Оносно статия

14.05.07
18:54

http://www.t-nation.com/readTopic.do?id=905832
някой чел ли е тази статия и ако да нека да каже какво мисли по темата.
За тези които незнаят английски ще кажа че става въпрос за чести тренировки на тялото почти всеки ден според автора това е пътят към изграждането на масивно тяло по най-бързият и ефикасен начин.За примери са дадени алпинисти гимнастици механици дървосекачи и тнт хора които хипертрофират части от тялото си без да го искат или по точно без да осъзнават.
ПП: прави ми впечатление че все повече стават статиите из нета за това че съвременните бодибилдър принципи само промиват мозъците на хората и че по честите тренировки водят до по голям напредък. Но има и друго не се изключва варианта и тези автори да не казват истината...

14.05.07
20:04

Аз веднага ще ти кажа без да чета статията (знанията ми по английски са 3/10) че честата тренировка му е майката,а не да ходиш през ден на зала..,като тренираш, да правиш след всяка ,не толкова натоварваща серия почивка.Все повече ми се струва ,че вариантът с претренирането е по-малко вероятен от реалната причина за застоя.

Мнението беше редактирано от introducer на 14.05.07 20:05.

14.05.07
20:49

казано от The Prowler на 14.05.07, 18:54:

ПП: прави ми впечатление че все повече стават статиите из нета за това че съвременните бодибилдър принципи само промиват мозъците на хората и че по честите тренировки водят до по голям напредък. Но има и друго не се изключва варианта и тези автори да не казват истината...

Нещата само на пръв поглед си противоречат много, всичко зависи от параметрите на тренировката. Да, Chad Waterbury е привърженик на честото трениране на мускулните групи. Тази стратегия си има и някои предимства, например качва се доста по - бързо сила.
Ако не си чел, виж и тази статия, накратко са описани съществуващите тренировъчни стратегии. Още в началото са описани предимствата и недостатъците на подобен метод (често трениране на мускулите с малък и среден обем): http://www.t-nation.com/readTopic.do?id=1474118

Мнението беше редактирано от Петко К на 14.05.07 22:13.

Не мога да повярвам, че такива фундаментални неща, които са засегнати в горе посочената статия не предизвикват интерес, а глупости от типа на “Кой протеин?” или “Колко упражнения за гърди да правя 20 или 100?” се дискутират.

Става въпрос за отричане на повечето ББ принципи и методи.
Засяга се също и въпросът дали наистина ни трябва толкова много протеин за мускулен растеж. Аз съм на мнението, че големите количества протеин са напълно излишни. Абсолютно никога не съм приемал всеобщо приетите “дози” протеин на ден, а определено съм качил мускулна маса.

Също до някаква степен се отрича връзката сила

<->

мускулна маса.

Аз съм абсолютно сигурен, че има много промиване на мозаците в нашия “спорт”, а и нищо чудно като знам какви интереси имат много хора да не се знаят някои неща...

Мнението беше редактирано от Йосиф В. Сталин на 05.06.07 16:24.

06.06.07
11:11

Доста грешни изводи си си направил от тази статия.

казано от Huskarl на 05.06.07, 16:24:

Става въпрос за отричане на повечето ББ принципи и методи.

Няма такова нещо. И самите ББ принципи и методи както ги наричаш са просто частен случай.

Засяга се също и въпросът дали наистина ни трябва толкова много протеин за мускулен растеж.

Зависи какво разбираш под много, но като цяло ни трябва повече от нетрениращите. Освен ако не тренираш само една мускулна група.

Също до някаква степен се отрича връзката сила

<->

мускулна маса.

С чести тренировки се качва по - бързо сила.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1