Сверете силата си ;)

10.05.07
23:38

http://www.t-nation.com/readTopic.do?id=1563264
Табличката малко по - надолу.

11.05.07
08:45

Ако може някои да превърне мерната единица в килограми че все пак сме по метричната система в Европа, иначе аз не мога да добия представа

Мнението беше редактирано от Predatorzzz на 11.05.07 08:46.

11.05.07
09:48

казано от predatorzzz на 11.05.07, 08:45:

Ако може някои да превърне мерната единица

Тоя някой се нарича Google.

12.05.07
07:13

:)

Мнението беше редактирано от mitaka101 на 16.10.07 22:27.

12.05.07
10:19

Хахахахха,Skull Crusher ,хахаах знаех че му викат така,ама и в сайта така да го нарекат аххах,чудесен начин да привлекат начинаещи към спорта ];-)

А сега по същество - това е нереално бе хора,освен ако си на хап и си някакво атлетично чудо само може да правиш 90 набиранки и лежанка с два пъти собственото си тегло .Аз съм сигурен че ако отговаряш изцяло на “decent” си готов за НСА ,а на Great едва ли има такъв човек -той ще е хипер-турбо машина програмирана да crush skulls ;]

Имаше в Олимп веднъж статия за това ,че ако правиш със собственото си тегло примерно лежанка  в зависимост 8-10-12 пъти ,или пък 12 набиранки значи че си атлетичен и в добра форма..тоя критерий ми се струва по-реален,бих потърсил списанието да ви покажа

12.05.07
16:05

Decent не е кой знае какво, според статията някои надарени хора ще ги направят тия постижения и без тренировки, а всеки трениращ поне малко, трябва да ги прави. Стойностите са в паунди между другото, може би не си забелязал, а за Great набиранията не са 90, а 30. 90 са лицевите. Четете внимателно.
Аз като цяло съм от средната колонка нагоре (Good), т.е., някои от стойностите в тази колонка съм ги минал. И естествено, следващата цел е нивото  Great, но понеже не бързам и не си давам много зор, ще ми трябват да кажем  две, или три години, за да стигна до там. Без хапове естествено ;). Все пак, ако си чел внимателно статията, третото ниво не се постига лесно и определено не става за 1-2 години тренировки.
Ето и цитата:
“Achieving the great level would put your strength above 99% of the rest of the general population. I don’t believe that all people are capable of achieving the great level of strength, but the only way to find out is to work hard toward that goal. Almost no one is capable of the great level of strength without significant formal training.
If you find yourself lifting above the great level of strength, first, congratulations! Second, if you wish to continue to make comparisons then you need to seek out state, national, and world records for powerlifting in the big three, gymnastics guidelines, and records for bodyweight exercises.”

Мнението беше редактирано от Петко К на 12.05.07 16:14.

13.05.07
18:56

И ще ми кажеш че правиш Клек и Тяга с 200кг и Бенч Преси със 150кг ?

13.05.07
19:17

Aбсолютно

13.05.07
21:05

Гледам като индиянец..

13.05.07
21:56

казано от introducer на 13.05.07, 18:56:

И ще ми кажеш че правиш Клек и Тяга с 200кг и Бенч Преси със 150кг ?

Защо, много ли ти се виждат ;) 1 кг е 2,2 паунда, а не 2, и говорим за максимум - 1 повторение, а не тежести за серии.
По средната колонка имаме:
Клек и тяга - 405 паунда (~185 кг), или 2 пъти теглото на човек, и лежанка 315 паунда (143 кг) или 1,5 теглото. Закръглям си теглото нагоре до 80 кг за по - лесно смятане, и съответно моите стойности се получават: лежанка 1,75 пъти (135 - 140 кг), клек два пъти и малко от горе (165-170) и тяга 2,25 пъти теглото ми (180-190).
На останалите упражнения (в скобите са моите тежести): военна преса - 75 кг (85 кг), лег - преса 327 кг (360 кг за серия) или 450 кг ( тук ако се напъна, ще покрия норматива за Great), гребане с щанга 125 кг или 143 за Great (аз съм по - близо до второто). Сгъване с крив лост - 60 кг (50х6), френско 52 кг (50х6). Лицевите, кофичките и набиранията са ясни, там покривам норматива по средната колонка.
На мен тези нормативи ми се струват напълно нормални, не са много високи, все пак става въпрос за натурално трениращи. Щом аз покривам за Good и малко от горе, значи доста хора, тренирали някоя и друга година трябва да могат да ги покрият. И във форума има доста такива предполагам, ама си траят ;)

Мнението беше редактирано от Петко К на 13.05.07 22:11.

