограми и ръст,но да кажем единият ходи откакто ходя и аз,175 см е и около 60 килограма с ръка на вид по-малка от моята и си прави спокойно серииките с по 60-70 килограма....Въпросът ми е мога ли по някакъв начин да ускоря силата/разтежа на ръцете, да ги направя по-здрави да кажем с някакви упражнения вкъщи или да започна да взимам някакви добавки(какви?)?Има ли друг начин ?Моля за помощ, защото, повярвайте ми, чувството не е от най-приятните :)С останалите упражнения проблеми нямам...
Имам и още един въпрос - след седмица-две ще ремонтират стаята ми и се чудя дали няма да е оферта да ми сложат някакъв фитнес уред ? Ако наистина има смисъл какво да си сложа ?Благодаря предварително.

Първо кажи на приятелите си че всеки си има силни и слаби страни в тялото и ти ходиш в фитнеса не да ставаш трибоец а го правиш за себе си, второ проблема ти идва най - вероятно от раменете и трицепса които са основните помощни групи при лежанката т.е. тренирай ги здраво, трето можеш да включиш rest - pause принципа и drop сериите това бързо ще те избута напред и ще увеличиш килограмите.

А откога ходиш на фитнес по - точно? Защото под “неотдавна” може да се разберат много работи.
Ръка 40 е доста добре ако е изчистена. Изобщо не ти е малка. При лежанката обаче главното действие се извършва от гръдните мускули.

11.05.07
20:20

Ходя от месец-два, общо взето сега започнах да правя допълнително лицеви у дома,дано помогне,иначе ходя на тренировки по плуване три пъти седмично и всяка сутрин карам велоаргометъра у дома по тридесет минути на ден.Между другото по въпроса за фитнес-уредите у дома ?Някакви препоръки какво да си взема ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1