05.05.07
12:54
Нямам въпрос, по-точно искам да споделя някои наблюдения над тренировката на корема. Започнах да го тренирам активно преди 1 месец и вече имам много задоволителни резултати, при условие че от нищо не съм се лишавал и не съм променял нито храненето, нито времето за трениране на мускулната група. Ето как го тренирам (всяка тренировка, 4 дни в седмицата):
1 ден
4x120 коремни преси (римско столче или на земята) - 50 с ръцете зад главата, 50 с ръцете на гърдите, 20 странични
4x30 вдигане на краката от вис
След всяка серия коремни преси веднага отивам да правя серия за вдигане на краката от вис (без почивка!), след това почивка от 1 мин - 1мин и половина.
2 ден
4x20 коремни с тежест зад глава
3x120 коремни преси (същото като ден 1)
3x30 вдигане на краката от вис
3 ден - почивка
4 ден
4x120 коремни преси
4x30 вдигане на краката от вис
5 ден - почивка
6 ден
4x20 с тежест зад глава
3x120 коремни преси
3x30 вдигане на краката от вис
7 ден - почивка
Важно е при всяка серия да се изпотите хубаво и като свършвате след всяка серия коремни преси/вдигане на крака да имате чувството, че не можете да се наведете напред изобщо. След 1 месец трениране вече корема се е изчистил от доста излишни мазнини и плочките са започнали да се оформят. Кардиото е препоръчително да присъства поне два дни в седмицата (най-добре в 3ти и 5ти ден, когато е почивката от силовите тренировки). При мен има много добър ефект тренировката, дано и при вас да е така. :)
05.05.07
13:40
Малко трудно да изчистиш корем от преси, но както кажеш.. Може просто да се е свил, но неможеш да го изчистиш с преси... Т’ва е мое мнение все пак, но и доста хора така мислят... А т’ва си е 100% самоубийство, по 500 коремни на тренировка почти всеки ден.. 100% претренираш... Дай снимки преди и след, че и ние да видим за един месец к’во си направил?
05.05.07
13:46
Толкова бъхтане за нищо... За какво се хабиш така да тренираш като става и много по - лесно? :roll: :roll: :roll:
05.05.07
14:07
За по-лесно не знам, но каквото и друго да съм правил не е имало ефект. Доста хора правят по съвсем кратки серии за корем и се оплакват, че не постигат никакъв напредък, затова реших да учелича броя на повторенията за серия и видях че всичко върви наред. Иначе за претрениране едва ли, претренирал съм го само два пъти с 500 повторения за един път, повече не съм правил опити... Като тренирам корема като група, която не се стремя да качвам маса, а да свалям и постепенно да правя релеф мисля, че повечето повторения не вредят. Докато тренирането от типа на 4x30 коремни преси ми се струва меко казано слаба работа и доста по-бавно се постига ефект. А свалянето на излишните мазнини си го обяснявам с изпотяването точно в областта на корема, в края на сериите + кардиото (поне мисля, че на това се дължи).
Широко разпространено е мнението, че трябва да се правят в по няколко съвсем кратки серии.
Е, аз съм пробвал с по 200 на ден, пробвал съм и 3х15-20(в момента тренирам така), опитвал съм и с още по-малко с тежест.
Какво установих?
Когато правех по 200(в 3-4 серии) - ок.
Сега, надали бих могъл да направя толкова повторения, колкото преди - абсурд.
Е, хубаво е да се опитва.
Предполагам, че скоро пак ще мина на варианта с повече повторения на серия.
Малко от едното, малко от другото..пък ще видим.
Може и да е напразно бъхтене, но тонизира добре. Дали се горят мазнини...склонен съм да си мисля, че с повечето повторения се постига лек ефект в тази насока..
А и наистина, 500 коремни преси ми се струват адски много, но от друга страна, чел съм статии за хора, които правят по 1000-2000. Доколко е така..не гарантирам. :-P
А в момента тренирам:
3х20 вдигане на краката от успоредка
3х20 на римско столче
Мнението беше редактирано от 6th на 05.05.07 15:10.
05.05.07
15:27
С толкова много преси си стоите на едно място в мускулно развитие.Ако искате плочки,хората са си го казали тежест не повече от 6 серии общо на тренировка по 15-20.А ако искате издърлжливост бъхтаите се с по 200-300 и тва е!!!!
Днес направих 5х10 сгъване на скрипец. Корем почти не тренирам.
