Кардио!!!

13.05.07
12:55

Здравейте! Захванала съм се със фитнес от декември месец, но правих паузи поради пътувания, боледуване и проблеми с колената! От два месеца съм редовна - резултати има! Проблема е, че при мен на няколко пати се получаваше йо - йо ефект и сега сам със около 6 кила отгоре, вапреки че вече не мисля да се тегля, тъй като съм качила и на мускулна маса! Не съм от хората, които не са спортували: 5 години баскетбол, миналата година около 6 месеца всеки ден тичах, ама тази зима ми се отрази брутално! Пробвах няколко пъти безвъглехидратна диета, но резултатите от нея са минимални! Пробвала съм много диети, но установих, че само тази ми се отразява добре, нямам възможност да спазвам диети със специфичен режим на франене, защото съм студентка и работя, следователно тренирам вечер след 10 часа! Знам, че не е добре, защото свършвам тренировка към 1 часа през нощта и вече недостига на сън се усеща под очите ми, а и на нервната система! Консултирах се с някои фитнес инструктори, но по някои въпроси мненията им се разминаваха, затова правя “по - мащабно  проучване”!:)
Та да минем на въпросите:
1. искам да сваля в областта под дупето, т.е. бедрото, в тази зона ми се е образувал и целулит, т.е. масажистка каза, че при мен не е още истински целулит, а също и, че първо трябва да го изчистя и след това да тренирам, защото тренировките го сбиват и той проличава повече!
2. искам  и малко да отнема от талията, за първи път качвам в областта на талията, имам леки зачатаци на паласки, ама мисля, че с тях ще се справя, но прочетох че за тази зона добре се отразява велоаргометъра, а аз кардио правя на кростренажор(45 - 60 мин.)
3. другото, което е, че ме информираха първо да правя силовата част от тренировката, а накрая кардиото, поради твърдението, че първите 15 мин не се горят мазнини - вярно ли е? ако е така довечера почвам така
4. след като моите тренировки не се редуват по групи мускули, а почти винаги тренирам еднакви зони, 5 тренировки седмично достатъчно ли са, защото ми излизаха с тезата, че няма проблем да се тренира всеки ден(абсурд - според мен!)
Извинявам се за многословието и се надявам някой да има желанието да ме донасочи, тъй като никак не се харесвам, а не искам да изпадам в стари състояния граничещи с анорекция!
Благодаря!

13.05.07
13:06

Според  мен кардиото трябва да се прави преди тренировката.

13.05.07
13:11

Освен да пробвам няколко дни и да се ориентирам по резултатите! Тревожиме единствено това, как се отразява на ставите, защото съм с изтънени колянни хрущяли и понякога много болят! Имала съм кризи, по време на които не съм можела да ходя!
Само да добавя, че за по - бързи резултати тренирам увита с фолио и няколко ката дрехи в проблемните зони! Предполагам и те трябва да засилят процеса???? :)

SH

13.05.07
16:59

Ето ти няколко насоки:
Първо си избери програма за начинаещи,която включва цялото тяло,не само определени места...Ако имаш въпроси по програмата или упражненията,пусни я тук. В сайта има примерни програми.
Кардиото след силовата тренировка.
Целулита не се “сбива” от силовите тренировки! Истина е,че когато имаш по-големи мускули и целулит по тях,си личи повече,но това не може да е причина да не тренираш! Силовите тренировки ще ти помогнат много и за оформянето на мускулите,и за свалянето на мазнините.
Избираш кардио упражнения, от които да не чувстваш болка и да не ти натоварват много ставите. Пробвай и прави тези,от които не те боли.
Увиването не помага за отслабване - само ти спарва кожата и скоро може да имаш проблеми от това.Това са митове! Обличай малко и удобни дрехи,за да се чувстваш комфортно.Излишните дрехи само ще те изморяват допълнително и ще ти пречат!
Прочиташ малко за правилното хранене и започваш да се храниш с лек отрицателен калориен баланс.Не намалявай храната много - особено изведнъж,защото пак ще стигнеш до йо-йо ефекта.Леко намаляне с разумни тренировки ще свърши работа.
Не претренирай! Ако се чувстваш прекалено изморена понякога и нямаш енергия,не се насилвай.Слушай тялото си - то ще ти покаже най-добре.
5 силови тренировки са повече от достатъчно,както и толкова кардио.Това е абсолютно достатъчно.Дори ако си много изморена и не ти достига време за сън,намали малко времетраенето и тренировъчните дни.Сънят е важен!
На финала ако нещо не ти е ясно - питай.
Успех!

Мнението беше редактирано от Sharp на 13.05.07 17:02.

13.05.07
17:09

Изключително много благодаря за изчерпателния отговор! В момента имам съставена програма за цялото тяло, но не я спазвах много, много! Сега ще я подновя, а и ще се обърна към инструкторите в залата!
а за храненето съм изчела ужасно много и сега започвам да го нормализирам! Край на тези безмислени диети!

Не пиши поредни постове.
Jorku

Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 13.05.07 18:09.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1