14.05.07
12:28

Не че искам да се хваля,но и без екипировка ги покривам за great само на тия дето има задължителни килограми като легпресата и военната преса не мога да ги направя,но такива упражнения не тренирам и съм едва 57кг в момента.45 1/4 Bent Over Row това не го знам какво означава

14.05.07
13:07

Гребане с щанга от 45 градуса наклон.

14.05.07
20:19

Петко К, ако наистина си 80 кг (закръглено на горната граница,значи към 78-79 предполагам) и вдигаш 135-140 кг от лег мога само да ти стисна ръката. Тягата и клека не ги зачитам толкова понеже да през живота си не съм пробвал 1 повторение на тях,но пак и тук мога да ти стисна ръката.И ся ако кажеш и че тренираш от 1 година ,през живота си само креатин и пилета с ориз си употребявал ,ще дойда до София да си взема автограф.
Но дори и на зоб да си имаш много добри постижения.
Ако не е тайна мога ли да те питам,на колко години си и защо с тоя невероятен бенч прес  в същото време се зориш на 6х50кг сгъване ? Голямо разминаване си е в силата това,поне за мен.

Мнението беше редактирано от introducer на 14.05.07 20:20.

Повече от 1 година  тренира и не взима нищо. Даже май добавките не ги признава. Важното е постоянството ;)

14.05.07
21:40

казано от introducer на 14.05.07, 20:19:

Петко К, ако наистина си 80 кг (закръглено на горната граница,значи към 78-79 предполагам) и вдигаш 135-140 кг от лег мога само да ти стисна ръката. Тягата и клека не ги зачитам толкова понеже да през живота си не съм пробвал 1 повторение на тях,но пак и тук мога да ти стисна ръката.И ся ако кажеш и че тренираш от 1 година ,през живота си само креатин и пилета с ориз си употребявал ,ще дойда до София да си взема автограф.

Естествено, че не тренирам от година, то на форума съм от 2-3 години. Да, само креатин и протеин съм опитвал през живота си, в момента и това не ползвам. В неделя се премерих 78 кг, на ръст малко под 170 см.
На 18 години влязох за пръв път във фитнеса, това беше 1996 г. Извади 3 - 4 години общо прекъсване и колко стават - 6 или 7 години стаж общо? Режим на хранене и редовни тренировки (средно 3 пъти седмично) подържам само последните 2 години.

Но дори и на зоб да си имаш много добри постижения.

За зоб е слабо ;)

Ако не е тайна мога ли да те питам,на колко години си и защо с тоя невероятен бенч прес  в същото време се зориш на 6х50кг сгъване ? Голямо разминаване си е в силата това,поне за мен.

На 28 години съм в момента, ако не е станало ясно от горното.
Сгъването е изолиращо движение, там не могат да се вдигат големи тежести. 50 кг сгъвам след тренировка за гръб, с прав лост, в 3 серии х 5-6 п, с минимален чийтинг. Може и да е слабо, не знам. Ръцете не са ми много силни, никога не съм наблягал на тях.

Мнението беше редактирано от Петко К на 14.05.07 22:01.

14.05.07
22:41

казано от Петко К на 14.05.07, 13:07:

Гребане с щанга от 45 градуса наклон.

Тва не съм го опитвал от година и не знам дали ще мога,но мерси за разяснението ;)

15.05.07
19:12

Петко К,браво. Ти си голям ,не е похвално че не си взимал никога зоб,а че си тренираш от много години.Ама то е така...аз съм на 18 и съм барнал и двете знаеш кое, и пак от сега съм сигурен че цял живот няма да ги оставя,в краен случай лоста само ;]

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1