Иначе, навремето съм се мъчил със стотици преси всеки ден, ефекта беше мизерен и върху мускулите и върху релефа.
И аз на времето правех по1000 преси на ден,даже и басове съм печелил 150 преси от наклон с 20 кила диск.Абе ...не ми се говори.Сега вече не правя такива работи.А 3-4 пъти седмично следното:
Преси от наклон(1 път седмично с тежест)х25 повторения
Повдигане на краката отвис или от легх20-25
и преси с усукванех25
Това се повтаря едно след друго без почивка 3-4 пъти
Е те те това е
05.05.07
20:39
BettaPlaya покажи снимка да видим какво си постигнал с тези тренировки ;-P ;-)
09.05.07
19:00
Ае аз правя по 5х20-25 нормални ,5х20-25 със згънати крака и 5х20 повдигане на краката при легнало положение и има горе долу ефект от днес почнах да бягам искам да ви попитам дали ще мога да орелефя малко аз съм 176 и тежа 62 кг ;) Но имам малко мазнини по корема и зарната на гардите ми са виснали :(
Добре момчета.с 500 преси надали ще се изчисти корема както повечето искат,но и с 20 трудно ще стане.Какво друго тябва да прайм...след пресите да тичаме?Колело?Кардиота...малко кофти ми звучи щот аз след сяка тренировка си прая корема ии не някак си не ми върви после и да тичам ил ида въртя...Какво точно трябва да се прави ?
10.05.07
21:41
Еми това е да. Не ти се ще ама.... :) Диета и кардио.
За да имаш чист корем ти трябва диета и кардио (най-добре на колелото)
Голям брой коремни преси се правят когато за ефект се търси издръжливост.
Ако тренираш Бокс, Карате, Таекуондо или нещо подобно е нормално да правиш по 100тина да речем коремни преси на тренировка.
Корема е мускул като всеки друг, когато го тренираш той се напомпва с кръв и вместо да се сваля ще се качва.
Паласките се свалят единствено с кардио и диета
Успех :-)
12.05.07
14:25
Значи аз съм на 15 години.176 см съмв исок и тежа 62кг.Проблема ми е в корема.Преди 2 години бях много дебел но сега порастнах и що годе всичко се орправи заразлика от корема имам проблем.Той е следния.Много ми е голям ханша нз как се мери.Значи под гърдите мие 73см и на корема ми е 77.Правя за долна и горна част преси.5х20 обикновено.Храната ми не е здравословна само.Почвам да бягам искам да намаля малко ханша това може ли да стане и ако може някой да ми даде своето скупе който примерно е бил леко мазен в корема и после се е оправил ;)
Дайте някаква снимка за преди след.А пък и то от тея 500 коремни няя голям ефект.
Мнението беше редактирано от NRG на 13.05.07 13:13.
04.06.07
17:23
Betta Play стига с тези мнения от коремни преси не се топи корем а се стягат мусколите а ако ядеш вискоко вахлехидратно може и 999999999999 преси са праиш ама пак ще си без полчки !! а от тва че се потиш нема общо с горенето на мазнини!!!
08.08.08
19:43
казано от ivo_the_monster на 04.06.07, 17:23:
Betta Play стига с тези мнения от коремни преси не се топи корем а се стягат мусколите а ако ядеш вискоко вахлехидратно може и 999999999999 преси са праиш ама пак ще си без полчки !! а от тва че се потиш нема общо с горенето на мазнини!!!
Аз съм на 18 години, и ям като прасе, всичко ям, не знам дали пубертета и метаболизма ми играят голяма роля в това, но си имам плочки...преди бях дебел за 1 година се стегнах - фитнеси, футбол, баскетбол, тичане и се оправих, сега ако ще да изям цяло прасе отивам до тоалетна, свършвам работа и нищо не качвам :}
Аз преди нямах хубав корем,но едно момче ми каза един набор от упражнения,който има ефект /поне върху мен/.Той е следния:
Изпълнява се поне месец и се състои от 30повторения коремни преси на обратен лег,като 1-вите 10 се изпълняват докато гърбът ти допре лега,после 10 къси и след това още 10 -като 1-вите,продължава с повдигане на краката от вис 20 повторения и накланяне встрани с допъл. тежест.Това е една серия правят се 3 такива серии с почивка по между им около 1-2 минути,4-5 пъти седмично.Това е за фитнес условия. :)
Мнението беше редактирано от vampirqmi на 25.12.09 18:19.
