12.05.07
15:53
Какво мислите за тях.Какъв им е фекта според вас.Кои мускули тренират най-здраво.Аз от личен опит съм заключил че най-много ми развиват и натоварват гърдите (естественно),гърбът(осбенно ако ги правя със широко разтворени ръце) и сератус.Когато ги правя с тесен разтвор на ръцете натоварват доста и трицепса.Изобщо много са добри според мен за стягане и оформяне.Споделете вашия опит и мнение за упражнението.
12.05.07
16:18
Така е, както го резюмира, но минус според мен е фактът, че се адаптираш сравнително бързо към натоварването и се стига до фаза, в която по-скоро би тренирал силовата си издръжливост, отколкото да качваш мускулна маса чрез тях (ако въобще е възможно в някакъв сериозен аспект).
По-рано бях спрял фитнеса и 2 години правих лицеви опори всеки ден и съм стигал до 5 по 150 през 3-4 минути почивка, ама от това особен растеж няма, какато отбеляза Д.Михайлов тренирах само силовата издръжливост. Има и друго нещо, след като се върнах в залата след “паузата”, постиженията ми от лег бяха само с 10-ина килограма по-ниски от по-рано.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 12.05.07 16:55.
12.05.07
17:40
Помагат, и то доста. Особенно за оформянето или поне при мен. От както почнах да ги правя през 2-3 дена на пирамида (до 30 и обратно през 5) и така супер добре ми се разви горната вътррешна част на гърдите, което не можех доста време да го постигна.