25.12.09
18:38
Ако направя 3 по 120 коремни преси ще си счупя кръста .
07.05.12
10:53
Аз съм абслутно убеден,че наистина не знаеш какво правиш. При толкова много повторения на 100 % след това кръста ти е пренатоварен. Трябваше да почетеш малко преди да се заловиш с корема. Но напълно те разбирам като начинаеш се опитваш да постигнеш бързи резултати, но не е правилно.
Всички кинезетерапевти ще ти кажат, че след 15 -тото повторение се натоварва кръста! Прави си сам изводите какво си направил!
Правят се по 30 повторения не повече, при което е нормлно натоварането на кръста, то няма как да се избегне и той участва в упражнението.
Аз работя корем по програма 8 абс П4П. Кадето се правят 20 -30 повторения, но са супер концентрирани в коремната област и се задържа при съркръщението им. А за чистене на долна част се рита по чувал, като завърнатето става от торса, а не се изпълнява като техниката от кикбокса. Коляното трябва да е максимално опънато, завърташ торса и изпълняваш удара максималко бързо 50 повторения. След това повдигане на крака от вис, като с краката захванеш дъмбел, аз го правя с 5 кг при 15 повторения. И за месец се изчиства. Ставаш като статоя на Аполон :) Лесно е просто трябва да знаеш какво да правиш. Успех на всички!
05.06.13
11:21
Темата е стара, но реших да не правя нова, защото вече има доста теми за корем и коремни мускули. Аз правя вече 4 години всяка сутрин домашно упражнения за коремни мускули - по 500 коремни преси, но, уви, имам само две плочки. Искам упражнение за корем, който стимулира долната част и също дали има логично обяснение, защо не постигам стоманения корем,за който всички си мечтаем )
05.06.13
11:24
казано от Anelia Carevska на 05.06.13, 11:21:
Темата е стара, но реших да не правя нова, защото вече има доста теми за корем и коремни мускули. Аз правя вече 4 години всяка сутрин домашно упражнения за коремни мускули - по 500 коремни преси, но, уви, имам само две плочки. Искам упражнение за корем, който стимулира долната част и също дали има логично обяснение, защо не постигам стоманения корем,за който всички си мечтаем )
Клек - то стимулира всяка част. ;)
Естествено, че има логично обяснение, и то е, че си губиш времето в безсмислени занимания.
За тия 4 години, вместо да правиш по 500 преси и да се чудиш що няма ефект, толкова ли не можа да намериш време да прочетеш поне основните неща за тренировкитеи храненето?
25.08.13
01:18
Аз не мога да разбера, защо аджеба толкова много хора третират коремните мускули като някаква извънземна част от тялото... Те са си като другите мускули - защо не правите за бицепс или гърди по 500 повторения ?
Бягане, въже, колело и т.н... Минах и аз по този път, не става само с преси... Ок с преси се работи върху мускулите, но докато те остават скрити под мазнини, няма как да са видими. Затова толкова хора се обезкуражават- правят безброй коремни, различни видове, различни комбинации и нищо. Мислят си, че просто “не могат да имат преса”, а проблемът е така пренебрегваното кардио :)
11.01.14
20:03
казано от Fitness Freak на 05.05.07, 13:40:
Малко трудно да изчистиш корем от преси, но както кажеш.. Може просто да се е свил, но неможеш да го изчистиш с преси... Т’ва е мое мнение все пак, но и доста хора така мислят... А т’ва си е 100% самоубийство, по 500 коремни на тренировка почти всеки ден.. 100% претренираш... Дай снимки преди и след, че и ние да видим за един месец к’во си направил?
Абе ти да не си вчерашен, аз като бях 7-ми клас всяка сутрин си правиш по 200- 400 наведнъж ей така, защото ставах рано и нямаше какво да правя. Като вляза в някой форум и хората с хиляди мнения защо толкова ги разбират нещата.
„100% самоубийство” трънки
BettaPlaya – няма самоубийство, не се пресилва, коремните преси на най-лесни. Прави ги постоянно и след 3-6 месеца няма да ги усещаш. След време ще може да правиш и по 500 на веднъж, веднъж свикнат ли кормените мускули, може да се правят много коремни преси на веднъж, просто става монотонно. Моя съвет е се прекалява с тези да долната част на корема – вдигане на краката при легнало положение. Аз тях не ги правих, защото опашката ми болеше, но само от обикновените може да се направят 4 плочки хубав и изчистени.